FONTOS


 

NÔI JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, BARI. Az utolsó napon játszottunk a legjobban
Ötödik a Györe-együttes

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.08.09
--------------------------------------------------------------------------------

Az 5. helyért
Olaszország-Magyarország 3-6 (0-2, 1-2, 2-1, 0-1)
Bari, 800 néző. V: Reemert (holland), Ruehl (német)
OLASZORSZÁG: Scuderi - Lapi, Masi, Muré, Frassinetti 1, Ayale, Gottardi 1. Cs: Fagiole, Settonce, Zizzo, Schiftert, Vitaliti, Gorrizzato 1. Szövetségi kapitány: Roberto Fiori
MAGYARORSZÁG: JANKOVICS - Tomaskovics, Brávik, Szűcs 1, TÓTH I. 2, POSZKOLI 3, Kiss A. Cs: Szabó X., Huszka. Szövetségi kapitány: Györe Lajos
Gól - emberelőnyből: 1/0, ill. 4/2
Elődöntő: Hollandia-Oroszország 5-3, Görögország-Németország 7-6. A 9-13. helyért: Franciaország-Portugália 9-4, Anglia-Ukrajna 17-5, Szlovákia-Franciaország 6-6, Portugália-Ukrajna 7-3. A végeredmény: 9. Anglia 7 pont, 10. Franciaország 6, 11. Szlovákia 5, 12. Portugália 2, 13. Ukrajna 0. A 7. helyért: Spanyolország-Csehország 12-6. A bronzmeccs és a döntő lapzártánk után ért véget.
Nagy összevisszaság uralkodott még szombaton is az ötödik helyért kiírt olasz-magyar összecsapás kezdési időpontját illetően. Eredetileg vasárnap déli fél egykor kellett volna vízbe csobbanniuk a játékosoknak, ám időközben délután öt órát jelöltek meg a szervezők. Végül késő este közölték hivatalosan, hogy marad a déli időpont, ám minderről a cseh játékvezető mit sem tudhatott, hiszen csak német kollégája jelent meg a találkozó előtt az uszodában. Végül a holland Reemert ugrott be helyette. Kevéssé törődött a malőrrel a magyar csapat, amely a hét legjobb teljesítményét nyújtotta a záró napon. Jankovics remekelt a kapuban, Tóth centerben végzett nagy munkát, Poszkoliról pedig mindent elárul három gólja. "Remek védekezéssel, jó egyéni teljesítményekkel nyertünk, mindenképen nagy fegyvertény a házigazda legyőzése" - mondta Györe Lajos a meccs után.

Női Junior Európa-bajnokság. A magyar csapat az ötödik helyért játszhat vasárnap
A csehek ellen is megizzadtak

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.08.07
--------------------------------------------------------------------------------

Miután eldőlt, hogy a magyar válogatott nem juthat be az elődöntőbe, amolyan presztízsmeccsre került sor pénteken a görögökkel meglepetésre döntetlenre végző csehek ellen.

Miután eldőlt, hogy a magyar válogatott nem juthat be az elődöntőbe, amolyan presztízsmeccsre került sor pénteken a görögökkel meglepetésre döntetlenre végző csehek ellen. A Györe-csapat is megküzdött a sikerért: a félidőben még egyenlő volt az állás, ám a harmadik negyed jó védekezése, valamint Brávik és Tomaskovics gólja döntőnek bizonyult. Az utolsó felvonásban megtartották előnyüket a mieink, akik szombaton pihenhetnek, vasárnap pedig az F-csoport harmadikjával játszanak az ötödik helyért.
"Szoros, küzdelmes mérkőzésen győztünk. A bírók furcsa felfogásban vezettek, megölték a centerjátékot" - vélekedett a meccs után Györe Lajos.

Negyeddöntő, E-csoport
Magyarország - Csehország 8-6 (2-1, 2-3, 2-0, 2-2)
Bari, 200 néző. V: Baradas (portugál), Littlejohn (angol)
MAGYARORSZÁG: Jankovics - TOMASKOVICS 3, BRÁVIK F. 3, Szűcs, Tóth I. 1, Poszkoli, Kiss A. 1. Cs: Szabó X., Hajdú, Csavajda, Kisteleki O., Huszka. Szövetségi kapitány: Györe Lajos
CSEHORSZÁG: Gazdiková - Bartusková 2, Javorská, Fancrová 2, A. Kielbergerová, I. Kielbergerová, Musilová. Cs: Vitousová, Vopalková, Hendrichová, Lavrikovová, Lisková 2, Maresová.
Szövetségi kapitány: Ivana Stoclová
Gól - emberelőnyből: 8/3, ill. 4/1
Négyméteresből: 1/1, ill. -

Oroszország-Görögország 12-4

A végeredmény: 1. Oroszország 6 pont, 2. Görögország 3, 3. Magyarország 2, 4. Csehország 1. Az első két helyzett jutott az elődöntőbe. F-csoport: Hollandia-Olaszország 9-8, Spanyolország-Németország 8-6.

Az állás: 1. Hollandia 4 pont, 2. Németország 2 (15-14), 3. Spanyolország 2 (11-13), 4. Olaszország 0 (14-18).

Női Junior Európa-bajnokság
Létfontosságú meccs előtt a juniorok

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.08.05
--------------------------------------------------------------------------------

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik bele a magyar női juniorválogatott, hogy maradjon esélye az Európa-bajnokság elődöntőjébe jutni.


Györe Lajos okkal gondterhelt
Miután a B-csoport utolsó találkozóján Görögország ötgólos verést (9-4) mért a mieinkre, Györe Lajos csapata nulla pontot visz magával a negyeddöntőbe, annak is az E-csoportjába. A négyes másik két tagja az orosz és a cseh együttes lesz, amiből könnyen kitalálható, hogy a szbornaja ellen kell megszerezni a létfontosságú két pontot, miután Csehországgal szemben mindenki egyértelmű eséllyel lép fel. A nehéz feladatot csütörtökön déli fél 1-től kellene megoldaniuk Tomaskovicséknak.
"Kedden megijedtek a lányok, ami alatt azt értem, hogy a megfelelő pillanatokban nem merték vállalni az átlövést, a betörést, a centerezést, s csak alibifaultokra futotta. Remélem, az oroszok ellen összeszedik magukat, a taktikát már megbeszéltük, ezt gyakoroltuk a szerdai edzésen" - mondta Györe Lajos szövetségi kapitány, akinek nagy szüksége lenne egy vérbeli vezéregyéniségre a vízben.

NÔI JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, BARI
A 9-13. helyért. Franciaország-Ukrajna 9-5. A franciák folytathatják a 9-12. helyért. Negyeddöntő. Az E-csoport állása: 1. Görögország 2 pont (9-4), 2. Oroszország 2 (13-9), 3. Csehország 0 (9-13), 4. Magyarország 0 (4-9). Az első két helyezett jut az elődöntőbe. Csütörtök. 12.30: Magyarország-Oroszország. 17.00: Görögország-Csehország

Női Junior Európa-bajnokság
Az elődöntőbe kellene jutni

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.08.01
--------------------------------------------------------------------------------

Lassan már követni sem lehet, anynyi vízilabdatornát rendeznek a nagyvilágban, vasárnap például Bariban rajtol a női junior Európa-bajnokság.

A 13 csapatot (három hármas és egy négyes csoportot alakítottak ki) felvonultató viadalon természetesen ott találjuk a magyar együttest is, amely két esztendővel ezelőtt a döntőig jutott, és vereséget szenvedett Görögországtól. Nos, a hellének ezúttal is keresztezik az utunkat, miután a mieink és az ukránok mellett ők is a B-csoportba kerültek.
Györe Lajos vezetőedző elmondta, hogy a tavalyi ifjúsági kontinensviadalon második helyen végző együttes két helyen változott: a kapus Papp Tímea és Hajdú Enikő az új arc. "Természetesen a dobogóra igyekszünk, jóllehet nem tudni, a többiek mennyit léptek előre egy év alatt - fejtegette a szakvezető. - Jó összetételű a csapatunk, s hogy megvalósítsuk tervünket, kulcsfontosságúnak ígérkezik a görögök elleni meccs. Csak fokozza a várakozásainkat, hogy a hellénekkel sem tavaly, sem az idén nem találkoztunk."
A szisztéma szerint a csoportok első két helyezettje jut a nyolc közé, ahol két négyes csoport képződik, eszerint az A a B-vel, a C a D-vel lesz összepárosítva. Vagyis a papírforma szerint a magyar és a görög válogatott megy tovább, viszik az egymás elleni eredményt, és az A-csoportból várhatóan továbblépő oroszokkal és csehekkel kerülnek össze. Azért fontos a hellének elleni csoporttalálkozót sikeresen megvívni, mert a nyolc között az oroszok is megleckéztethetik bármelyik csapatot, s két vereséggel ugrik az elődöntő. A mieink szabadnaposok a vasárnapi rajton.

NÔI JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, BARI. A csoportok. A-csoport: Csehország, Franciaország, Oroszország. B-csoport: Ukrajna, MAGYARORSZÁG, Görögország. C-csoport: Hollandia, Anglia, Spanyolország, Szlovákia. D-csoport: Olaszország, Németország, Portugália. A magyar csapat csoportmérkőzései. Hétfő: Ukrajna (18.45). Kedd: Görögország (20.00)

A MAGYAR CSAPAT. Kapusok: Jankovics Eszter (Dunaújvárosi VSI), Papp Tímea (Polo SC). Mezőnyjátékosok: Brávik Fruzsina, Poszkoli Rita (Dunaújvárosi Főiskola), Csavajda Edit, Szűcs Gabriella (Dunaújvárosi VSI), Bodor Barbara, Kisteleki Orsolya, Tankó Bojana, Tóth Ildikó (BVSC), Huszka Zsuzsanna, Szabó Xénia (Szentes), Kiss Alexandra (Polo SC), Hajdú Enikő (Kecskemét), Tomaskovics Eszter (Vasas), vezetőedző: Györe Lajos, edző: Mihók Attila

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK