FONTOS


 

Férfi KEK-döntő
Harminc esztendő Steinmetztől Steinmetzekig

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.03.14
--------------------------------------------------------------------------------

"Volt szerencsém az első KEK-et a Fradival megnyerni, örömteli dolog, hogy most, a versenysorozat utolsó kiírásában megint lesz egy Steinmetz a győztesek között" - mutatott rá egy sporttörténeti kuriózumra Steinmetz János, az egykori remek kapus, akinek szombaton végig kell néznie, amint két fia egymás ellen küzd a trófeáért.

Az idősebbik, Barnabás a Posillipo bekkje, míg az öcs, Ádám a Vasas centere, azaz posztjuknál fogva szinte garantált, hogy a vízben is egymást fogják majd. "Szándékosan nem ütik egymást, az biztos" - jegyezte meg az apa, aki a Vasas sabadelli sikerét követően feleségével együtt olvasta az idősebbik fiától érkező sms-üzenetet, amelyben Barna azt tudakolta: akkor a döntőben kinek fognak szurkolni? "Teljesen egyértelmű, hogy a magyar csapat előnyt élvez, ugyanakkor szorítunk annak, hogy mindketten a lehető legjobbat nyújtsák, amely segíti az előmenetelüket" - fogalmazott egy ügyvéd-apához méltóan Steinmetz doktor.


Steinmetz Barnabás (balra) egy éve is járt a Posillipóval Budapesten, akkor kikapott - ezúttal többre vágyik (Fotó: Árvai Károly)
A fivérek egyébként öt éve együtt nyertek KEK-et (a Fradival), Ádám a tavalyi sikerrel begyűjtötte a második trófeát is, azaz ő van abban a helyzetben, hogy befogja a három elsőséggel dicsekvő atyát. "Nem is nézne ki jól, hogy nekünk egyformán kettő lenne, míg apunak három, már csak emiatt is a Vasasnak kellene győzni - közölte az ifjabbik. - Elég valószínű, hogy Barnával összeakadunk, bár van még néhány bekk a Nápolyban: Silipo, Postiglione, Kásás Tomi ... Bízom benne, hogy azért többnyire másik emberen leszünk, mert ez azért mégsem ugyanaz, mint a válogatott edzése. Ott is kerülgettük egymást, aztán, amikor Kemény Dénes szólt Barnának, hogy ne szórakozzon, Barna akkor sem szedte le a fejem, próbált szabályosan bekkelgetni. Igaz, amikor meg gólt lőttem róla, mert az utolsó, kiállítást jelentő rántást nem csinálta meg, akkor mindenki azon élcelődött, hogy biztos be akar játszani a csapatba ... Egyébként kilenc éve, egy Fradi-KSI meccsen már játszottunk egyszer élesben egymás ellen, lőttem róla egy gólt, végül eggyel kaptunk csak ki, azaz akkor nem volt túl boldog. Most mi nem lennénk boldogok egy egygólos vereséggel - muszáj nyernünk, ha meg akarjuk védeni a címünket."
Barnabás elárulta, amikor kiderült, hogy a Vasassal játszanak, úgymond "poénból" rögtön szólt az edzőjüknek, inkább mást osszon ki neki, Piero Fiorentino azonban csak nevetett. "Azóta nem foglalkoztunk ezzel a témával, nem is nagyon gondolkodom rajta előre. Különben is, nálunk van elég védő, és ahogy a videón láttuk, a Vasasban is elég sokan járnak be centerbe, felváltva. Ha mégis egymásra kerülünk, akkor szigorúan, de nem durván bánunk majd a másikkal. Persze, van egy olyan érzésem, hogy nem ússzuk meg a találkozást: minthogy én szoktam kezdeni bekkelni, szerintem most is azonnal egymásnak ugorhatunk. Igaz, ha összeszedek egy kiállítást, utána a többiek jönnek, azaz lehet, hogy hamar túlleszünk ezen a fura szituáción ... "
Ami a Posillipót illeti, az olimpiai bajnok bekk közölte, komplett csapattal jönnek, még ha néhány kulcsember ilyen-olyan okból nem is tudott teljes értékű munkát végezni. "Tudjuk, hogy a Vasas a legerősebb az eddigi ellenfelek közül, mi viszont bízunk abban, hogy akárcsak eddig a Vuliagmeni és a Volgográd ellen, most is jól fog menni az idegenbeli meccsen."

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK