FONTOS


 

Zsúfolt a nemzetközi program, és a válogatottat is fontosabbnak tartják
Olasz nem a nemzetközi kupákra

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.06.25
--------------------------------------------------------------------------------

Jelentősen megnőttek az esélyei egy Domino-Vasas Euroliga-döntőnek - igaz, ilyen áron nem túl örömteli a történet…

A Bajnokok Ligája helyett megalkotott új kupa fantasztikus csatákat és meccseket ígért, ám egy hirtelen jött bejelentés miatt jócskán veszített vonzerejéből: az olasz klubok képviselői ugyanis úgy döntöttek, csapataik nem vesznek részt az ősztől induló európai kupasorozatban!
Mondhatni, ez nem akkora újdonság, elvégre annak idején magyar ötlet alapján indult el a Bajnokcsapatok Európa-kupája, ám az első, 1963-as eseményen nem szerepelt magyar induló, a szövetség ugyanis úgy döntött, az olimpiai felkészülés előbbre való. Negyven év elteltével ugyanerre hivatkoznak az olaszok is: minthogy a liga már korábban eldöntötte, a jelenlegi bajnoki formula 2007-ig érvényben marad, a fordulók nem kis számát képtelenség csökkenteni. Látván a válogatott katasztrofális kranji szereplését, immár komolyan számolnak Itáliában azzal, hogy az együttes csupán a riói selejtezőn harcolhatja ki az athéni szereplés jogát, ennek megfelelően tovább zsúfolódik a kalendárium. Ezen túlmenően nem csupán a válogatott érdekei sérülnének, a klubok gazdasági kilátásai is romlanának, ha elkezdenék variálni a fordulókat. A pólós ugyanis csupán aprócska szereplőnek számít a nagy olasz sportéletben: a futball, a kosárlabda, a röplabda, a Formula-1, a tenisz és a kerékpár mellett csak időnként jut rivaldafénybe, azaz muszáj megbecsülniük azt a lehetőséget, hogy szombatonként három órától a Rai rádiójának egyes csatornáján körkapcsolásban számolnak be a partikról, míg egyet péntek este élőben közvetít a Raisport Satellite (az ottani Sport1) - ezeket szintén hoszszú távú kontraktusok garantálják, amelyeket nem jó bolygatni.
Mielőtt a LEN Büro az Euroliga kiírása mellett döntött volna, az olaszok már jelezték, gond lesz, ha nem szerdára teszik a kupanapokat. A LEN azonban maradt a hétvégéknél, így viszont az itáliaiak kénytelen-kelletlen úgy határoztak, inkább kiszállnak a nemzetközi kupákból, legalábbis egy évre. Ez gyaníthatóan végleges állapot, minthogy az Európai Úszóliga szinte ezzel egy időben tette közzé az Euroliga és a LEN-kupa dátumait. Egy biztos, a vízilabda rosszul jár, elvégre az az ország marad ki a jóból, amelyik az idén a három kupagyőztest adta: a Recco, a Posillipo és a Brescia nélkül foghíjas lesz a mezőny. Arról nem is beszélve, hogy - a hírek szerint - a horvátok is hasonló gondolatokat forgatnak a fejükben…

A 2003/2004-es férfi európai kupák menetrendje
Euroliga
Elsô selejtezôkör (bekapcsolódik Vasas-Plaket-Euroleasing) 2003. szeptember 19-21.
Második selejtezôkör (BVSC-Brendon) október 10-12.
Csoportmérkôzések (Domino-BHSE)
1. forduló november 22-23.
2. forduló december 6-7.
3. forduló 2004. január 17-18.
4. forduló január 31-február 1.
5. forduló február 7-8.
6. forduló március 20-21.
Negyeddöntô, 1. mérkôzések március 31.
Visszavágók április 14.
Négyes döntô május 28-29.
LEN-kupa
Elsô selejtezôkör (FTC-VMAX, UTE-Taxi 200) október 10-12.
Második selejtezôkör október 24-26.
Nyolcaddöntô, 1. mérkôzések november 22-23.
Visszavágók december 6-7.
Negyeddöntô, 1. mérkôzések január 17-18.
Visszavágók január 31-február 1.
Elôdöntô, 1. mérkôzések február 7-8.
Visszavágók, március 20-21.
Döntô, 1. mérkôzés március 31.
Visszavágó április 14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK