FONTOS


 

Kemény Dénes kijelölte a válogatott húsztagú keretét
Januárban a Balatonnál

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.12.18
--------------------------------------------------------------------------------

Legutóbb október végén találkoztak a férfi vízilabda-válogatott keretének tagjai, akkor tizenkilencen vettek részt az edzéseken. Kemény Dénes szövetségi kapitány hamarosan újra találkozik csapatával, hiszen január 2–8-ig Balatonfűzfőn egyhetes felkészülést vezényel a világbajnokoknak és a hozzájuk csatlakozó másik hét pólósnak.


Varga Dániel (sötét sapkában) a nyár után visszakerült a válogatott keretébe (fotó: Árvai Károly)
Ez annyi, mint húsz, azaz egygyel többen lesznek, mint október végén. A különbséget Varga Dániel, a Vasas 20 esztendős titánja testesíti meg, akinek a meghívását a következőképpen kommentálta a szakvezető: "Varga Dani egyszeres válogatott, a junior-világbajnokságon kulcsszerepet vállalt, óriási tehetség.” S hogy mi lesz a program? "A balatonfűzfői hét az általános felkészülés jegyében telik, az uszoda ideális, mint ahogy a közeli futballpálya és a környékbeli erdők, így a Kab-hegy adta lehetőségeket is igyekszünk kihasználni. Az edzőtábor után egy hétre visszatérnek klubjaikba a játékosok, majd január tizennegyedike és tizenkilencedike között a Margitszigeten folytatjuk a munkát, ebben az időszakban a horvát és a görög válogatottal játszunk több mérkőzést.”
Kemény Dénes elárulta, hogy a margitszigeti felkészülés idején kétnaponta három-négy játékost cserél, és feltehetően májusban azok közül válogatja ki az olimpiai keretet, akik a horvátok és görögök elleni találkozókon megfordultak a csapatban. Egy biztos, meglepetésújoncokra már nem lehet számítani, hiszen – ahogy a kapitány fogalmazott – az olimpia évében nincs értelme a távoli jövőt képviselő tehetségeket kipróbálni csak azért, hogy érezzék, szem előtt vannak. Vagyis míg a fűzfői egy hét az olimpia jegyében elvégzett munkáról szól, a margitszigeti edzőtábor már a kiválogatásról.

A válogatott kerete
Kapusok: Gergely István, Jászberényi Gábor, Szécsi Zoltán. Mezőnyjátékosok: Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Székely Bulcsú, Szívós Márton, Varga Dániel, Varga Tamás, Varga II Zsolt, Vári Attila

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK