FONTOS


 

Kicserélődött, de erősödik a Ferencváros
Fradi: fiatalság, mohóság

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szűcs András, Nemzeti Sport 2003.08.13
--------------------------------------------------------------------------------

Nagy volt a jövés-menés ezen a nyáron a Népliget árnyas fái alatt. Legelébb érkezett egy masszív szponzor, aztán egy új edző és sok-sok játékos. Persze, a keret nem lett nagyobb, olyanok is akadtak, akik továbbálltak a zöldektől.

Ezen távozók közé tartozik Hosnyánszky Norbert és Katonás Gergő is. Habár a friss ferencvárosi tréner, Csapó Gábor igényt tartott volna rájuk, mégis mentek mindketten. Előbbi már szoktatja is magát új környezetéhez, hiszen jelenleg is Olaszországban tartózkodik, a vb-n "dolgozik” a juniorválogatott oszlopos tagjaként. Utóbbi hetekkel ezelőtt a felnőttekkel szerepelt a szlovéniai Eb-n. "Új kihívást kerestem - reagál röviden a távozás okait firtató kérdésre Katonás. - Habár marasztaltak a vezetők, én mégis megyek. Két évet játszottam a Fradiban, most szeretném látni és kipróbálni a világ legjobb bajnokságát. Ez pedig az olasz.” Ezzel nehéz vitába szállni.
Szintén kimarad az őszi FTC-s összeállításokból Kádár Kálmán és Horváth Mihály neve. A romániai bekk a szépséges Firenze felé vette az irányt, az ifjonc Horváth közelebbre, Újpestre tette át székhelyét.
A két, délre igazolt nehéztüzér mellett lehet, a harmadiktól is elköszönhetnek a fradisták. Nyéki Balázs szolgálatai iránt ugyanis igen erőteljes érdeklődést mutat a BVSC. A labda állítólag most a játékosnál van, dönthet: megy vagy marad.
Az érkezők listája sem rövid. Jön ugyebár a lila-fehér különítmény (Létay, Suti, Süveges), aztán a szegedi gólgyáros Weszelovszky, valamint a külhonból hazatérő Takács Attila. Minekutána ilyen nevű bekkből kettő is található a ligeti "szaunában”, az idősebb védő Takács I Attilaként szerepel majd az új idényben.
Csapó tervei a következők: elsődlegesen, kell egy jó csapat! Olyan, amely jól játszik, és akkor az eredmények sem maradnak el. Számszerűsítve: az első négy a cél, vagy akár följebb. A LEN-kupában is indul a fiatal gárda, így lesz lehetőség bőven a "domborításra”. Az ifjoncok mindenesetre már várják a kihívásokat. "Jövőre azért kellene igazolni egy magas védőt és egy «izmos embert», aztán még egy balkezes is elkelne - néz a jövőbe az olimpiai bajnok Csapó. Tavaly egy sem volt, így az egy szem Létay is előrelépés - vetjük közbe. "Nem is akármilyen - jön a riposzt. - Hál' istennek az anyagi helyzetünk egyelőre stabilnak látszik. Biztos csak akkor leszek ebben a kérdésben, ha már véget ért a szezon” - mondja egy kis nevetés kíséretében a mester. A jókedv már jó jel.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK