FONTOS


 

Férfi Euroliga-selejtezô, 1. forduló, A-csoport, Strasbourg
Két tucat Vasas-gól a végén

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.09.22
--------------------------------------------------------------------------------

Ahogy az várható volt, a tornát megnyerő Vasas sikerrel ostromolta a 20 gólos határt, és célba is ért a csoport leggyengébb együttese, a Porto ellenében. Kásás Zoltán ezúttal is főleg a fiatalabbakat játszatta (ezúttal Kásás Tamás lett létszámon felüli), és ahogy az egész torna, ez a találkozó is inkább a későbbi, nehezebb feladatok sikeres megoldását szolgálta. A piros-kékek tulajdonképpen ellenállás nélkül nyerték meg a tornát.

A-csoport
Vasas-Plaket-Euroleasing-Salgueiros Porto (portugál) 24-1
(6-0, 7-0, 8-1, 3-0)
Strasbourg, 300 néző. V: Elefteriadisz (görög), Bervoets (holland)
VASAS: Németh Zs. - Varga D. 3, Bánhidy 2, Mátyás, STEINMETZ Á. 4, Hesz 1, GOMBOS 4. Cs: Madaras 2, Varga II Zs. 3, Vindisch 3, Varga T. 1, Steinmetz B. 1. Edző: Kásás Zoltán
A Porto góllövője: Moreira
Gól - emberelőnyből: 4/2, ill. 1/0
Strasbourg (francia)-Mariupol (ukrán) 5-8 (1-0, 2-1, 1-2, 1-2, 0-2, 0-1) - hosszabbítás után (szombati mérkőzés), Mariupol-FREM Odense (dán) 14-2, Strasbourg-Triglav Kranj (szlovén) 8-7. A végeredmény: 1. Vasas 10 pont, 2. Mariupol 8, 3. Strasbourg 6, 4. Kranj 4, 5. Odense 2, 6. Porto 0
Az első négy helyezett jutott be az október 8. és 12. között esedékes második fordulóba.

Kásás Zoltán: - Nem nagyon lehet mit mondani erről a mérkőzésről. Talán anynyit, hogy egy-két dolgot tudatosan gyakoroltunk, mégis legyen valami szakmai haszna a meccsnek.

A BVSC tornát rendezhet a második körben

Az Euroliga első selejtezőkörének befejeztével a B-csoport helyszínén, Kreuzlingenben meg is tartották a második forduló sorsolását. A 16 továbbjutó csapatot és a hét kiemeltet (BVSC-Brendon, Jug Dubrovnik, Primorac Kotor, CN Marseille, SC Duisburg, CN Barcelona, Vuliagmeni) három hatos és egy ötös csoportba osztották, a mérkőzéseket október 8. és 12. között rendezik meg. Az A-csoportot pillekönnyedséggel megnyerő Vasas és a második körben belépő BVSC vezetői azért is kísérték különös figyelemmel a sorsolást, mert mindkét klub pályázott a rendezésre. Nos, a Szőnyi útiak elégedettek lehetnek, hiszen a csonka E-csoport házigazdájaként fogadhatják a négy vetélytársat, a Szpartak Volgográdot, a Rapid Bucarestit, a Strasbourgot és a Lódzot.
"Jó csoport, mi rendezzük a tornát - mi kell még az örömünkhöz? - tette fel a költői kérdést Gerendás György, a BVSC ügyvezetője és trénere. - A Volgográd lesz a legkeményebb ellenfél, amúgy meg kötelező továbbjutnunk. Erős középcsapatot alkotnak az oroszok, akik mindig megkeserítették a nagyok életét, de az igazán nagy kiugrással még adósak. Tulajdonképpen rólunk is ez mondható el.”
Az első fordulóban már pályázó Vasas ezúttal sem lehet rendező, ráadásul kifejezetten sűrű csoportba került: többek között a görög Vuliagmeni és a spanyol Barcelona áll az útjában.
"Nehéz csoportba kerültünk, szoros mérkőzésekre számítok, de tovább kell jutnunk. Az azért jó, hogy Belgrád közelebb van Strasbourgnál” - reagált tömören a fejleményekre Kásás Zoltán vezetőedző.
A harmadik magyar együttes, a BL tavalyi, utolsó kiírásában második helyen végző Domino-BHSE hetedmagával várja a második forduló kilenc továbbjutóját.

Férfi Euroliga, a 2. forduló csoportbeosztása
E-csoport (Budapest): BVSC-Brendon, Szpartak Volgográd (orosz), Rapid Bucuresti (román), SN Strasbourg (francia), Polonia Lódz (lengyel). F-csoport (Barcelona): Jug Dubrovnik (horvát), CN Marseille (francia), CN Sabadell (spanyol), Sturm Csecsov (orosz), Waspo Hannover-Linden (német), Galatasaray (török). G-csoport (Kotor): SC Duisburg (német), Primorac Kotor (szerb-montenegrói), Primorje Rijeka (horvát), Iljicsevec Mariupol (ukrán), Etnikosz Pireusz (görög), AZC Alphen (holland). H-csoport (Belgrád): CN Barcelona (spanyol), Vuliagmeni (görög), Vasas-Plaket-Euroleasing, Amersfoort (holland), Partizan Beograd (szerb-montenegrói), Triglav Kranj (szlovén)
Az első két helyen végzők és a legjobb harmadik jut a tizenhat közé, ott a következő hét csapat kiemelt: Mladost Zagreb (horvát), Nice (francia), Spandau 04 (német), Oyimpiakosz (görög), Domino-BHSE (magyar), Barceloneta (spanyol), Jadran Hercegnovi (szerb-montenegrói).

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK