FONTOS


 

A Dreher után az MK-t is támogató ING lett a bajnokság névadója
A kupadöntők lázában égnek

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.03.05
--------------------------------------------------------------------------------

Ugyan az urak kupaelődöntőjének visszavágója még időleges (a Vasas-Honvéd, valamint a BVSC-Szeged mérkőzéseket csütörtökön rendezik), az ING-Magyar Kupa-finálék apropóján tartottak a margitszigeti Thermál Hotelben sajtótájékoztatót. A férfifinálét szombaton 15.40-től rendezik a Komjádi uszodában (a derbit a Magyar Televízió élőben közvetíti), míg a hölgyek vetélkedését vasárnap 16.30-tól láthatja a nagyérdemű, amennyiben ellátogat a székesfehérvári uszodába (a rendező a Székesfehérvári Póló SE).

Felina: szövetség után BVSC
A fehérneműket gyártó és forgalmazó Felina egykoron a nôi bajnokság támogatója volt, ám a szövetséggel kötött szerzôdés lejárta után sem szakadt el a vízilabdától. A BVSC nôi csapatának támogatását vállalta, amelynek köszönhetôen a következô esztendôben Györe Lajos hölgykoszorúja talán nem lesz kénytelen visszalépni a nemzetközi kupáktól. A Felina lelkesedését mutatja, hogy a BVSC-s sapkákra és dresszekre is felhímezték már a cég nevét, így a Dunaújváros elleni kupadöntôben teljes "egyenben" jelenne meg. Mi tagadás, nem lenne utolsó, ha egybôl kupagyôzelemmel nyitnának ...
Az illendőség is azt diktálja, hogy a szebbik nemmel kezdjük: náluk is adott a két résztvevő, hiszen az előcsatározások során a BVSC-Felina és a Dunaújvárosi Főiskola bizonyult a legjobbnak. A fővárosiak szakvezetője, Györe Lajos is elismerte, a válogatott klasszisokkal teletűzdelt újvárosiak az esélyesek. Mint mondta: "Természetesen mindent megteszünk a sikerért, ám azzal tisztában vagyunk, ki a favorit. Talán abban bízhatunk, hogy ezen az egy meccsen nekünk minden bejön, míg a túloldalon rossz napot fognak ki, ez esetben a miénk is lehet a kupa."A címvédő nem titkolt szándéka, hogy a kupában és a bajnokságban egyaránt a dobogó legtetejére állhasson, továbbá a BEK-ben is minimum érmes helyen zárjon - ismerve a két Ágnes, Primász és Valkay vezérelte hölgyeket, a triplázás sem kizárt. Természetesen a helyszínválasztás sem véletlen: a Faragó Tamás vezette stáb eltökélt szándéka a sportág népszerűsítése. Éppen ezért a program egy magyar-angol válogatott találkozóval is bővül - ezen a meccsen az MK-döntős csapatok játékosai nem kapnak szerepet, ellenben ők is ott lesznek a szombati férfifinálé előtti mérkőzésen, ahol szintén a hazánkban önköltségen edzőtáborozó brit hölgyek lesznek az ellenfelek.
A vízilabda minél szélesebb körű elterjedését hivatott elősegíteni a női kapitányunk által a streetball mintájára kitalált, a szövetség által támogatott strandlabdasorozat. "Magyarország fürdőváros, rengeteg gyönyörű stranddal, miért ne lehetne mindenhol pólózni?" - tette fel a kérdést Faragó Tamás. A választ elősegítendő bejelentették, hogy azon strand- vagy éppen fürdőigazgatók, akik igénylik a vízilabdát az általuk vezetett létesítményben, két kapuval máris beljebb vannak ...
A férfiak, mint fentebb is jeleztük, még az elődöntőknél tartanak - az odavágók után talán nem vállalunk nagy kockázatot, ha kijelentjük: Honvéd-BVSC összecsapás várható. Bár azt Méhes Jenő, az angyalföldiek vezetője határozottan állította, a Sabadellben ismét nagyot alkotó, KEK-finálét kivívó angyalföldi társulat nem adja fel, a Kőér utcában öszszeszedett négygólos hátrány ellenére megpróbálja a lehetetlent. A hét végén szintúgy fantasztikus eredményt elérő, a Mladost félelmetes otthonában BL-meccsen 11-10-re nyerő Domino-edző, Kovács István bízik a kiharcolt fór megtartásában, sőt mint említette, csapata mindig és mindenhol a győzelemre játszik. Hogy miben bízik a Szeged, nem tudni (csak sejteni ... ), lévén egyetlen képviselője sem autózott fel az összejövetelre, ellenben ott volt a BVSC részéről a szakosztály egyik vezetője, Mészáros Csaba, aki a 13-3-as odavágós diadalt követően joggal vetítette előre csapata kupadöntőjét. Mint megtudtuk, a vasutasok esélyeit növeli, hogy egy meccsen dől el a finálé sorsa, a fiatal gárda eltökélt szándéka, hogy bármelyik elitalakulat is lesz az ellenfele, legyőzi azt.
Mindkét sorozat az ING-kupáért zajlik (Bordás György, a cég magyarországi első embere, a magyar szövetség társelnöke örömmel vette tudomásul, hogy ezeket a kiemelkedő színvonalú küzdelmeket támogathatják), sőt Martin György, az MVLSZ elnöke bejelentette: a jövőben a magyar bajnokság névadó szponzora is az ING lett.

Már az elődöntőben összeakadt a két elitgárda
Kupa a kupák jegyében

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.02.25
--------------------------------------------------------------------------------

A sorsolás szeszélye folytán már a Magyar Kupa elődöntőjében összekerült a két hazai elitcsapat, a Honvéd és a Vasas: az első összecsapás ma (Jakab Zoltán főtitkár elmondása szerint semmilyen kérvény nem érkezett a szövetségbe, azaz az angyalföldiek az első információktól eltérően mégsem kértek halasztást) 18.40-kor lesz a Kőér utcai uszodában. Túl az örök presztízsharcon, különleges pikantériája az összecsapásnak, hogy mindkét együttes szombaton az átlagosnál is lényegesen fontosabb nemzetközi kupameccset játszik: a Honvéd a Mladost ellen Zágrábban BL-rangadót, a Vasas Sabadellben spanyol riválisával szemben KEK-elődöntő-visszavágót.
Kovács István, a Honvéd edzője a legjobb csapatát küldheti harcba, joggal bízik tehát abban, hogy előnyt szereznek tanítványai a jövő heti visszavágóra. A Domino mestere fel is hívta játékosai figyelmét, hogy már az első mérkőzésen megfelelően koncentráljanak, ne úgy játszanak, mint egy körrel beljebb, amikor a negyeddöntőben - szintén az első összecsapáson és szintén a Kőér utcában - a Ferencváros lepte meg a gárdát.
A túloldalon "melegebb" a helyzet. A Vasasnál változatlanul nem számíthat Somossy József két sérült kulcsjátékosára, Madaras Norbertre és Vindisch Ferencre, azaz a teljes "jobbszárnyára" (bár az is megeshet, ott lesz a vízben a két ujjsérüléssel bajlódó pólós), nélkülük pedig egyértelműen az ellenfél a favorit. Szó volt (van?) arról, hogy a KEK-meccs közelsége miatt a piros-kékek trénere pihenteti néhány kulcsemberét, ám várhatóan a rendelkezésére álló legjobb csapatot küldi majd harcba. Mégiscsak a címvédőről van szó.

Az m2 18.40-től élőben közvetíti a Honvéd- Vasas Magyar Kupa-elődöntő első mérkőzését.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK