FONTOS


 

Konrád János nagyszabású partit szervez
25 éve nyert BEK-et az OSC együttese

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.08.28
--------------------------------------------------------------------------------

Fekete Szilveszter, Szívós István, Sudár Attila, Pásztrai László, Gál Gyula, Kuncz László, Hámori Miklós, Bodnár András, Vindisch Kálmán, Együd László, Konrád Ferenc – a legendás, 1978-as OSC. A hazai bajnokságban az Újpestet és a Ferencvárost is maga mögé utasítva koronáztatott meg, miközben Európát is meghódította.

A BEK selejtezőjében ugyan a német Würzburg előtte végzett (6–4-re veszítettek ekkor Szívósék), a négyes döntőben azonban nem volt, aki megállítsa az orvosegyetemistákat. Három meccs, három győzelem: 5–4-es visszavágás a Würzburgnak, 5–2 a második helyen záró Montjuic Barcelona ellen, és 7–4 a Recco ellenében. Már 25 éve a felejthetetlen siker…

Van még egy ünnepelt, nem más, mint a sikeres gárda edzője. Konrád János szerdán, augusztus 27-én töltötte be 62. életévét.

A vasutasok híres szakosztályában nőtt fel, Slaky Károly egyik kedvenc tanítványa volt három fivérével együtt. Később a Bp. Honvéd, a Vasas Izzó és az OSC csapatát erősítette, 123-szor szerepelt a magyar válogatottban. Tokióban olimpiai bajnok lett a csapattal, előtte Rómában, utána Mexikóban bronzérmet nyert. Ezenkívül 1962-ben Lipcsében Eb-aranyat ünnepelhetett.

"Nagyszerű volt a pályafutásom, nincs hiányérzetem” – mondta a jó egészségnek örvendő legenda, aki nem kis feladatra vállalkozott: összehozza a 25 esztendeje bajnokságot, BEK-et és Szuperkupát nyert csapatát, amely az ő irányításával emelkedett a legnagyobbak közé.

"Csodálatos csapatunk volt, öröm volt ezt a gárdát vezetni” – emlékezett Konrád János, aki felhívta az összes régi játékosát, és mára megnyerte őket egy nagyszabású partira.

Ott lesz mindenki az inárcsi bulin, amelynek programjában zene, grillsütés és sok-sok beszélgetés szerepel majd.

"Boldog vagyok, hogy mindenki igent mondott az invitálásra, még Gál Csöpi is eljön Svédországból! Jó lesz újra együtt lenn, biztosan rengeteg olyan sztori kerül majd elő, amelyen akkor rengeteget nevettünk. ” – zárta a duplán ünnepelt mester.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK