FONTOS


 

Férfi Bajnokok Ligája, 5. forduló, Piros-csoport
Győzelemmel üzennének

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.03.16
--------------------------------------------------------------------------------

Tavaly májusban más volt a díszlet, más volt a tét, más volt a meccsig vezető út. A Margitszigeten csaptak össze, a BL-trófeáért, egyik egy hét készülés, másik egy roppant megterhelő bajnoki döntőt követően. Akkor az Olympiakosz Pireusz kiütéssel győzött a Domino-BHSE ellen, s története során először európai kupasikert ünnepelhetett - mindjárt a legrangosabb sorozatban jutva a csúcsra.


Kovács István és fiai mindenképpen meg akarják ôrizni a veretlenségüket
Azóta az Olympiakosz útja lefelé vezetett az Olümposzról, Hadzitheodoruékról is kiderült, emberek ők, nem közibünk tévedt félistenek - gyarlóságukat mindennél jobban illusztrálták az eddigi csoporttalálkozók. Címvédőként négy parti után nyeretlenek, holott kétszer meccseltek a kvartett leggyengébbjének tartott nizzai egylettel - egy-egyes döntetlenre futotta -, veszítettek Zágrábban, továbbá óriási pofont kaptak saját vízben a Dominótól.
Attól a Dominótól, amely veretlenül vezeti a csoportot, miután a BL történetében eddig nem sokszor látott bravúrral mindhárom idegenbeli mérkőzését megnyerte. Ennek köszönhetően a magyar bajnoknak a maradék két hazai összecsapásán már csak két pontot kell szereznie, hogy a Final Fournak a sok jóval kecsegtető első helyről vágjon neki - s Kovács István vezetőedző amondó, nem szeretnék az utolsó partira hagyni a döntést: "Ha már megszereztük ezt a pozíciót, meg is akarjuk tartani. Ahogy Benedek Tibiék, azaz a Recco eddigi szereplése is üzenet az ellenfeleknek, a játékvezetőknek, úgy mi is veretlenségünk megőrzésével kívánjuk megmutatni, hogy egyike vagyunk a legjobbaknak." Kovács úgy véli, vasárnap este megint a "BL-Dominót" láthatjuk majd, nem pedig azt, amelyik két utolsó hazai meccsén nyeretlenül jött ki a medencéből. "Nem látok semmiféle rossz jelet, jó a hangulat, egyébként is, a BVSC elleni bajnokin már biztatóan játszottunk. A Vasas elleni kupameccs, az volt a szégyen, s biztos vagyok abban, nem ismétlődhet meg mindaz még egyszer."
De megismétlődhet-e a minden várakozást felülmúló pireuszi parádé? Nos, a 12-7-tel betakarított kinti parti kapcsán a mester annyit mondott: "Az Olympiakosz jobb annál, mint amit kint mutatott: sokat nem változott tavaly óta, ugyanúgy nyolc válogatott alkotja a gerincét, továbbá van két remek külföldije is. Pireuszban azért nyertünk, mert mi sokkal fegyelmezettebben vízilabdáztunk, ők meg elég sokszor ellövöldözték a labdát.
Férfi Bajnokok Ligája
Piros-csoport. Mai program: Domino-BHSE-Olympiakosz Pireusz 19 óra. Szombaton játszották: Olympic Nice (francia)-Mladost Zagreb (horvát) 6-3. Az állás: 1. Domino 7 pont (4 mérkôzés), 2. Mladost 5 (5), 3. Nice 4 (5), 4. Pireusz 2 (4)
Kék-csoport: A CN Barcelona (spanyol)-Partizan Beograd (szerb-montenegrói) és a Recco (olasz)- Spandau (német) mérkôzés lapzártánk után ért véget.
Nagy kérdés, mennyire érdekli a meccs a görögöket, hiszen rajtuk most csak a csoda segíthet, vagy már az sem." Adódik persze a felvetés, hogy két, lélekben "leharcolt" csapat, azaz most a Pireusz, majd két hét múlva a Nizza ellen a már továbbjutott gárda játékosai nem válnak-e könynyelművé. Nos, Kovács válaszát szó szerint csak bulvárlapban idéznénk, százéves újságunk hasábjain legfeljebb körbeírjuk, hogy a tréner lábával venné célba a hátsó fertályát azon játékosának, "aki az utolsó két meccsünk után még hajlamos volna a könnyelműsködésre". Az indok egyszerű, akár az imént említett testi fenyítés kivitelezése: "A múlt eredményeiből nem lehet megélni. Nagyon jó emlékezni arra, hogy annak idején isten voltál, ám ha veszítesz, másnap már arról fognak írni, hogy lám, megint nem bizonyítottál."
Amikor egyébként Kováccsal beszélgettünk szombat délután, még nem lehetett tudni az esti Nizza-Mladost találkozó végeredményét. Nos, ezen a zágrábiak óriási meglepetésre simán kikaptak a nizzaiaktól, így továbbra is nyitott a továbbjutás: még az Olympiakosznak is van lehetősége, azaz éles lesz a ma esti mérkőzés.
A Sport1 ma 18.45-től élőben közvetíti a Domino-BHSE- Olympiakosz Pireusz Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK