FONTOS


 

Férfi Bajnokok Ligája, 4. forduló, Piros-csoport
Most jó lenne az egy pont

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.03.01
--------------------------------------------------------------------------------

Ilyen se volt még. A Domino-BHSE csapatában mindenki egészséges - leszámítva az orvost. Szegény jó Gábor Antal - akinek állandó mellékneve akár Sikerdoki is lehetne, elvégre ő tevékenykedik a női válogatottnál is - még a hét elején került kórházba, ám ezúttal őt kezelték. Infarktussal.


Kovács István, a Domino szakvezetôje úgy érzi, együtt van a csapata, ezért nem tart a meccstôl, egy pontra mindenképpen számít (Fotó: Németh Ferenc)
Három napig "cipelte" a szívbajt az egész uszoda sebésze - rivális klubok pólósai is hozzá járnak -, még operált is, mire kiderült, hogy nem attól van rosszul, amire eredetileg gondolt. "Azért a szombati meccset meg fogom nézni a tévében!" - közölte a szokásos mélyzengésűhöz képest valamivel fátyolosabb hangon Gábor doktor, amiből alkalmasint kiderül, hogy a magyar bajnok orvos nélkül kelt útra.
És ami mutatja, hogy mennyire optimista a hangulat, s ezt Kovács István sem tagadta. "Mindenki remekül érzi magát, senki sem tart a meccstől, amelyen legalább egy pontot szeretnénk szerezni" - adta meg az alaphangot a születésnapját pénteken ünnepelt mester, aki a többi februárival - Fodor Rajmunddal és Vári Attilával - egyetemben némi süteménynyel emelte a buszozás hangulatát. Leszámítva a Fehérvár környéki "lassító ködöt", a Domino gárdája egy gondtalan úttal a háta mögött edzett este a zágrábi uszodában.
Ott, ahol igazán eredményesen pólózni rettenetesen nehéz. Utoljára még a 2000-ben BL-t nyert becseji együttes tudott győzni itt európai partin, egyébként az utóbbi években folyamatosan kupadöntőket vívó horvát kirakatcsapat - (1999: KEK; 2000: BL; 2001: LEN-kupa, 2002: KEK) - nem igazán adott esélyt ellenfeleinek. Az utolsó magyar győzelmet a BVSC jegyezte még 1999 novemberében, amikor a BL-csoportselejtezőn a két, már továbbjutott gárda vasárnap délelőtti találkáján meglepte a kissé álmoskásan is nagyképű házigazdát. (Esztendeje a Vasas bravúros vereséggel gyűjtötte be a KEK-trófeát.)

A horvátoknak egyébként - a Dominóhoz hasonlóan - nem megy rosszul: akárcsak a magyar gárda, ők is legnagyobb riválisukkal találkoztak legutóbb, és akárcsak a honvédosok a Vasast, ők is négy góllal győzték le a Jug Dubrovnikot (13-9). A beszámolók szerint a kisebb krízisben lévő délieknek esélyük sem volt a Mladost ellen, amelyben az orosz center, Revaz Csomakidze egészen szédületesen játszott, és a Budapesten öt gólt szerző Dubravko Simenc is parádézott. Az egyetlen gyenge pont a kapusposzt: a szakvezető, Ozren Bonasic nem igazán tud dönteni két klasszisa között, Percinicet például a Jug ellen is le kellett cserélni a félidőben, s bár Vicannak jobban ment, egyikükre sem lehet ráfogni, hogy remek formában vannak.
Tán nem véletlen, hogy a Domino is itt szeretné megfogni a meccset. Kovács emlékeztetett arra, hogy a hazai találkozón azért kellett visszanyerniük az egyik pontot az utolsó másodpercekben Fodor Rajmund révén, mert korábban a biztos előny a szellős védekezés és a nem megfelelő kapusteljesítmény miatt vált semmivé. Az egy hónapja betegeskedő s emiatt akkor kispadra ültetettGergely István azonban ma délután ott lesz a Domino kreclije előtt, s a Pireuszban, továbbá a Vasas elleni MK-elődöntőn nyújtott teljesítménye alapján joggal bízhat abban edzője, hogy ez a meccs más lesz, mint a Mladosttal vívott budapesti. "Amúgy is módosítunk egy kicsit a védekezésen, s Pistának remélhetőleg jobban fog menni, mint Kovács Zolinak a Kőérben, akkor pedig egy pontot elhozhatunk. Tény, erre a meccsre készültünk, nem elsősorban a kupaelődöntőre, azt pedig tudjuk, hogy ha a csapatnak jól megy, akkor bárkit meg tud verni. Hiszem, hogy ez elég lesz a megfelelő eredményhez Zágrábban is."
Kovács amúgy nem véletlenül bízik legalább egy pont elcsípésében: a dolgok jelenlegi állása szerint az iksz elég lehet a csoportelsőséghez - elvégre a gólkülönbség döntene, márpedig a Mladost eztán kétszer játszik idegenben, míg a Domino kétszer otthon -, ami a májusi Final Fourban elég jó kiindulópontot jelenthet. A négyes döntőt ugyanis valószínűleg Genovában rendezik, s nem mindegy, hogy az első napon az elődöntőt a házigazda, szuperklasszisoktól hemzsegő Reccóval vagy a mögötte továbblépő, verhető kategóriába tartozó Barcelonával, netán a Spandauval (esetleg a Partizannal) vívja egy együttes. Nohát ez múlik elsősorban a zágrábi összecsapáson, mely előtt azért csendben megjegyeznénk: Kovács István eddig kétszer mérkőzött aktuális együttesével - akkor az UTE-vel - a Mladost ellen Zágrábban, s 1994-ben nyert (14-12), míg 1996-ban döntetlent ért el (6-6). Ez utóbbit annak tudatában is elfogadná a mester, hogy emlékszik, akkor az az iksz csak a BEK-döntő büszke elvesztéséhez volt elég.

Tv: A Mladost- Domino-BHSE találkozót a Sport 1 csúsztatva, szombaton 17.45-től közvetíti.

Bajnokok Ligája, 4. forduló

Piros-csoport. A program: Mladost Zagreb (horvát)-Domino-BHSE 16.45, Olympiakosz Pireusz (görög)-Olympic Nice (francia) 16. Az állás: 1. Domino 5, 2. Mladost 5, 3. Pireusz 1, 4. Nice 1. Kék-csoport. A program: Spandau 04 (német)-Barcelona (spanyol) 17, Partizan Beograd (szerb-montenegrói)-Pro Recco (olasz) 19.15 (vasárnap). Az állás: 1. Recco 6, 2. Barcelona 3, 3. Spandau 2, 4. Partizan 1
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK