FONTOS


 

Hatezer méteres úszással kezdett a Szeged
Erősített a Beton

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2004.01.07
--------------------------------------------------------------------------------

A rövid pihenőt követően a többi csapathoz hasonlóan a hét elejétől a Szeged Beton VE férfi vízilabdásai is elkezdték a bajnoki felkészülést.

Mindössze egy hónap. Ennyi időt tölthetnek bajnoki mérkőzések nélkül a férfi vízilabdások. Az OB I alapszakaszának második körére az igazi felkészülést a hét elején kezdte a Szeged Beton VE. Az elmúlt év végén, december 20-án az OSC elleni, 9-8-ra megnyert találkozót követően Horváth Viktor edző abban állapodott meg játékosaival, hogy a január 5-i közös felkészülésig mindenki legalább hét edzésen részt vesz. Ez így is történt, úgyhogy a pólósok nem „lepukkanva" kezdték a felkészülést.
- Saját érdekükben edzettek az ünnepek között és után, elvégre január 24-én Szolnokon már a bajnoki pontok gyarapítása a tét - jegyezte meg a tréner. - Mindenki becsülettel végezte a dolgát, viszonylag jó állapotban vannak.

A hétfői nap még nem volt annyira a kemény, úsztak egy laza 6 km-t, meg egy kicsit lábtempóztak. Keddtől azonban már nincs kegyelem, két héten át a fizikális felkészítés játssza a főszerepet. Tegnap is hatezer métert kellett teljesíteni, csak éppen lényegesen gyorsabb tempóban, mint az előző nap. Emellett súlyzózás, futás és persze labdázás szerepelt a programban. A nap egyórás szárazföldi tréninggel indult, majd kétszer ennyi időre vízbe ugrottak. Ez utóbbit délután megismételték Szűcs Leventéék, mindössze annyi különbséggel, hogy ekkor csak másfél órán át „áztatták" a testüket.

- Ez a hét így telik el, a jövő héten annyi változatosságot iktatok be, hogy az alapozó jellegű munka mellé a Szentessel és a Cegléddel kétkapuzunk majd. A harmadik héten már gyorsítunk, frissítünk; előbb két napra vendégül látjuk a romániai Nagyváradot, majd szombaton irány Szolnok.
Azon a meccsen minden bizonnyal már a többiekkel együtt ott lesz a medencében a görög élvonalból, a Patrasz együtteséből igazolt Boros László is.

- A játékos tegnap aláírta a szerződést, amely a bajnokság végéig szól - informálta lapunkat Juhász György szakosztály-igazgató. - Most már csak a görög szövetség engedélyére kell várni, de annak megérkezése sem vehet egy-két héttel hosszabb időt igénybe.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK