FONTOS


 

Férfibajnokság az ING-kupáért, elődöntő, 1. mérkőzés
Megjöttek az akciógólok

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.04.06
--------------------------------------------------------------------------------

A Domino ott folytatta, ahol abbahagyta: megteremtett helyzetek (Molnár kétszer is Pellébe centerezte a labdát), ám gólt csak abból abból az egy fórból ért el a bajnok, amit ebben a negyedben kapott (Fodor harcolta s használta ki). Átellenben Székely szokásosan "amorf" lövőmozdulata hozott gólt (szépen visszapakolta a rövidbe), továbbá Lehmann is hatékonynak bizonyult az első előnynél.

A másodiknál (úgy ám, eggyel többet kapott a nyitó negyedben a Fradi!) nem sikerült lövésig adogatni, azaz maradt az egygólos vendégelőny (1-2).
Amely hamar elolvadt, Kiss ugyanis kegyetlenül beverte a labdát a rövidbe a Domino fórjánál. A Fradié megint semmittevéssel telt, s hogy ne érje szó a ház elejét, a hazaiak - miután kétszer sem kerültek létszámfölénybe, holott járt volna nekik - Biros jóvoltából bitang nagy átlövéssel, akciógóllal szerezték meg a vezetést. A negyedik előnynél Nyéki már vállalkozott, tán ő is bánta, elvégre randán kicsusszant a labda a kezéből, míg Vári kísérleténél Pellének tán szerencséje is volt (a vonal környékén himbálózott a kapus testéről lecsorgó labda). Molnár pazar szerelését követően Fodor lopta helyzetbe magát, s lőtte ki tanítanivalóan a rövid felsőt (ennél jobban eltalálni szinte képtelenség), majd az egyre jobban megzavarodó vendégek immár nem csupán támadásban, védekezésben is hibáztak: Tóth nem takart eléggé, bár Vári bombája, meglehet, még a téglafalat is átvitte volna. Kovács eközben ziccert hárított, így aztán a zsinórban három akciógólt szerző bajnokcsapat szinte tökéletes, 4-0-s negyedet zárt.
A padlóra küldés esélyét a következő emberelőnynél a szélsők játszották el, Kiss és Szívós kísérletét ugyanis Pelle egyformán hárította a harmadik periódus elején. Aztán Biros szórta el kissé könnyedén a labdát, így tovább romlott az előnymutató. Mígnem Molnár javított az indexen: Lehmann bánt vele túl keményen, kiküldték róla, a center pedig rövidre zárta a támadást (6-2). Lehmann nem túl jó szögből suvasztott eztán egy szépet (Kovács rosszul ért bele a bombába), s egy előnyből akár a reményt is visszahozhatta volna a Fradi, Kovács azonban mindent jóvá tett, Fodor pedig elspriccelésével jelezte, a hazai bajnokságra is áthozta világklasszis BL-formáját (7-3).
Talán ha Székely vabankolása bejön - felúszás közben, lendületből megpattintotta a rövid felsőt, Kovács rá sem mozdult a labdára, amely a léc éléről a vonalra vágódott -, izgalmas lehetett volna az utolsó felvonás. Székely később a félpályáról próbálkozott, most a bal kapufa mentett ugyanúgy - rájátszásban, mínusz négynél másképp aligha lódítható meg egy kátyúba került szekér. Más kérdés, hogy ezzel a mélybe csúszott: a kontrából Biros Kiss légpasszából a hosszúba varázsolta a labdát, levezetéssé szelídítve a hátralévő három percet, amelybe még egy gól szorult: Székely jogos négyméteresből valahára bevehette a kaput. A Domino várát azonban nem sikerült: a hazaiak félkézzel verték vissza az ostromot.

Mestermérleg
Kovács István:
- Ma végre jól ment minden, remekül védekeztünk, támadásban is megtettük, amit kellett, úgyhogy kétség sem férhetett a győzelmünkhöz.
Gyöngyösi András: - Ha kettő nullát követően kihasználjuk az előnyöket, talán másképp alakul a meccs. A fórok azonban ma nem igazán mentek, ráadásul olyan gólokat kaptunk, amelyeket nem szoktunk: háromszor is lefordult minket a Honvéd, amivel teljesen megkönnyítettük a helyzetét.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK