FONTOS


 

Molnár Péter igazolja, nem csak a húszéveseké a világ
Izraelből arannyal érkezett

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2004.09.14
--------------------------------------------------------------------------------

A hagyományos egri nemzetközi felkészülési férfi vízilabdatornán a Szeged Beton VE a második helyen végzett. A jó szereplésből a gárda egyik legrutinosabb pólósa, Molnár Péter alaposan kivette a részét: a rangos viadal legjobb mezőnyjátékosának választották.


Fotó: Miskolczi Róbert
A hétvégi egri tornáról ezüstérmesként érkezett haza a Szeged Beton VE. Gyöngyösi András legénysége legyőzte az OSC-t, a Legrand-Szentesi VK-t, az Újpestet, csak a bajnoki aranyéremre pályázó Eger együttesétől kapott ki, igaz, kétszer is.

– Az első, csoportban lejátszott meccset alaposan elszúrtuk, rengeteg előnyt hibáztunk el – értékelt Molnár Péter, akit a viadal legjobb mezőnyjátékosának választottak. – A fináléban aztán megmutattuk igazi arcunkat, csak hatalmas csatában kaptunk ki egy góllal a házigazdáktól. Biztató teljesítményt nyújtottunk, reális célkitűzés a négy közé jutás a bajnokságban. A szolnoki torna után Egerben is bebizonyítottuk, még a legjobbakkal is felvesszük a versenyt. Van tartásunk, ez abból is látszott, hogy az Eger elleni nagy különbségű vereség után néhány órával kimondottan jó játékkal legyőztük az Újpestet. A Magyar Kupa csoportselejtezőjéig van még tíz napunk, ami nem is baj, hisz még nem álltunk össze teljesen, akadnak kihagyások a védekezésünkben.

A 33 éves rutinos pólóst kissé meglepte, hogy Egerben őt választották a legjobb mezőnyjátékosnak.

– Szerintem akadtak olyanok, akik jobban játszottak nálam – mondta szerényen. – A viadal elején nem úgy ment, ahogy azt elképzeltem, de tény, hogy a torna második felére feljavultam. Mindenesetre jólesett, hogy engem választottak, tudtommal az edzők szavazatai alapján alakult ki a végső sorrend.

Péter májustól nagy kalandban vett részt. Az Egerből a Szegedbe igazolt Ágner Zoltánnal Izraelben pólózott.

– Összekötöttem a kellemest a hasznossal. Mindig is vágytam világot látni, ez most sikerült, ráadásul anyagilag sem jártam rosszul. Arról nem beszélve, hogy bajnokként tértem haza. Izraelben hét csapat szerepel az első osztályban. Erős György menedzser segítségével Zolival a második csoportkörben mentünk ki az ASA Tel-Aviv együttesébe. Addig is az első helyen álltak, gondolom, beakarták biztosítani az aranyérmüket. Örömmel tölt el, hogy nem okoztunk csalódást. Kint teljesen más a póló – mind taktikailag, mind fizikailag –, mint nálunk. Nem erőltetik meg magukat, lényegesen kevesebbet edzenek, mint amit mi itthon megszoktunk. Az edzőnk, Gyöngyösi András edzéstervet küldött Szegedről, azt végrehajtva igyekeztünk készülni a nagyobb feladatokra. Kicsit tartottam attól, hogy nagy lesz a lemaradás, de felesleges volt aggódnom. Úgy gondolom, rendben vagyok, már alig várom, hogy elkezdődjön a szezon.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK