FONTOS


 

Elmarad a Szeged Beton VE szolnoki mérkőzése
A fővárosban a Szentes

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2004.01.23
--------------------------------------------------------------------------------

Elmarad a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának Szolnok elleni OB I-es mérkőzése. A Legrand-Szentesi VK viszont vízbe száll a címvédő Honvéd otthonában.

A szombatra kiírt Szolnok–Szeged Beton VE OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés elmarad. Az okokról Juhász Györgyöt, a Szeged szakosztály-igazgatóját kérdeztük:

– Kedden megkerestek bennünket a Szolnok vezetői és betegségre hivatkozva a találkozó elhalasztását kérték. Egy óra múlva megérkezett a szövetségből az ezzel kapcsolatos fax, amelyben az állt, hogy jóváhagyják a kérelmet. A meccset későbbi időpontban játsszuk le, azt viszont már mi határozhatjuk meg, hogy mikor.

A január 28-i 18.30-kor kezdődő Szeged Beton VE–Ferencváros összecsapásra a kiírás szerint sor kerül, de az még nem biztos, hogy Horváth Viktor vezetőedző számíthat-e Boros Lászlóra. A játékengedélye ugyanis még nem érkezett meg, vagyis a szokásos kéthetes eljárás már másfél hónapja húzódik. A szegedi egyesület vezetői levelet írtak Martin Györgynek, az országos szövetség elnökének, hogy lehetőségéhez képest sürgesse meg az ügyet. Nagyon szeretnék ugyanis, ha a Fradi ellen már a Beton sorait erősíthetné Boros. Az viszont biztos, hogy Szabó Nándor nem lesz ott a társak között, gerincgyulladása okán két-háromhetes pihenő, kihagyás vár rá. A többiek egészségesek, harcra készek.

A Legrand-Szentesi VK az új edzővel, Vidumanszky Lászlóval szombaton 18 órakor a Honvéd Kőér utcai otthonában debütál. A Csongrád megyei gárdának nem lesz könnyű dolga, csakis a tisztes helytállás, a következő, a nyerhető meccsekre való gyakorlás, készülés lehet a célja.

– Természetesen sok esélyünk nincs a világválogatott szintű házigazdákkal szemben – mondta Vidumanszky László. – Arra fogom kérni a játékosokat, és mindenképpen erre kell majd törekednünk, hogy minél kevesebb gólt kapjunk és minél többet lőjünk, az alapszakasz zárasakor ugyanis döntő lehet a gólkülönbség. Ez fegyelmezett játékkal, szigorú, agresszív védekezéssel elérhető. A fegyelemből én soha nem engedek! Szerdán kétkapuztunk az Újpesttel, ez hasznos volt. Mindenki egészséges, egyedül Vígh Róbert lázasodott be, lehet, hogy rá nem számíthatok szombaton – fejezte be esélylatolgatását a szlovákiai szakember.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK