FONTOS


 

NŐI BEK, KÖZÉPDÖNTŐ. Legjobbkor születtek a hazai bravúrgólok
Hétmérföldes lépést tett előre a Dunaújváros

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2004.04.17
--------------------------------------------------------------------------------

"Nagyon jól kezdtünk, de jelentős előnyt sikerült leadnunk. Hogy mégis viszonylag sima győzelmet arattunk, az elsősorban annak köszönhető, hogy a legjobbkor tudtunk bravúrgólokat szerezni."

C-csoport, 3. forduló
Dunaújvárosi Főiskola - ANC Glyfada Renault (görög) 7–4 (1–0, 2–1, 3–2, 1–1)

Dunaújváros, 1200 néző. V: David (francia), Schluncz (német)
DUNAÚJVÁROS: SÓS – Tiba, Sipos, PRIMÁSZ 2, ZANTLEITNER 2, BENKÔ 3, Bódi. Cs: Tóth II. A. (kapus), Zsámbok, Erdős, Poszkoli, Brávik F., Szűcs. Edző: Mihók Attila
GLYFADA: ELLINAKI – Kozompoli 1, Pateru, Simmons, OIKONOMOPULU 1, Karapataki 1, MORAITI 1. Cs: Mitszani, Ioszifidu, Bonu, Lioszi, Karagianni, Makarona. Edző: Anasztasziosz Papanasztasziu
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Sipos (23. p.)
Plzen (cseh)–Kirisi (orosz) 6–15 (2–4, 1–4, 2–3, 1–4). Az állás: 1. Dunaújváros 6 pont (30–14, 3 mérk.), 2. Glyfada 4 (19–17, 3), 3. Kirisi 2 (18–13, 2), 4. Ravijn (holland) 0 (15–17, 2), 5. Plzen 0 (8–29, 2). A Ravijn szabadnapos volt.

A rendező Dunaújvárosi Főiskola számára talán a legfontosabb mérkőzés következett pénteken, amit éreztek a szurkolók is: csaknem megtelt az uszoda. A tét nem volt kicsi, hiszen dunaújvárosi siker esetén Mihók Attila csapata nagyot léphet a továbbjutás felé. Ennek megfelelően idegesen kezdett mindkét együttes, még a világklasszis Primász Ágnes keze is megremegett egy ziccernél. Szerencsére a hazaiak védekezésével nem volt gond, és Sós is bemutatott néhány bravúrt. A nyitó játékrész végén Zantleitner centerből szerzett vezetést a házigazdának, a folytatásban Primász mértani pontosságú ejtésével növelte előnyét a magyar gárda, majd Zantleitner, ismét középről, már 3–0-ra módosította az állást. Csak a félidő előtt sikerült emberelőnyből szépítenie a BEK-címvédőnek. A harmadik negyedben is szükség volt a hazai kapus remeklésére, két esetben is gólnak látszó lövést hárított. Egy hatalmas góllal mégis fel tudott zárkózni az ellenfél, aztán Benkő Nóra megnyugtatta a szurkolókat. Sajnos megint jött a görög válasz, vagyis a trófea őrzője nem adta meg könnyen magát. Benkő Nóra és Primász találatával szerencsére ismét háromgólosra nőtt a különbség a főiskolások javára az utolsó felvonás előtt. Amikor is Sós újra megakadályozta, hogy létszámfölényből csökkentse hátrányát a rivális, s bár Moraitivel szemben már ő is tehetetlen volt, Benkő Nóra harmadszor is kilőtte a hosszú fölső sarkot – izgalommentessé téve a rangadó végét.

Mestermérleg

A vártnál könnyebben nyert a csapata, pedig az emberelőnyös helyzetekben ezúttal sem villogott. Mi döntött a találkozón? – kérdeztük Mihók Attilát.

– Tudtuk, hogy ellenfelünk létszámhátrányban is nagyon jól védekezik, amit bizonyított is a korábbi mérkőzéseken. Nagyon jól kezdtünk, de jelentős előnyt sikerült leadnunk. Hogy mégis viszonylag sima győzelmet arattunk, az elsősorban annak köszönhető, hogy a legjobbkor tudtunk bravúrgólokat szerezni.

NŐI BEK, KÖZÉPDÖNTÔ, C-CSOPORT
Újabb kötelező újvárosi siker

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2004.04.16
--------------------------------------------------------------------------------

A második játéknap rangadóján nem kis meglepetésre az oroszok alárendelt szerepet játszottak a BEK-címvédő ellen, a Kirisi mindössze egy negyedig volt méltó partnere a görög Glyfadának.


A dunaújvárosiak védôje, Sipos (hátul) nem kímélte a hollandokat (Fotó: Mirkó István)
A dunaújvárosiakra sem várt könnyű mérkőzés, hiszen a Ravijn mindössze egy gólocskával maradt alul a nyitónapon a görögökkel szemben. A vendégek csütörtökön is igazolták, hogy jó csapatot alkotnak, mert az első negyedben már két góllal is vezettek. Fordulatot a második játékrész hozott, Tiba zseniális ejtésével pedig már a Dunaújvárosi Főiskola vezetett a félidőben. A következő negyedben Primász nem kevésbé látványos ejtésével kétgólosra növelték előnyüket a hazaiak, az ellenfél pedig gyakorolhatta az emberelőnyös támadásokat. Szerencsére kevés sikerrel. A záró felvonás hallatlanul izgalmasan alakult, és mert egy találatot megőrzött előnyéből a Dunaújváros, továbbra is százszázalékos.

Gondolta-e, hogy a Glyfada ellen is helytálló hollandok ennyire kemény ellenfelek lesznek? – kérdeztük Mihók Attilát.
Természetesen sok mindenről árulkodott a Ravijn görögök ellen nyújtott teljesítménye, de ez volt az a meccs, amelyet – így vagy úgy – kötelező volt megnyernünk. Az első három negyed alapján úgy tűnt, hogy bedaráljuk, ám az utolsó játékrészben elrontott három emberelőny miatt magunkra húztuk a Ravijnt. A lényeg, hogy továbbra is versenyben vagyunk a továbbjutásért, és tanulva a meccsből remélhetőleg pénteken már felszabadultabban pólózunk a címvédő Glyfada ellen.

2. forduló
Dunaújvárosi Főiskola - HET Ravijn (holland) 9–8 (3–3, 2–1, 3–2, 1–2)

Dunaújváros, 800 néző. V: David (francia), Bohat (szlovák)
DUNAÚJVÁROS: Sós – Benkő N. 1, Zantleitner, Sipos 1, TIBA 3, PRIMÁSZ 2, BÓDI 2. Cs: Poszkoli, Brávik F. Edző: Mihók Attila
RAVIJN: INAGAKI – Hartgers, Bosman 1, KUIPERS 3, GUICHELAAR 2, Kottig 1, Wegdam 1. Cs: Heerdink, Zanotto, Slaugis, Tannenberg, Poorman. Edző: Wyto de Vries
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 9/4
Négyméteresből: –, ill 1/1
Kirisi (orosz)–Glyfada (görög) 3–7 (2–1, 0–3, 0–2, 1–1). A Plzen szabadnapos volt.
Az állás: 1. Dunaújváros 4 pont (23–10), 2. Glyfada 4 (15–10), 3. Kirisi 0 (3–7, 1 mérk.), 4. Ravijn 0 (15–17), 5. Plzen 0 (2–14, 1 mérk.)

Újoncok a négyes döntőben

Az Ortigia Siracusa rendezheti meg a női LEN-kupa négyes döntőjét május 7. és 9. között. A négy kanadai válogatottal felálló Ortigiához hasonlóan a többi csapat, így az orosz Uralocska Zlatuszt, a holland Polar Bears és a spanyol Sabadell sem szerepelt még az első alkalommal 2000-ben kiírt női LEN-kupa Final Fourjában. Sajnos a Szentes együttese nem jutott a legjobb négy közé, miután a Hódmezővásárhelyen megrendezett középdöntőben csak a harmadik helyen végzett, az Ortigia és az Uralocska is megelőzte.

NŐI BEK, KÖZÉPDÖNTÔ, C-CSOPORT
Gólzáporos újvárosi nyitány

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2004.04.15
--------------------------------------------------------------------------------


Sós Ildikó magabiztosan védett (Fotó: Czagány Balázs)
Női BEK-középdöntő, C-csoport, 1. forduló

Dunaújvárosi Főiskola–Flavia Plzen (cseh) 14–2
(3–1, 3–0, 3–1, 5–0)
Dunaújváros, 600 néző. V: Schluncz (német), David (francia)
DUNAÚJVÁROS: SÓS – BENKÔ N. 3,, Zantleitner 1, SIPOS 1, TIBA 3, PRIMÁSZ 4, Bódi 1. Cs: Zsámbok, Erdős, Poszkoli 1, Szűcs, Benkő T., Tóth II A. (kapus) Edző: Mihók Attila
PLZEN: Gazdiková – JAVORSKÁ 1, A. Kielbergerová, Karasková, I. Kielbergerová, MUSILOVÁ 1, Vitusová. Cs: Lavriková, Zuchová, Smatlaková, Sobonová. Edző: Jaroslaw Novak
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 6/0
Glyfada(görög)–Ravijn (holland) 8–7 (3–2, 3–3, 1–2, 1–0)

A legkönnyebbnek igérkező ellenfél, a cseh bajnok ellen mutatkozott be a BEK-középdöntőben a Dunaújvárosi Főiskola hazai közönség előtt. A magyar bajnok nem sok esélyt adott a vendégeknek, két gyors centergól után az első emberelőnyt is értékesítették a dunaújvárosiak. Ebben a játékrészben még válaszoltak a plzeniek, ám a következő negyedben újabb három találatot ért el a hazai együttes. A folytatásban sem változott a játék képe, a fáradó Plzen ellen tetszés szerint érte el góljait a Dunaújváros és magabiztos győzelemmel rajtolt. A hazaiak védekezésben jó teljesítményt nyújtottak, ám az emberelőnyös helyzetek kihasználásában javulnia kell ha tovább akar jutni a csoportban.

NŐI BEK, KÖZÉPDÖNTÔ, C-CSOPORT
Főiskola: nehéz feladat

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2004.04.14
--------------------------------------------------------------------------------

Szerdától vasárnapig a Final Fourba jutás a tét a Dunaújvárosi Főiskola számára.

És ahogy a hazai medencében küzdő együttes trénere, Mihók Attila elmondta a keddi sajtótájékoztatón, a címvédő görög Glyfada, az orosz Kirisi és saját együttese közül kerülhet ki az a kettő, amelyik az olaszországi tornán továbbjutó Cataniát és a görög Vuliagmenit követheti a négyes döntőbe. "A mi csoportunk nehezebb, mint amilyen a cataniai volt – szögezte le Mihók. – Mindez a továbbjutás szempontjából kevéssé örvendetes, ám a látványt és a közönség kiszolgálását illetően nem lesz okunk panaszra. "

Már csak azért is nehezebb lesz a csapatok dolga, mert Dunaújvárosban nem négy, hanem öt együttes igyekszik a négybe jutni, a már említetteken kívül a holland – szintén nem rossz – Ravijn és a cseh Plzen.

Vagyis fel van adva a lecke az újvárosiaknak, akik a szerdán rajtoló torna előtt elkönyvelhettek egy sikert. Legalábbis annyiban, hogy a több külföldi csapat, főként a görög Vuliagmeni által csábított Primász Ágnes további két esztendőre aláírt a Duna-partiakhoz.

Női BEK
Újvárosi középdöntő

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Borsándi István, Nemzeti Sport 2004.03.11
--------------------------------------------------------------------------------

A női vízilabda BEK alapszakaszában 11 csapat indult harcba, hogy megszerezze a még kiadó négy középdöntős kvótát.

A két négyes és egy hármas csoportból az első helyezettek és a legjobb második ért célba, és csatlakozott az öt kiemelthez, a címvédő Glyfadához (görög), a tavaly második helyen végző Dunaújvárosi Főiskolához, a Vuliagmenihez (görög), a Pelle Anikót és Drávucz Ritát soraiban tudó Cataniához (olasz), valamint a Kirisihez (orosz). Akárcsak a LEN-kupában, a BEK-ben is lesz magyar helyszín a középdöntőben, ugyanis a D-csoport meccseit Dunaújvárosban rendezik meg. Mihók Attila Magyarországon egyeduralkodó csapata a Kirisit, a Glyfadát, a Ravijnt (holland) és a Plzent (cseh) látja vendégül. A C-csoportban eggyel kevesebben lesznek: a házigazda Catania a Vuliagmeni, a Mediterrani (spanyol) és a Nancy (francia) ellen küzd meg a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikéért. A találkozókra április 6. és 10. között kerül sor.

Női BEK
A-csoport (Plzen). A végeredmény: 1. Mediterrani (spanyol) 6, 2. Plzen (cseh) 4, 3. Sheffield (angol) 2, 4. Harkovcsanka (ukrán) 0. B-csoport (Nancy). A végeredmény: 1. Nancy (francia) 6, 2. Gomel (fehérorosz) 4, 3. Porto (portugál), 4. Vrutky (szlovák). C-csoport (Bochum). A végeredmény: 1. Ravijn (holland) 4, 2. Bochum (német) 2, 3. POSK Split (horvát) 0
A három csoportgyőztes, és legjobb másodikként a Plzen jutott be a középdöntőbe.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK