FONTOS


 

MK-elődöntő: Domino–Vasas következhet
Újra teljes létszámban

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.02.20
--------------------------------------------------------------------------------

Ha minden a papírforma szerint alakul, akkor - megint találkoznak. A Magyar Vízilabda-szövetség ugyanis a klubok kérésére előre hozta a sorsolást, s nem jövő hétfőn, a továbbjutók ismeretében "húznak", hanem már szerdán összepárosították az ágakat. (Jobb is, elvégre egy nagyobb rangadó mindenképpen "kinézett", márpedig jegyet nyomtatni, az eseményt beharangozni ennyi idő alatt nem lehet.)

Ami a lényeg: Domino-Vasas. Lesz, ha az UTE nem tesz csodát a visszavágón. Jóllehet a lilák remekeltek néhány idei mérkőzésükön (BVSC, Fradi), az angyalföldiek elleni háromgólos sikernek momentán kicsi a realitása. A két nagy elődöntőbéli találkozása csak a Vasas pólósain múlik, hiszen a Domino szolnoki, 10-1-es sikere sok mindent sejtet, csak a vidékiek továbblépését nem.
Mindez pedig azt jelenti, hogy a májusi bajnoki döntő után első ízben találkozik (találkozhat) majd teljes létszámban a két csapat. Kevésbé óvatos megfogalmazással élve: először játszanak (játszhatnak) a honvédosok ellen a piros-kékek verekedés miatt eltiltott pólósai, azaz a Varga fivérek, Tamás és Zsolt, továbbá Hesz Máté és Mátyás Zoltán. Sportszempontból közelítve pedig azt emelhetjük ki, hogy a BL-ben remeklő Domino a KEK-döntőjének küszöbén álló Vasassal csap(hat) össze, mely két mérkőzés egészen elsőrangúnak ígérkezik. Két éve egyébként a nyolc között randevúzott a két együttes, és akkor hihetetlen izgalmakat követően a Somossy-gárda ledolgozta az első meccs három- gólos hátrányát, s győzött a hosszabbításban egy ötössel. Akkor még nem szerepelt a Domino soraiban Molnár Tamás, aki tegnap az eredményről értesülve közölte: "Örülök, hogy a Vasassal játszunk."
Szóljunk még a másik ágról is: ott minden valószínűség szerint a Szeged-Beton és a BVSC-Brendon meccsel majd, ami szintén nem ígérkezik rossz partinak. Döntő március 8-án - bizonyosan semleges helyszínen, azaz előfordulhat, hogy ismét Egerben vívják a finálét.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK