FONTOS


 

Elmaradt a bajnoki, Kiss Csaba előbb jöhetett
Kemény Dénes friss felfedezései

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.01.18
--------------------------------------------------------------------------------

A horvátok mentek, a görögök jöttek. Péntek óta velük szívják a margitszigeti sátor páráját a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai, és szombaton már a harmadik egymás elleni edzőmeccsen estek túl a felek.

A horvátok elleni gyakorlás után némiképp’ változott a világbajnok házigazda keretének felállása: Kemény Dénes szövetségi kapitány vetésforgója nyomán akadnak olyanok, akik a horvátok elleni találkákat kihagyták, és olyanok is, akik a hellének ellen kaptak felmentést. Nem láttuk például Fodor Rajmundot, Steinmetz Ádámot, Szívós Mártont, ugyanakkor felbukkant Kis Gábor, Székely Bulcsú, Varga Dániel, no és meglepetésre Kiss Csaba, a Sabadell légiósa. "Valóban úgy volt, hogy a hét végén is játszunk, de mert a Mataró két román légiósa a válogatottal készül az olimpiai selejtezőre, végül elmaradt a meccs."

A szombat délelőtti tréningen, noha a gólokat senki sem számolta, láthatóan jóval többször rezdült meg a görögök hálója, ám ennek nem tulajdonított nagy jelentőséget Kemény Dénes, mondván: speciálisak a körülmények, a játékosokat sűrűn váltogatják az edzők, gól esetén újabb fór követi az emberelőnyös akciót, és a többi…

"Nem is annyira válogatott, inkább válogató edzőtábornak nevezném a mostanit – tette hozzá a szakvezető. – Nagyon jó szolgálatot tesznek a horvátok és görögök elleni edzőmeccsek, így például egyeseknél olyan kvalitásokat is felfedeztem, amelyek eddig nem derültek ki." Lám, hétéves kapitányi tevékenysége is szolgálhat még újdonságokkal Kemény Dénesnek, aki elmondta, hogy a csapatkapitány Benedek Tibor szombat esti bajnokija után hazaautózik Olaszországból, és a hétfői, egyben utolsó két tréningen szeretne részt venni.

Kilenc meccs a horvátokkal és a görögökkel
A jobb szél nem pihenhet

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.01.14
--------------------------------------------------------------------------------

A vízilabda férfiágának két prominense látogat el Budapestre a következő hat napban, hogy edzőmérkőzéseket játszszon a világbajnok magyar válogatottal.


Kiss Gergelynek még fáj az ujja, így egyáltalán nem biztos, hogy kilencszer száll vízbe (fotó: Németh Ferenc)
Az újabb felkészülési szakaszra vetülő figyelmet valamelyest növelte, hogy korábban Kemény Dénes nem tartotta kizártnak: az októberben és január elején behívott kerettagokon kívül másokat is figyelembe vesz.
"Egyelőre a fűzfői keretre számítok, ám az aktuális forma és a fizikai állapot alapján hétfőig történhet változás - magyarázta a szövetségi kapitány. - Végül is kilenc mérkőzés áll előttünk, így lesz lehetőségem másnak is szólni, ha úgy alakul."
Miután ez az utolsó alkalom, hogy a májusi, közvetlen olimpiai felkészülés előtt találkozik a csapattal a szövetségi kapitány, arra következtethetnénk: a szakvezető másnak már nem ad lehetőséget a bizonyításra. Ezt a feltevést azonban cáfolta: "Január tizenkilencedike és május vége között még sok minden történhet. Egy biztos, az olimpiai keret már nem húsztagú lesz, hanem tizenhat-tizenhét játékosból áll össze."
De vissza a keret előtt tornyosuló hat naphoz! Kemény Dénes elmondta, hogy lesznek olyanok, akik egyetlen találkozót sem hagynak ki és olyanok is, akik az első vagy az utolsó hat mecscsen érdekeltek. Olyan pólós viszont nem lesz, aki csak három mérkőzésen száll vízbe. S mi határoz arról, hogy valaki a maximumot teljesítse?
"Nagyban befolyásolja ezt, hogy a két balkezes légióst, Benedek Tibort és Kiss Csabát nélkülöznünk kell, így elsősorban a jobb oldalon játszókra hárulhat nagyobb teher" - így Kemény. Madaras Norbert például a "kivételezettek" közé tartozik, s ha a sérült ujja bírja, Kiss Gergely is kilencszer csobban vízbe. A szövetségi kapitány egyébként nem szigeteli el a nyilvánosságtól a gárdát, vagyis akár a szurkolók is tiszteletüket tehetik a meccseken. Csak azt kéri, hogy a munkát ne akadályozza az érdeklődés, s mert a sátor meglehetősen szűkös a parton, a tervek szerint az egyik oldalon csak az érdekelt csapatok stábja és az időmérők, a másikon a semlegesek figyelhetik a történéseket.
Az első találkozót szerdán 17 órakor vívja a magyar együttes az Eb-második horvátokkal, aztán csütörtökön 10 és 17 órakor ismét összecsap a két gárda. Péntektől hétfőig már a vb-negyedik görögök következnek ugyanezen időpontokban, ám péntek délelőtt és vasárnap délután nem lesz mérkőzés.

A keret
Kapusok: Gergely István (Domino-BHSE), Jászberényi Gábor (ZF Hungária-Egri VK), Szécsi Zoltán (BVSC-Brendon). Mezőnyjátékosok: Biros Péter, Fodor Rajmund, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szívós Márton, Vári Attila (valamennyien Domino-BHSE), Kásás Tamás, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Varga Dániel, Varga Tamás, Varga II Zsolt (valamennyien Vasas-Plaket-Euroleasing), Kis Gábor (BVSC-Brendon), Székely Bulcsú (Jégcsillag-FTC)

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK