FONTOS


 

Valószínűleg a Spandauval játszik BL-elődöntőt a BHSE
Nagy pofon a Reccónak

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.03.17
--------------------------------------------------------------------------------

Vízilabdában ritka, hogy méretes meglepetések szülessenek nemzetközi szinten, az pedig egészen kivételes alkalom, amikor egy nap két hihetetlen eredményre csodálkozik rá az ember.

Márpedig szombaton késő este előbb Nizzában, majd Camogliban szakadt le az ég: a Riviérán a francia bajnok gond nélkül végzett a Mladost Zagrebbel, míg a Recco ideiglenes otthonában szenvedett kiütéses vereséget a Spandau 04-től.
Nizzában igen fura, mindössze öt kiállítást hozó összecsapáson veszített a partit kissé nagyképűen kezdő, ám a remeklő hazai egylet ellen egyre nagyobb zavarba kerülő Mladost Zagreb. A kevés gallt, s annál több külföldit felvonultató Olympic - soraiban Komlósi Péterrel - a negyedik negyedben már 6-2-re vezetett, örülhetett a Mladost, hogy végül megúszta háromgólos vereséggel.
Ennél is meghökkentőbb az, ami a Recco-Spandau mérkőzésen történt: a vendég németek egy négyessel "ütötték meg" a sorozat egyik favoritjának tartott olasz sztárgárdát. A Spandau a félidőt követően már 7-1-re vezetett (!), s bár Benedek Tiborék egy 4-0-ás harmadik hét perccel izgalmassá tették a záró részt, 5-7-nél elhibáztak egy emberelőnyt, utána pedig Peter Röhle együttese újabb két akciógóllal pontot tett a derbire. Jellemző, hogy a már eddig is remeklő, s így a továbbjutás - azaz a Final Four küszöbére érkező - Spandau összesen hat ackiógólt szerzett, négyből három emberelőnyt értékesített, míg a Recco ugyanebben a műfajban akár katasztrofálisnak is minősíthető 11/1-es szériát produkált.
"Az első számú kapusunkat, Rollánt pihentette az edzőnk, sőt, a meccs előtt közölte, ez a mérkőzés már nem annyira fontos, úgyhogy inkább a fiatalokat játszatja, minket pedig pihentet - tárta fel az okokat vasárnap Benedek. - Ebből az kerekedett ki, hogy a németek első négy lövése gól lett, míg elöl néhány egészen elképesztő hibát csináltak a srácok. Aztán pedig, hogy nagy hátrányba kerültünk, hirtelen mindenki úgy vélte, neki kell megoldania a helyzetet, s ebből megint nem sült ki sok jó. Előfordult, hogy kettő az egy ellen úsztunk meg, az indítás azonban nem sikerült, a labda valahol a medence szélén landolt, az emberünk utána ment, aztán ahogy volt, a kötéltől ellőtte. A németek orosz kapusa, Csigir ellen ez sansztalan kísérlet, minthogy azonban az egész csapat meglódult, az ellenfél két játékosa ott maradt a kapunk előtt, és gond nélkül kihasználták a ziccert. Valahogy így sikerült ... "
Benedekék mindazonáltal így is csoportelsők, mert bár a Spandau pontszámban beérheti a genovai gárdát, az egymás elleni eredmények még így is a Reccónak kedveznek (10-5, 5-9). Ami a csoport magyar vonatkozását illeti, nos, szinte bizonyos, hogy a Domino-BHSE a germánokkal küzdhet majd a Final Four első napján az elődöntőben. Mert bár a Barcelona a "reményfutamban" legyőzte a Partizant, a Spandau váratlan sikere azt jelenti, hogy a berlinieknek utolsó, hazai összecsapásukon csupán be kell gyűjteniük a két pontot a már kiesett szerbekkel szemben, s akkor a Barcelonának a Recco elleni siker sem elég. Ami jó hír, elvégre a Domino szintjét ismerve a Spandau a kötelező kategóriába sorolandó, pláne, hogy egyszer más sikerült legyőzni a kranji selejtezőben.
Végül arról, hogy a LEN-kupa "összolasz" döntőjének első felvonását óriási csatában a Brescia nyerte Firenzében: az esélyesebb vendégek hatalmas küzdelemben fordítottak, elvégre az első negyedet követően 2-0-ás vesztésre álltak, ám a félidőig egyenlítettek, míg a második tizennégy percben már csak egy gól esett, s azt ők lőtték. Azok után, hogy nem sokkal korábban elhibáztak egy négyméterest 3-3-nál, még akár örvendhettek is a szerencséjüknek.

Férfi Bajnokok Ligája
Kék-csoport, 5. forduló: Recco (olasz, Benedek 1)-Spandau (német) 5-9, CN Barcelona (spanyol)-Partizan Beograd (szerb-montenegrói) 6-5. A csoport állása: 1. Recco 8, 2. Spandau 6, 3. Barcelona 5, 4. Partizan 1. Az utolsó fordulóban: Recco-Barcelona, Spandau-Partizan

LEN-kupa
Döntô, 1. mérkôzés: Florentia (olasz)-Brescia (olasz) 3-4
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK