FONTOS


 

LEN-kupa, nők, középdöntő, D-csoport, 3. forduló
Nem jutott tovább a Szentes

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Borsándi István, Nemzeti Sport 2004.04.11
--------------------------------------------------------------------------------

3. forduló
Hungerit-Szentesi VK - Uralocska Zlatuszt (orosz) 9–11
(1–2, 4–3, 1–5, 3–1)

Hódmezővásárhely, 200 néző. V: Rajevics (szerb-montenegrói), Margeta (szlovén)
SZENTES: Varga – Hőnig 1, Molnár A. 1, Kovács, SZREMKÓ 3, Kisteleki D. 1, TÓTH A. 2. Cs: Vér, Huszka 1, Makra, Ádám. Edző: Pengő László
URALOCSKA: PROCENKO – SEPELINA 3, SZALIMOVA 3, Anna Zubkova 2, Petrova 1, Sisova 1, Anasztaszia Zubkova 1. Cs: Mihajlova, Csebetova. Edző: Mihail Nakorjakov
Gól – emberelőnyből: 5/0, ill. 10/2
Négyméteresből: 1/1, ill. –
Olimpiakosz Pireusz (görög)–CC Ortigia Siracusa (olasz) 2–5 (0–1, 0–1, 1–1, 1–2). A végeredmény: 1. Ortigia 6 pont, 2. Uralocska 4, 3. Szentes 2, 4. Olympiakosz 0. Az első két helyezett jutott a négyes döntőbe.

Amint az várható volt, a záró nap nyitó mérkőzésén az olaszok legyőzték a görögöket, így a siracusai együttes pontveszteség nélkül nyerte meg a középdöntő D-csoportját. A másik továbbjutó csapatról az utolsó találkozó döntött, ráadásul úgy, hogy a szentesieknek csak a győzelem jelenthette a második helyezést. Idegesen kezdett mindkét együttes, majd Szalimova góljára még Szremkó válaszolt, de Sisova találatával orosz előnnyel zárult az első negyed. A második játékrész elején Hőnig góljával egyenlített a Szentes, majd 4–2-re elhúzott az Uralocska. Tóth Andrea remek góllal szépített, majd Szremkó egyenlített, sőt Ádám a várt vezetést is megszerezhette volna, de a kapufáról levágódó lövését követő kontratámadásból Sepelina a szentesi kapuba talált. A negyed utolsó gólja a hazaiaké volt Tóth révén. Döntetlen állással kezdődött a harmadik negyed, amely végleg határozott a továbbjutás sorsáról, hiszen az öt orosz gólra csak Kisteleki büntetője érkezett válaszként. Az utolsó negyedben az oroszok már csak az idővel játszottak, így ezt a játékrészt két góllal nyerte a Szentes, de az Uralocska továbbjutása egyetlen percig sem forgott veszélyben.
"Nem vagyunk csalódottak, hiszen a lányok nagyon jól küzdöttek. Azt nem szabad elfelejteni, hogy mind az olasz, mind az orosz csapatban válogatottak sora játszott" – értékelt Pengő László, a Szentes mestere.

LEN-kupa, nők, középdöntő, D-csoport, 2. forduló
LEN-kupa, nők, középdöntő: Szentes-Ortigia 7–9

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: KJ, Nemzeti Sport 2004.04.10
--------------------------------------------------------------------------------

A záró negyed előtt csupán egy találattal vezettek az olaszok, így volt esély arra, hogy a Szentes legalább a döntetlent kiharcolja.

Hungerit-Szentesi VK - CC Ortigia (olasz) 7–9 (3–4, 2–3, 2–1, 0–1)
Hódmezővásárhely, 300 néző. V: Rajevics (szerb), Mares (cseh)
SZENTES: Varga – Vér, Kovács, SZREMKÓ 2, Kisteleki 1, TÓTH I A. 2, Ádám 1. Cs: Makra, Hőnig 1, Molnár A. Edző: Pengő László
ORTIGIA: Gay – Dewar, Lavorini, Bertonasco 1, CAMPBELL 3, Dow 1, BEGIN 4. Cs: Sasonne, Gottardi. Edző: Luigi Leone
Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 8/5
Kipontozódott: Begin (24. p.)
Uralocska Zlatuszt (orosz)–Olympiakosz Pireusz (görög) 14–5 (3–3, 6–0, 3–0, 2–2). Az állás: 1. Ortigia 4 pont, 2. Uralocska 2 (20–13), 3. Szentes 2 (17–17), 4. Olympiakosz 0. Az első két helyezett jut a nyégyes döntőbe.

A záró negyed előtt csupán egy találattal vezettek az olaszok, így volt esély arra, hogy a Szentes legalább a döntetlent kiharcolja. Azonban az alföldiek több egyenlítési lehetőséget is elhibáztak, Campbell viszont igazolta klasszisát, és bebiztosította az Ortigia győzelmét. Ezzel az olaszok gyakorlatilag biztos továbbjutók, a Hungeritnek pedig nyernie kell az Uralocska ellen szombaton.

LEN-KUPA, NÔK, KÖZÉPDÖNTÔ, D-CSOPORT
Hungerit-siker a nyitányon

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: KJ, Nemzeti Sport 2004.04.09
--------------------------------------------------------------------------------

A görögök vezetést szereztek, de Kistelekivel nem bírtak, így a negyed végén már a Hungeritnél volt az előny.

Hungerit-Szentesi VK - Olympiakosz Pireusz (görög) 10–8 (3–2, 4–2, 1–2, 2–2)
Hódmezővásárhely, 200 néző. V: Marketa (szlovén), Mares (cseh)
SZENTES: Varga Z. – Vér, Molnár A. 1, SZREMKÓ 2, KISTELEKI D. 6, Tóth A. 1, Ádám. Cs: Makra, Hőnig, Kovács G. Edző: Pengő László
OLYMPIAKOSZ: Karuszu – ASZILIAN 2, Alupi 1, Patera, BALOMENAKI 2, Kotszafti 1, Kanellopolu 2. Cs: Szaravelaki, Mitszani, Mavrelu, Gordomihaisz, Plumi. Edző: Manosz Barosz
Gól – emberelőnyből: 4/3, ill. 7/2
Négyméteresből: 1/1, ill. –
CC Ortigia Siracusa (olasz)–Uralocska Zlatuszt (orosz) 8–6 (2–1, 3–1, 2–3, 1–1)

Az első vendégtámadás után azonnal ápolni kellett Ádám Zsuzsát, aki már nem is tudott visszatérni a medencébe. A görögök vezetést szereztek, de Kistelekivel nem bírtak, így a negyed végén már a Hungeritnél volt az előny. Kotszafti távolról kilőtte a felső sarkot, de ezt követően a szentesiek villogtak. Kisteleki lefordulásból volt eredményes, majd Szremkó centerből szerzett szép akciógólt, ezzel négyre növelte a hazaiak előnyét. A harmadik játékrészben az Olympiakosz némileg felzárkózott, így aztán jól jött Molnár idegnyugtató gólja. Varga Zita ziccert védett, de Aszilian előnyből leadott lövésére már nem volt ellenszere. A görögök ezzel kettőre csökkentették hátrányukat. A hajrában az újabb vendégelőnyt Varga először hárította, de a roszszul kidobott labdát a hellének gólra váltották. Az utolsó támadás során Pengő László időkérési szándékát nem vette észre a zsűri, Kisteleki azonban fütyült mindenkire, megúszott, és higgadtan pöckölt a hálóba.

NÔI BEK, KÖZÉPDÖNTÔ, C-csoport, Catania
Vuliagmeni (görög)–Mediterrani (spanyol) 7–6, Catania (Drávucz Rita, Pelle Anikó)–Nancy (francia) 19–7

SPANYOL BAJNOKSÁG
A1-liga, férfiak. 19. forduló. Magyar érdekeltségű eredmények:
Sabadell (Kiss Csaba)–Terrassa 10–9, Catalunya–Mataró (Matajsz Márk) 9–9, Valencia (Horváth Tamás)–Mediterrani 8–4. Az állás: 1. Barcelona 51 pont (18 mérk.), 2. Sabadell és Barceloneta 44-44, 4. Mataró, …8. Valencia 22

A Szentes rajtot vesz a LEN-kupában
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: KJ, Nemzeti Sport 2004.04.07
--------------------------------------------------------------------------------

A Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata a középdöntőnél kapcsolódik be a LEN-kupába, s nem mellékesen Hódmezővásárhellyel összefogva elnyerte a rendezés jogát.

Ez azt jelenti, hogy csütörtöktől szombatig Hódmezővásárhelyen, az új fedett uszodában kerül sor a négycsapatos tornára a D-csoportban. A csoport igen erős, bár a görög bajnokság harmadik helyezettjét, az Olympiakosz Pireuszt tavaly a németországi Hagenben 8–5-re legyőzték Szremkóék. Sokkal nagyobb falatnak bizonyulhat a másik két ellenfél, közülük az olasz Ortigia (négy kanadai és három itáliai válogatott játékost foglalkoztat) Dunaújvárosban igyekezett minél jobb formába lendülni a viadalt megelőző napokban. A sokszoros orosz bajnok Uralocska neve a hazai uszodákban is jól cseng: néhány évvel ezelőtt a magyar bajnokságban indult, és éppen a Hungerittel játszotta a döntőt.

A hazaiak a magyar bajnok Dunaújvárossal edzőtáboroztak a múlt héten, s nem is lehet más céljuk, mint a négyes döntőbe jutás. A jó formában védő Farkas Zitával, a válogatott Szremkó Krisztinával, Molnár Anettel, Tóth I Andreával és a frissen igazolt Kisteleki Dórával sikerülhet is. A C-csoport házigazdája Barcelona.

Len-kupa, nők, középdöntő
D-csoport, Hódmezővásárhely
Csütörtök, 17.00: Uralocska (orosz)–CC Ortigia Siracusa (olasz). 18.30: Hungerit-Szentesi VK–Olympiakosz Pireusz (görög).
Péntek, 16.00: Uralocska–Olympiakosz. 17.30: Szentes–Ortigia.
Szombat, 10.00: Olympiakosz–Ortigia. 11.30: Szentes–Uralocska Szentes is házigazda
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.03.08
--------------------------------------------------------------------------------

Négy kiemelt csapat, a Patrasz (görög), a Polar Bears (holland), az Uralocska Zlatuszt (orosz) és a Hungerit-Szentesi VK követte a legnagyobb figyelemmel a hét végi női LEN-kupa-mérkőzések alakulását.

A második számú kupasorozat alapszakaszában Madridban és Eindhovenben rendeztek tornát, s végül eldőlt, hogy a négy kanadai válogatott pólóssal felálló Ortigia (olasz), a Sabadell (spanyol), a Szkif Moszkva (orosz) és az Olympiakosz (görög) jutott tovább. A hazai bajnokságban jelenleg harmadik helyen álló Szentes mindjárt le is aratta első győzelmét, hiszen a középdöntő egyik csoporttornájának a magyar együttes lesz a házigazdája. A D jelű kvartettben az Uralocskát, az Ortigiát és az Olympiakoszt látják vendégül az alföldiek április 9. és 11. között, a C-csoport találkozóit Barcelonában rendezik meg. Mindkét kvartettből az első két helyezett jut a Final Fourba, amelynek időpontja: május 7–9.

LEN-kupa, nők, alapszakasz
A-csoport (Madrid). A1-csoport. A végeredmény: 1. Szkif Moszkva (orosz) 4 pont, 2. Olympiakosz Pireusz (görög) 2, 3. Van Uden Rotterdam (holland) 0. A2-csoport. A végeredmény: 1. Wuppertal (német) 6 pont, 2. Ondarreta-Alcorcón (spanyol) 4, 3. WSV Basel (svájci) 2, 4. Pori (finn) 0. Elődöntő: Moszkva–Alcorcón 7–4, Olympiakosz–Wuppertal 7–5. Az 5. helyért: Rotterdam–Basel 21–4. A 3. helyért: Alcorcón–Wuppertal 9–8. Döntő: Moszkva–Olympiakosz 7–6
B-csoport (Eindhoven). B1-csoport. A végeredmény: 1. Ortigia (olasz) 4 pont, 2. Sabadell (spanyol) 2, 3. Liverpool (angol) 0. B2-csoport. A végeredmény: 1. PSV Eindhoven (holland) 6 pont, 2. SV Nikar Heidelberg (német) 4, 3. WKS Zürich (svájci) 2, 4. Gondomar (portugál) 0. Elődöntő: Ortigia–Heidelberg11–2, Sabadell–Eindhoven 9–3. Az 5. helyért: Liverpool–Zürich 5–3. A 3. helyért: Eindhoven–Heidelberg 9–7. Döntő: Ortigia–Sabadell 5–3
A csoportok finalistái jutottak be a középdöntőbe.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK