FONTOS


 

Férfi Euroliga-selejtezô, 1. forduló, A-csoport, Strasbourg
Kötelező sikerekért utazott a Vasas Strasbourgba
Süteményre jöhet a gólözön

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.09.17
--------------------------------------------------------------------------------

Sssssss…
A válogatottnál meghonosodott, az érintett klubokhoz is becsempészett egyezményes hangjelzés a Vasas-Plaket-Euroleasing öltözőjében is hallható volt. A susogó "s” betűknek süteményt követelő szerepük van, egyben arra utalnak, hogy valaki késett, vagy éppen születés-, netán névnapot ünnepel.


Madaras Norbertnek várhatóan sok gólörömben lesz része a strasbourgi tornán (Fotó: Árvai Károly)
Nos, hétfőn Kásás Zoltán, a piros-kékek mestere töltötte be 57. életévét, és a délelőtti tréning alatt már ott virított a Komjádi lelátóján az ínycsiklandozó csomag, amelynek tartalmát természetesen gyorsan felhabzsolták az edzés alatt megéhező játékosok.
Az édes életnek aztán gyorsan vége szakadt: kedd hajnalban indulva, a csapat és vezetői két-két kisbusszal és személygépkocsival tették meg a mintegy 1100 kilométeres távolságot Strasbourgba, ahol szerdán az A-csoport küzdelmei kezdődnek meg az Euroliga csoportselejtezőjének első körében. Minden nagyképűséget mellőzve kijelenthető, hogy az öt világ- és három olimpiai bajnokot felvonultató Vasasnak nem okozhat gondot (legfeljebb a gólkülönbség mértéke kérdéses) a szlovén Kranj, az ukrán Mariupol, a francia Strasbourg, a dán Odense és a portugál Porto legyőzése - még úgy sem, hogy a vb- és universiade-győztesekkel (összesen kilencen vannak) kiegészülve csak öt napot gyakorolt.
"Úgy látom, jólestek az edzések a srácoknak, de nem rohanunk ajtóstól a házba - magyarázta Kásás Zoltán. - Inkább erősítettünk, úsztunk, és tartom olyan intelligensnek a játékosokat, hogy ilyen felkészüléssel is megoldják a strasbourgi feladatot. Természetesen törekszünk a jó játékra is, de a legfontosabb, hogy nyerjünk, egyedül a lényegében a szlovén válogatottal megegyező Kranj ellen leszünk óvatosabbak.”
Kásás Zoltánnak felvetettük, hogy a Vasas is házigazda szeretett volna lenni, ám szándéka nem valósult meg.
"Ha már nem jött össze, megpályázzuk az október tíz és tizenkettő között esedékes második forduló egyik csoportjának rendezési jogát is.

Férfi Euroliga-selejtezô, 1. forduló,
A-csoport, Strasbourg
A Vasas-Plaket-Euroleasing ellenfelei. Szerda: Mariupol (ukrán). Csütörtök: Strasbourg (francia). Péntek: Odense (dán). Szombat: Kranj (szlovén). Vasárnap: Porto (portugál). Az elsô négy helyezett jut tovább a második fordulóba
Akkor már sűrűbb lesz a mezőny, így jobban elkél majd közönségünk segítsége” - reagált a születésnapos tréner.
A játékosok tisztában vannak erőfölényükkel, így a bevallása szerint kisebb súlyfelesleget összeszedő Steinmetz Barna is, aki kötelező győzelmeket tervezett be. "Ha esetleg fizikailag még nem is leszünk a csúcson, tudásunk alapján hozni kell a meccseket” - mondta. Öccse, Ádám egyébként sikeres szigorlattal koronázta meg (tanulmányi) pihenőjét, Varga Tamás a Balatonon vitorlázott és érkezett vissza feltöltődve, és bár Madaras Norbert szíve szerint még hosszabbított volna a szeptemberi nyaraláson, neki sem púp a hátán a megkezdett munka. No, persze Strasbourg még csak a kezdet..

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK