FONTOS


 

A szlovákiai tréner szerint a nyolc közé juthatnak
Vidumanszky, a keménykezű

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2004.01.06
--------------------------------------------------------------------------------

Tegnap délután megtartotta első edzését a leváltott Komlósi János helyére szerződtetett Vidumanszky László. A Legrand-Szentesi VK OB I-es vízilabdacsapatának új trénere egyelőre féléves kontraktust kötött a Kurca-partiakkal.


Vidumanszky László
A férfi vízilabda OB I őszi szezonja nem úgy sikerült a Legrand-Szentesi VK csapatának, ahogy azt a klub vezetői várták. A gárda az alapszakasz felét négy ponttal a 10. helyen zárta. A gyengébb szereplésnek Komlósi János edző lett az áldozata. A leváltott szakember megüresedő helyét gyorsan betöltötték a klub vezetői: a szlovákiai Vidumanszky Lászlóval féléves szerződést kötöttek.

Az új tréner tegnap délután érkezett meg Szentesre. Mielőtt levezényelte volna az esztendő első foglalkozását, elbeszélgetett a vezetőkkel, majd a játékosokkal.

- Nagyon fontos, hogy vezető, edző, játékos egyet akarjon, egy irányba húzza a szekeret - nyilatkozta a 42 esztendős szakember. - Keménykezű ember hírében állok, ebből Szentesen sem engedek. Nálam a munka, a fegyelem és a rend mindenek felett áll. Leginkább a szorgalmas játékosokat kedvelem, de persze az az igazi, ha az akarat tehetséggel is párosul.

A szlovákiai mesternek van mire büszkének lennie a vízilabda pályafutását tekintve. A Kosice játékosaként tízszeres csehszlovák bajnoknak mondhatja magát. A válogatottban 12 éven át szerepelt, a nemzeti együttesnek sokáig a kapitánya is volt, a barcelonai olimpián búcsúzott el. A bekk és szélső poszton is kiváló pólóst '88-ban leigazolta a Mladost Zagreb.


Vidumanszky László (a kép jobb szélén) megkezdte szentesi ténykedését. Fotó: Vidovics Ferenc
Három évig szerepelt benne, ez alatt kétszer-kétszer lett BEK-aranyérmes és jugoszláv bajnok, valamint egyszer Szuperkupa-győztes. Zágráb után egy évet az Eger, kettőt a horvát Opatija, majd szintén egyet a BVSC együttesében húzott le. Az utóbbiban MK-győzelem is fűződik a nevéhez. Edzősködni 1996-ban kezdett; a szlovák válogatott segédtrénere volt 2000-ig, majd egy éven át az ottani juniorválogatott szakmai munkáját irányította. Közben szlovák bajnokságot is nyert '98-ban a pozsonyi Slaviával. Két évvel ezelőttig az SKP Kosice kispadján ült, amit 2002-ben az egri gárdáéra cserélt fel.

- A hevesi vezetők csodát reméltek az együttestől, de nem volt elég türelmük kivárni, míg a megfelelő szintre jutunk; a múlt év novemberében, a hatodik fordulót követően elváltak útjaink. De ez már történelem, nem nézek vissza, mostantól kezdve csak a Szentes szereplése érdekel. A vezetők azt várják el tőlem, hogy az alapszakasz után a nyolc között folytassuk a bajnokságban. Nem lesz könnyű, de nem is megoldhatatlan a feladat.

Vidumanszky elmondta, nem ismeretlen számára a Szentes, még egri edzőként többször készítette fel tanítványait Berkiék ellen.
- Az első három fordulóban nem valószínű, hogy babér teremhet a Vasas, a Honvéd és az FTC ellen, utána viszont eljöhet a mi időnk.
A szakember egyedül érkezett Szentesre, a családja otthon maradt Kassán.

- A nejem dolgozik, a fiam pedig a nyáron érettségizik. Természetesen örültek, hogy megint munkát kaptam a világ legerősebb bajnokságában, csak a nagy távolság miatt szomorkodtak egy kicsit. Eger 160 km-re volt Kassától, Szentes viszont 300-ra.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK