FONTOS


 

A Zwack-butykosra írták: már nem unikum a magyar pólósiker
Részvényes világbajnokok

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.10.28
--------------------------------------------------------------------------------

Kellemes meghívásnak tett eleget a világbajnok férfi vízilabda-válogatott: az aranycsapatot Zwack Péter, a Zwack Unicum Rt. igazgatóságának elnöke látta vendégül hétfőn a budai Remiz étteremben.

Az üzletember, akinek cége 1995 óta támogatja a hagyományos nyári nemzetközi tornát (természetesen az Unicum-kupáról van szó), gratulált a lassan magunk mögött hagyott esztendőben begyûjtött dicsőségekhez, és mint hozzáfûzte: magánemberként nagyon szorított a világbajnoki győzelemért.
Zwack úr más meglepetéssel is szolgált a zsemlegombócos marhahúsleves, a libacomb, a gombás rizzsel és lecsóval felszolgált fogas, valamint a rétes mellé. A játékosok (Fodor Rajmund és Benedek Tibor hiányzott) valamint a stáb tagjai, Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal az élen, szép sorjában átvették Kerényi Péter kommunikációs igazgatótól az ajándék Zwack Unicum-részvényeket, így ezentúl nemcsak a hírneves cég osztozik az ő sikerükben, hanem a pólósok is az italbirodalom sikerében, például osztalék formájában. A medencén kívüli életet feldobandó, mindenki magához vehetett egy-egy lapos butykost is, amelyre a következő mondatot vésték: "A pólósoknak, akiknek a sikere már nem is unikum.”
Bizony, nem is lenne baj, ha a frappáns szólás az olimpia után is aktuális maradna. Ennek érdekében, első lépcsőként, egyhetes összetartásra hívta össze a keretet Kemény Dénes, aki a jó hangulatú falatozás előtt vezényelt nyitó edzést a kibővített csapatnak. Nem vett részt a tréningen a BVSC elleni derbin hátizomsérülést szenvedő Szívós Márton, valamint Benedek Tibor, akit estére vártak Reccóból. Ott volt a vízben viszont Varga Tamás, jóllehet hasogató bal válla miatt akár pihenhetett volna. A munka kedden is folytatódik, tekintettel arra, hogy az előzőleg programba iktatott debreceni fellépés elmarad, így legközelebb csütörtökön látható a világverő gárda, mégpedig a hódmezővásárhelyi gálán.
Közben kialakulni látszik annak az All Star-válogatottnak a kerete, amely a szombati Euroliga-gálán vív meg a magyar együttessel. A külföldi csillagok alakulatát a magyar csapat és a Vasas edzője, Kásás Zoltán állítja össze, illetve irányítja a Komjádi uszodában 16.30 órai kezdettel. A visszajelzések alapján nyolc klubból érkeznek játékosok, a legtöbben – négyen – a horvát Mladost Zagrebtől fogadták el az invitálást. Ha a volgográdi Nyikolaj Kozlov (akinek szereplése bizonytalan) távol marad a hét végi eseménytől, 16 külföldi sztárral gazdálkodhat Kásás Zoltán.
Az All Star-csapat várható névsora: Revaz Csomakidze (orosz), Vjekoszlav Kobescak (horvát), Tomiszlav Primorac (horvát), Dalibor Percinic (horvát) – Mladost Zagreb (horvát); Gerben Silvis (holland), Arno Havenga (holland), Gyurcsi Gejza (szlovák) – Olympic Nice (francia); Mile Smodlaka (horvát), Elvis Fatovic (horvát) – Jug Dubrovnik (horvát); Todorosz Hatziteodoru (görög), Jannisz Tomakosz (görög) – Olympiakosz Pireusz (görög); Nenad Vukanics (szerb-montenegrói), Nikola Janovics (szerb-montenegrói) – Primorac Kotor (szerb-montenegrói); Irek Zinnurov (orosz) – Szpartak Volgográd (orosz); Jugoszlav Vaszovics (szerb-montenegrói) – Sturm Csehov (orosz); Denisz Sefik (szerb-montenegrói) – Jadran Hercegnovi (szerb-montenegrói)

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK