FONTOS


 

Boros Lászlót azonnal befogadták és elfogadták a szegediek
Görög válogatott a Betonban

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2004.01.15
--------------------------------------------------------------------------------

Külföldről erősített magyar játékossal a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata. A Spartacus neveltje, Boros László a görög Patrasz együtteséből igazolt a Tisza-partiakhoz.


Tíz év után újból Horváth Viktor irányítása alatt pólózik Boros László. Fotó: Karnok Csaba
A szegedi vízilabdacsapat új szerzeménye, Boros László a Budapesti Spartacus ifi gárdájában három éven keresztül játszott a Beton jelenlegi edzője, Horváth Viktor irányítása alatt. Tehetségére hamar felfigyeltek, már 17 évesen a felnőttek között szerepelt. Aztán 20 esztendősen váltott.
- A Szparival Krétán edzőtáboroztunk, amikor az egyik kétkapus játék alatt felfigyeltek rám a helyi Hania vezetői - mesélte a 26 esztendős pólós. - Nem sokáig gondolkodtam az ajánlaton, aláírtam a szerződést. Ezt követően pólóztam még a PAOK Szalonikiben, legutóbb pedig a Patraszban. Öt és fél évet húztam le a görög bajnokságban. Büszke vagyok a teljesítményemre, elértem, hogy jegyezték a nevemet.

Átlagban 45 gólt szereztem évadonként; ezzel a terméssel a helléneknél nagyjából a tizedik hely környékére voltam jó a góllövőlistán.
Produkciójára a helyi szövetségben is felfigyeltek, két év kint-tartózkodás után meghívták a görög válogatottba. A bemutatkozást még négy fellépés követte.

- Mindig is az volt az álmom, hogy szerepeljek a nemzeti gárdában. Bármennyire is szerettem volna, ez Magyarországon nem adatott meg. Nagyszüleim görögök, onnan költöztek Magyarországra. Édesanyám már itt született, hát így lehettem én kettős állampolgár. Mivel jól ment a játék, a görögök meghívtak a válogatottba. Örömmel mentem, titkon abban reménykedtem, hogy az athéni olimpiáig ott leszek a keretben. Ez végül nem sikerült, és emiatt van is bennem némi tüske.

Öt és fél év hosszú idő, az elmúlt év őszén elérkezett a búcsú pillanata.
- Ennek több összetevője volt. Egyrészt a legutóbbi csapatommal, a Patrasszal anyagi vitám támadt, bepereltem a klubot, másrészt gyötört már a honvágy, harmadrészt pedig feleségemmel áprilisra babát várunk. Azt szerettük volna, hogy a kicsi már Magyarországon szülessen. Kapóra jött egykori edzőm, Horváth Viktor invitálása - akivel évek óta tartjuk a kapcsolatot -, örömmel mondtam igent a szegediek ajánlatára. Egyelőre a bajnokság végéig köteleztem el magam a Betonhoz. Sajnos a játékengedélyemet még nem küldte el a görög szövetség, de remélem, a bajnokság január 24-i rajtjára minden okmány megérkezik.

A Szeged Beton VE edzéseit december eleje óta látogatja, az edzőmérkőzéseken rendre az új társak között szerepel.
- Az alatt a bő egy hónapban, amióta itt vagyok, volt időm feltérképezni az új csapatomat. Úgy gondolom, nem döntöttem rosszul, hogy ide igazoltam, ebbe a tehetségekkel bővelkedő együttesbe. A kiváló közösségi szellemre jellemző, hogy a srácok hamar befogadtak, s talán már azt is elmondhatom, elfogadtak.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK