FONTOS


 

A válogatott ellen hangolt a BL-meccsekre a Domino
Kovács István: Nem ment rosszul

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.05.15
--------------------------------------------------------------------------------

Hovatovább irigylésre méltó helyzetben van a Domino-BHSE: itthon megvédte címét, majd két teljesen nyugodt hetet áldozhatott a felkészülésre, ráadásul - a Bajnokok Ligája egyetlen veretlen csapataként - az elődöntőben az elvben simán verhető Spandau 04 gárdájával meccsel.

Új kapitány a horvátoknál
ZÁGRÁB. Némi meglepetésre a válogatott keret munkájának közvetlen megkezdése elôtt lemondott posztjáról Veszelin Djuho, a horvát szövetségi kapitány. A tavaly katasztrofálisan szereplô, a Világkupán utolsó helyen végzô együttest ezentúl Zoran Roje, a Rijeka csapatának eddigi szakvezetôje irányítja.
Ugyanakkor a másik két, a serlegre szintén jó eséllyel pályázó rivális egyaránt a múlt hét vége felé tette le a lantot a hazai bajnokságban, a döntő mindkettejüknek öt felvonásig tartott, a Recco ráadásul elbukta az aranycsatát. A Mladost nem kis bravúrral nyert Dubrovnikban, ám a horvát bajnoknak maradt a legkevesebb ideje a regenerálódásra.
Persze az sem árt, ha egy gárda játékban van, épp ezért a bajnokcsapat a hét első két napján a lehető legrangosabb itthoni edzőpartnerrel készült a Margitszigeten: a válogatott kerettel. Ez már komolyabb szint, az egykori remek újpesti bekknek, Rázga Zoltánnak például sorba kellett állnia, hogy egy labdát aláírathasson a résztvevőkkel (Balázs fiát kívánja vele "megfogni", aki valamiért abba akarja hagyni a pólózást). Rázga amúgy "kapcsolódási pont", elvégre tagja volt annak az UTE-nek, amely a magyar gárdák közül utoljára hódította el a legrangosabb európai trófeát. Immár kilenc év telt el az újpestiek diadala óta, ideje volna, hogy megint tőlünk kerüljön ki a BL végső győztese.
Hogy mennyire volt meggyőző a Domino az első napi, normál edzőmeccsen, majd a keddi, egykapus, a támadási és védekezési variációk gyakorlását szolgáló együttléten, arról Kovács István annyit mondott a medenceparton: "Szerintem nem ment rosszul. Hasznos volt a két nap, azt viszont ne várja senki, hogy ebből a hét végi meccsekre vonjak le következtetéseket. Csak remélni tudom, ott igazán összejön majd minden." A szövetségi kapitány, Kemény Dénes szokásához híven szűken mérte szavait: "Jelen felkészülési szakaszban nekünk másféle edzésekre lenne szükségünk, ettől függetlenül örülök, hogy szinte az összes kerettagot láthattam, még ha egyelőre két részre osztva is."
A Domino egyébként esélyeshez illő komolysággal hangol a pénteki és szombati csatákra: már hétfőtől együtt van a csapat, amely szerda hajnalban elutazott Genovába. "A szállásunk kiváló, este edzettünk egy jót, minden a legnagyobb rendben van" - közölte Kovács immáron Itáliában, egyszersmind jelezve, szerinte ennél jobb felvezetést - időben és minőségben - nem is kívánhatott volna játékosainak. "Minden úgy alakult, ahogy elterveztük, remélem, ez a medencében is meglátszik majd" - értékelt a mester. Nemsokára elválik, nyolcszor hét percre miképpen készültek fel kétszer hét nap alatt.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK