FONTOS


 

Hasznos István játékosai egyetlen pontot sem szereztek hazai pályán az ősszel
Fizikailag is felőrlődtek a fiúk

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Varga Csaba, Nemzeti Sport 2004.01.10
--------------------------------------------------------------------------------

Meglehetősen gyenge produkciót nyújtott a Szolnoki VSC csapata az őszi szezonban, ugyanis az eltelt 11 fordulóban mindössze egy (idegenbeli) győzelmet gyűjtöttek. Az együttes több mint fél évszázados történetében sohasem fordult elő, hogy hazai környezetben képtelen legyen pontot szerezni. Hollóy Tamás, a klub ügyvezető elnöke szerint rajtuk, vezetőkön nem múlhat a csapat jó szereplése, hiszen biztosítják a munkához a feltételeket.

"Nálunk nincsenek hat számjegyű fizetések, csak addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér. Amiben megegyeztünk a játékosokkal, azt minden esetben teljesítettük, és ezzel a jövőben sem lehet probléma" - állította a sportvezető. Tulajdonképpen csak az első négy fordulóban nyújtott elfogadható teljesítményt a szolnoki legénység, hiszen Egerben, Szegeden tisztességesnek mondható vereséget szenvedtek, majd hazai pályán némi balszerencsével kaptak ki az Újpesttől. A negyedik fordulóban simán nyertek Cegléden, ezt követően azonban elúsztak a nyerhetőnek tűnő meccsek is, hiszen az OSC, a Szent István Egyetem és a Szentes is jobbnak bizonyult náluk. Mindez azt is jelenti, hogy hat pont távolságra állnak a középmezőny alján tanyázó Egertől. Bár a fél szezon még hátravan, a Szolnoki VSC valószínűleg csak a kiesés elleni harcban lesz érdekelt a tavasszal. Hasznos István vezetőedző szerint akár tíz ponttal lehetne több csapatának, ha a megbeszélt taktika szerint játszottak volna tanítványai.
"A szezon végére nemcsak fejben, hanem fizikailag is felőrlődtek a fiúk. Ennek tudható be a Szent István Egyetemtől és a Szentestől elszenvedett vereség. Így nem lehet csodálkozni, hogy egyetlenegy játékos teljesítményét sem dicsérem. Mint ahogy az lenni szokott, jöttek a sérülések, eltiltások, kulcsemberek dőltek ki a sorból, ami szintén negatívan befolyásolta szereplésünket. Azt gondolom, kár tovább rágódni a múlton, hiszen még semmi sincs lefutva, folytatni kell a munkát, hogy előrébb léphessünk. De ami a legfontosabb, nemcsak fizikailag, hanem pszichésen is sokat kell fejlődnünk azért, hogy a kiélezett helyzetekben tiszta fejjel jó döntéseket hozzunk. Az én fejemben meg sem fordul, hogy kiessünk" - mondta a kétpontos Szolnok szakvezetője.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK