FONTOS


 

Edzőt is keres a Ferencváros
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.06.05
--------------------------------------------------------------------------------

Miközben az Euroligában induló csapatainknál összeállt a jövő évi keret, a LEN-kupában érdekelt két együttes jelentős nehézségekkel küszködik. Persze, micsoda különbség: az egyiknél lenne pénz, ám nehezen találnak játékost, a másiknál viszont anyagi problémák vannak.

Utóbbi csapat az Újpest, amelytől az edzővel, Csapó Gáborral együtt az egyik tehetős szponzor is távozott. A névadószponzor, a Taxi 2000 ugyan a végsőkig kitart a Petrovitcs Mátyás vezette fiatal gárda mellett, ám ettől még kérdés, kik húzzák a fejükre a lila-fehér sapkát.
A jelek szerint Létay Krisztián, a legjobb utánpótláskorú játékosnak választott tehetség nem. "A végső stádiumban vannak a tárgyalások, úgy érzem, sikerül megszereznünk” – így Wiesner Tamás, az FTC elnökségébe is bekerült szakosztályvezető, aki nem csak a balkezes érkezésében bízhat: "Bizony nem, hiszen a gólkirály is hozzánk tart. Kilencvenckilenc százalék az esélye annak, hogy a szegedi Weszelovszky László is nálunk játszik a következő idényben!”
Ötvenhárom góljával az olimpiai bajnokokat maga mögé utasító Weszelovszkyt ugyan értelemszerűen marasztalja nevelőegyesülete, ám amint azt a pólós több fórumon is megerősítette: távozik, de nem az anyagiak miatt. "Válogatott szeretnék majd lenni” – hangoztatta többször is a 1981-es születésű bombázó, aki kétségtelen, így jobban a kapitány szeme előtt lesz.
Szóval, akár azt is hihetnénk, hogy minden rendben van a Fradinál. A két, mindenképpen erősítést jelentő pólós igazolása mellett azonban távozók is vannak.
Ráadásul nem is akármilyenek! Felettébb érzékenyen érinti a zöldeket a saját nevelésű, a juniorválogatott alapemberének számító Hosnyánszky Norbert elvesztése. "Norbi sajnos Olaszországba, Firenzébe igazol. Napokig, hetekig próbáltuk lebeszélni erről, nagy butaságnak tartjuk, hogy ilyen fiatalon, tizenkilenc évesen külföldre megy, de hiába. A fejébe vette, hogy kipróbálja magát odakint. Nagyon reméljük, nem veszíti el végleg a magyar vízilabda, nagyon nagy tehetségnek tartjuk, és visszavárjuk a Fradiba” – mondta Wiesner Tamás, aki nem lett boldog Paján Viktor Dominóba történő igazolása kapcsán sem. A hírek szerint Nyéki Balázs is kimozdul a Népligetből (a BVSC vagy az olasz Bologna lehet a befutó), valamint Kádár Kálmán sem tért vissza, azaz a tavalyi együttes négy meghatározó játékosa int búcsút a Fradinak. "Sajnáljuk, de nem adjuk fel, igenis jó csapatot hozunk össze. A többiek szerencsére maradnak, Székely Bulcsú, Katonás Gergő, Lehmann István, Pelle Balázs, Tóth Laci és a többiek, akik mellé érkezhet akár a Suti, Kovács Robi duó az Újpestből. De felvettük a kapcsolatot az oroszok kapitányával, Kabanovval, továbbá néhány szerb és horvát játékossal is. A jövő héten elutazunk az Európa-bajnokságra, hogy személyesen is tájékozódjunk.”
Nem titok, edzőt is keres a Ferencváros, hiszen Csapó Gábor ugyanazt a bevált rendszert igyekszik a zöld-fehéreknél kialakítani, mint előző állomáshelyén Újpesten, ahol afféle menedzser szerepet töltött be – az edzések vezetését a liláknál maradó kollégájára bízta. A kérdés: ki végzi el a Fradiban Petrovics Mátyás munkáját?

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK