FONTOS


 

Férfi ING-Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó
Megőrizte tízgólos előnyét, és finaléba lépett a BVSC
Kis szépségtapasz a Szőnyi úton

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.03.07
--------------------------------------------------------------------------------

A BVSC nem az a fajta csapat, amelyik kienged a kezéből egy idegenben megszerzett tízgólos előnyt. Igaz, ha Szegeden a Vasútnak minden bejött, a foghíjas hazaiaknak szinte semmi ... A helyzet most sem volt rózsásabb, Horváth Viktor, a vendégek mestere a találkozón leszögezte: "Mi a bajnokságra készülünk, ott szeretnénk jól szerepelni, ez csak edzőmeccs lesz. Ezzel szemben Gerendás György csapata már a kupadöntőben érezhette magát."

Ezek után a meglepetés erejével hatott, hogy a góllövést Weszelovszki kezdte el, büntetőből volt eredményes. Az zuglóiak kezdő hetese nem úgy muzsikált, ahogy kellett volna, de a szokásos sorcsere előtt Péter egyenlített egy megúszás végén. Az új sor lendületesebben játszott, előbb Varjas lőtte át a szegedi "betonfalat", majd Gór-Nagy volt eredményes. Nem sokkal a negyed vége előtt Varga Péter kitűnően érezte, hogy Szécsi a kapuból rástartol, ezért szépen átejtette. A második játékrészben egy fokozattal feljebb kapcsoltak a Vasutasok, gyors egymásutánban három gólt lőve 6-2-re elhúztak. Péter, Császár és Ibolya voltak az elkövetők, utóbbi centerből oktatófilmbe illő csuklómozdulattal vette be Tóth Iván kapuját. Érezhető volt, hogy ezt a tempót nem nagyon bírják a vendégek, alig jutottak kapuralövésig. Azonban a térfélcsere előtt még nekik termett babér: ismét Varga Péter maradt üresen, egy rossz váltás után, és nem tévesztett.
A pihenő után megint a BVSC jött ki jobban. Péter rögvest bevágott két fórt, majd ismét Ibolya köszönt be ziccerből.


Ibolya Tamás kettôt vágott a szegedieknek (Fotó: Meggyesi Bálint)
Hogy a csapatok tartsák a hármas egységet, a kéksapkások vették át az irányítást. Először Éles jól mozdult el védőjéről, és remek labdát kapott, aztán egy kimaradt emberelőny után Weszelovszki zúdított egyet távolról. A történethez hozzátartozik, hogy ekkor már nem Szécsi, hanem a fiatal Nagy Viktor tempózott a zuglói kapu előtt. A negyedik negyedre nagyon befékezett a BVSC. A szegedieknek több se kellett, feltámadtak, és elkezdték belőni a fórokat. mikor Nitsovitsot harmadszorra is "kiszavazták" a bírák, az eredményjelzőn már 11-10 állt. A vége előtt húsz másodperccel Weszelovszki négyméteresből juttatta Nagy Viktor mögé a labdát, ezzel döntetlenre mentette a találkozót. A tízgólos előnyt valóban nem engedte ki a kezéből a BVSC, így elmondható, hogy a továbbjutás az első meccsen dőlt el.

Mestermérleg
Gerendás György: - Három negyedig nagyon jól ment a játék, aztán tudat alatt már kiengedtünk, és a döntőre gondoltunk.
Horváth Viktor: - A végét jobban bírtuk kondival.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK