FONTOS


 

Fradi: olaszországi meccsdömping után
Csapó maradt volna még

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szabó Gábor, Nemzeti Sport 2003.09.16
--------------------------------------------------------------------------------

Kiadós olaszországi túrát hagyott maga mögött az FTC férfi vízilabdacsapata: az elmúlt idényben bajnoki negyedikként végző, mozgalmas játékosvándorláson áteső zöld-fehérek hét mérkőzést játszottak olasz elsőligás együttesek ellen.

A Bogliasco ellen háromszor nyertek, a Savonával (itt játszik Varga Zsolt, Märcz Tamás, Monostori Attila) szemben egy sikert és egy vereséget könyvelhettek el, a két szerbbel, Krekoviccsal és Boskoviccsal felálló Nervit legyűrték, míg a Camoglival döntetlent játszottak.

"Benedek Tibor együttese, a Pro Recco is megmérkőzött volna velünk, ám már nem fért bele a programba – mondta Wiesner Tamás szakosztály-igazgató. – Jó volt tapasztalni, hogy két kézzel kapnak értünk, és szeretnénk jövőre is megismételni az olasz túrát.”

Az együttes új vezetőedzője, Csapó Gábor is örült a lehetőségnek, sőt, ő még telhetetlenebbnek mutatkozott:

"Bárcsak még egy hétig maradhattunk volna! A csaknem egy hét nagyon jó alkalmat adott arra, hogy fiatal csapatunk öszszecsiszolódjon, hiszen nem egyszer napi két meccset játszottunk, ráadásul mindegyik hatnegyedes volt – ez tulajdonképpen három mérkőzésnek felel meg. A délelőtti derbiken jól mozogtak a srácok, délután már látszott rajtuk a fáradtság, de ezen nem csodálkozom. Pelle Balázs jól védett, Székely Bulcsú remekül irányított, de voltak feledhető hat-hét perceink is. Ha nem is vagyok hektikus típus, néha felrobbantam volna.”

Csapó, akárcsak előző csapatánál, az Újpestnél ezúttal is elsősorban a meccsekért felelős, a munka dandárját Bíró Attila végzi.

"Nem hiszem, hogy ez gondot okozna, hiszen mindez nem jelenti azt, hogy sohasem vagyok ott a tréningeken, nem is beszélve a kétkapuzásokról – így Csapó. – A nemzetközi sportban például nem teljesen ismeretlen az a felállás, amikor a pályaedzők vezetik a tréningeket, és a menedzser meccsel. Persze, ebben az esetben Attilára talán nagyobb teher hárul, és ha néha-néha nem egyformán értenénk a vízilabda nyelvét, meg fogjuk beszélni a problémát.”

Olasz együttesekkel mérkőzik a Fradi
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.09.08
--------------------------------------------------------------------------------

Az elmúlt pontvadászatban negyedik helyen végző FTC-VMAX vasárnap Olaszországba utazott. Az egy héten át Itáliában tartózkodó zöld-fehérek Genova környéki első osztályú csapatokkal – többek között a Reccóval, a Savonával és a Nervivel – mérkőznek meg, így hangolva a szeptember 27-i bajnoki rajtra.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK