FONTOS


 

Női BEK, négyes döntő, 3. forduló
A favorit Catania ért célba Athénban
Bronzérmes az Újváros

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.05.10
--------------------------------------------------------------------------------

Az újvárosiak tinije, Szűcs kilenc másodperccel a lefújás előtt 10–10-re hozta a meccset, vagyis az aranygólra maradt a döntés. Sajnos Tiba és Primász sem járt szerencsével, ellenben Bosurgi igen, miután az egymás utáni második fórban betalált.

CATANIA (olasz)–DUNAÚJVÁROSI FÔISKOLA 11–10
(1–4, 4–3, 2–1, 1–0, 1–1, 1–1, 1–0) – aranygóllal

Athén, 500 néző. V: Bookelman (holland), Stampalija (horvát)
CATANIA: Conti – DRÁVUCZ 2, Pelle 1, MALATO 1, DI MARIO 5, BOSURGI 2, Ragusa. Cs: Musumeci, Castagna Edző: Mauro Maugeri
DUNAÚJVÁROS: TÓTH II A. – Bódi 2, PRIMÁSZ 2, TIBA 2, Sipos 1, Zantleitner, Benkő N. 2. Cs: BRÁVIK, Szűcs 1. Edző: Mihók Attila
Glyfada (görög)–Vuliagmeni (görög) 6–5. A végeredmény: 1. Catania 6 pont (27–20), 2. Glyfada 4 (20–16), 3. Dunaújváros 2 (23–28), 4. Vuliagmeni 0 (18–24)

Noha vereséget szenvedett a Dunaújváros a BEK négyes döntőjének utolsó napján, teljesítette Mihók Attila kívánságát: a Glyfadától elszenvedett 10–5-ös vereség után visszaszerezték önbecsülésüket a játékosok. Ettől még nagy a szomorúság, hiszen Sipos és Bódi egy-egy, valamint Tiba két góljával 4–0-ra elhúztak a Duna-partiak, sőt, a második negyed derekán még 7–3-ra is vezettek. Innen állt talpra a favoritnak számító Catania, amelynek játékosai csaknem levetkőztették Primászékat, állandóan a fürdőruhájukba kapaszkodtak, és emberről indultak. Miután pedig a bírók nem fújtak kontrát, többször is élhetett a lefordulás fegyverével Mauro Maugeri együttese. Ahogy Mihók Attila vezetőedző fogalmazott, az effajta harcmodorra nincsenek felkészülve, így történhetett meg, hogy a Catania sorozatban négyszer talált be, és egyenlített a harmadik felvonásban (7–7). A hoszszabbításra 8–8 után került sor, és annak második részében vezetett először a meccs során az olasz csapat. Az újvárosiak tinije, Szűcs kilenc másodperccel a lefújás előtt 10–10-re hozta a meccset, vagyis az aranygólra maradt a döntés. Sajnos Tiba és Primász sem járt szerencsével, ellenben Bosurgi igen, miután az egymás utáni második fórban betalált.

Női BEK, négyes döntő, 2. forduló
A Dunaújváros nem tudott mit kezdeni az első félidőben kapott sok kiállítással
Visszavágott a címvédő

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.05.09
--------------------------------------------------------------------------------

Glyfada (görög)–Dunaújvárosi Főiskola 10–5
(4–2, 2–0, 3–1, 1–2)

Athén, 400 néző. V: Afanaszjev (orosz), Bookelman (holland)
GLYFADA: Ellinaki – Kozompoli 1, SIMMONS 3, OIKONOMOPULU 3, Karagianni, Karapataki 1, Moraiti 1. Cs: Pateru 1, Lioszi. Edző: Anasztasziosz Papanasztasziu
DUNAÚJVÁROS: Tóth II A. – Bódi, Primász 2, Tiba 2, Sipos, Zantleitner, Benkő N. 1. Cs: Erdős, Poszkoli, Primász. Edző: Mihók Attila
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 6/3
Catania (olasz)–Vuliagmeni (görög) 10–6 (4–2, 4–3, 1–0, 1–1). Az állás: 1. Catania 4 pont (16–10), 2. Glyfada 2 (14–12), 3. Dunaújváros 2 (13–17), 4. Vuliagmeni 0 (13–18)

Sajnos a dunaújvárosi középdöntőben elszenvedett 7–4-es vereségét megbosszulta a címvédő Glyfada. A görögök meg is kapták ehhez a megfelelő segítséget, hiszen a második negyed felénél már 5–1 volt a javukra az emberelőnyöket illetően. A magyarokat ráadásul négyszer labda nélküli szituációban állították ki, s ilyen felfogású játékvezetés mellett zseniális hátrányvédekezés, és minél több akciógól szükségeltetik. A 2–2 után sorozatban bekapott négy gól miatt azonban szétestek a Duna-partiak. A bírók a centerek munkáját sem ismerték el, a középcsatárokról nem állították ki a védőket, azaz átlövésekkel lehetett volna operálni. Ebben a műfajban sem kísérte szerencse Primászékat, akik megannyi kapufát lőttek. A végén akár nagyobb különbségű vereségbe is beleszaladhattak volna, ám szerencsére nem így történt.
"Még bármi lehet, ám nincs értelme számolgatni az utolsó játéknap előtt – mondta Mihók Attila vezetőedző. – Elsődleges feladatunk lesz vasárnap a Catania ellen bizonyítani, hogy a Glyfadával vívott találkozó nem ad reális képet. Helyre kell állítani az önbecsülésünket."
S ha már említettük a Cataniát, az olaszok ismét nyertek. Drávucz Rita ezúttal nem szerzett gólt, Pelle Anikó egyszer talált be a Vuliagmeni kapujába.

Női BEK, négyes döntő
A sírból hozták vissza

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.05.08
--------------------------------------------------------------------------------

Vuliagmeni (görög)–Dunaújvárosi Főiskola 7–8 (1–0, 1–2, 3–3, 2–3)
Athén, 500 néző. V: Bookelman (holland), Moliner (spanyol)
DUNAÚJVÁROS: Sós – Bódi, PRIMÁSZ 5, Tiba 1, SIPOS 1, Zantleitner, Benkő N. 1. Cs: TÓTH II A. (kapus), Brávik F. Edző: Mihók Attila
A Vuliagmeni góllövői: Moraitidu 2, Diamantidu 2, Kancu 2, Petszali
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 4/2
Catania (olasz)–Glyfada (görög) 6–4 (0–2, 3–2, 2–0, 1–0)

Mihók Attila, a Dunaújvárosi Főiskola edzője ismerve csapatát, tart a tornanyitó meccsektől. Nos, az idei BEK Final Four első napján is igazolódott félelme, hiszen játékosai nehezen találtak magukra, főként támadásban fogyott el a tudomány. Ennek számlájára írható a görögök 2–0-s kezdése, s a magyar bajnokot az is sújtotta, hogy első emberelőnyét csak a harmadik negyed közepén kapta. A gondok ellenére 3–2-re és 4–3-ra is vezetett, az utolsó negyednek pedig 5–5-tel "úsztak neki" a csapatok. Sajnos a házigazda tette jobban a dolgát, így Kancu és az igen ügyes Moraitidu jóvoltából 7–5-re megugrott. Elúszni látszott a hajó, ám a felvonás közepén előbb Primász ejtett, egy perccel később Sipos értékesített egy fórt. Kis túlzással nulláról indulhatott az utolsó 150 másodperc, s a végig kiemelkedően teljesítő Primász fél perccel a lefújás előtt belőtte a vezetést jelentő gólt. Mint kiderült, győzelmet ért, ugyanis az újra megsérülő Sóst a kapuban váltó Tóth Andrea hatalmas bravúrt vitt véghez az utolsó pillanatokban.
"A sírból hoztuk vissza a mérkőzést, ami még jól is jöhet a továbbiakban. Remélem, felszabadultak a lányok" – kommentálta a látottakat Mihók Attila. Együttese szombaton a címvédő Glyfadával találkozik, amely vereséget szenvedett a Drávucz Ritával és Pelle Anikóval felálló, 0–3-ról fordító Cataniától.

Női BEK, négyes döntő
Benkő Tímea nem, Sós Ildikó talán erősítheti a Dunaújvárost
A gondok ellenére optimistán

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.05.07
--------------------------------------------------------------------------------

Egy híján ugyanaz a négy csapat jutott be a női Bajnokcsapatok Európa-kupájának négyes döntőjébe, mint egy esztendővel korábban, s nagy örömünkre újra tagja a kvartettnek a Dunaújvárosi Főiskola együttese.

A tavalyi állapotokhoz képest annyi változott, hogy az orosz Uralocska helyett a görög Vuliagmeni próbálkozik meg a legrangosabb kupaserleg elhódításával, a másik két együttes a szintén görög Glyfada, valamint az olasz Catania.
A Final Four pénteken rajtoló küzdelmeinek házigazdája a Vuliagmeni. A háromszoros magyar bajnok, a BEK-ben legutóbb a második helyen végző Dunaújváros szerdán utazott el a görög fővárosba, így már többször is kipróbálhatta a számára amúgy sem ismeretlen uszodát. Mást ne mondjunk, legutóbb az ősszel vendégeskedett a hellén csapatnál, és a megrendezett hivatalos találkozón (edzőmeccsek is szerepeltek a programban) biztosan nyert, Zantleitner és Tiba nélkül.
Mihók Attila, az újvárosiak mestere akár derűlátó is lehetne, ám két rossz hírrel volt kénytelen szolgálni:
"Benkő Tímea nem játszhat, sőt egy hét múlva valószínűleg meg is operálják. Sajnos Sós Ildikót sem biztos, hogy kapuba tudom állítani, neki még két hete húzódott meg a combfeszítő izma. Ha nem lesz harcra kész, akkor Tóth Andrea lép a helyére. Mindezek ellenére, ha mindenki jó átlagot hoz, a két görög csapatot legyőzhetjük, a mások által is favoritnak nevezett olasz Catania ellen viszont csak a maximumhoz közeli teljesítményekkel lehet esélyünk. Egy biztos, a Vuliagmenivel lejátszandó első mérkőzésen nagyon oda kell figyelnünk, a tornanyitányok ugyanis gondot szoktak okozni."
Biztató lehet, hogy a Dunaújváros a hazai rendezésű középdöntőben legyőzte a Glyfadát, a Catania ellen pedig kétszer diadalmaskodott a legutóbbi három, egymás elleni derbin. Azt pedig talán említeni sem kell, hogy a szicíliak két kulcsjátékosa Drávucz Rita és Pelle Anikó.

NÔI BEK. Final Four, Athén. A Dunaújváros mérkőzései. Péntek: Vuliagmeni (görög), 18.15. Szombat: Glyfada (görög), 18. Vasárnap: Catania (olasz), 12.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK