FONTOS


 

Érik a Vasas–Posillipo csata, azaz a Steinmetz–Steinmetz párharc
Márciusi finálé Márciussal?

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.02.18
--------------------------------------------------------------------------------

Amíg Ádám a válogatott keret edzésén iparkodott hétfőn, bátyja, Barnabás a volgográdi túra fáradalmait pihente. Sikeres hétvét zárt a Steinmetz-testvérpár, sikereset, amely után még közelebb kerültek a hőn áhított KEK-döntőhöz. No és egymáshoz ...

Egymáshoz, hiszen amíg egyikük (Ádám) a spanyol Sabadellt 9-6-ra legyűrő Vasas-Plaket-Euroleasing együttesét erősíti, másikuk (Barna) az orosz válogatott pólósokkal teletűzdelt Lukoil otthonában bravúros, 8-4-es diadalt arató olasz Posillipo Napoliban keresi a kenyerét. És ami tovább fokozhatja kettejük találkozását - mert ha összejön, és reméljük, az angyalföldiek részéről ennek nem lesz akadálya, és Barcelonából továbbjutóként tér majd haza a Somossy-legénység, bizonyosan ezzel fogják őket nyaggatni -, posztjukból adódóan (center-bekk) alaphelyzetből szembe találhatják magukat.
"Nézze, amennyiben így lesz - és remélem, így lesz, azaz mi és Ádiék sem hibáznak a visszavágón -, megpróbáljuk majd pozitívan felfogni a történést. A mottónk az lesz: az egyikünk biztos örülni és nyerni fog, azaz KEK-győzelmet ünnepelhet"- magyarázta az olimpiai bajnok fivér, Steinmetz Barnabás, aki láthatóan készül tehát a nem mindennapi összejövetelre. Persze, addig is kőkemény csaták várnak rá és csapatára, mindjárt pénteken, a bajnoki címvédő Pro Recco ellenében (a Benedek Tibor vezette együttes szárnyal a Bajnokok Ligájában, százszázalékos teljesítménnyel vezeti a Kék-csoportot, biztos résztvevője a várhatóan Genovában, azaz hazai pályán vívandó májusiFinal Fournak!).
"Jó volna az élen zárni a bajnoki alapszakaszt, de kusza a helyzet, a két hátralévő meccsünket megnyerve sem biztos, hogy sikerül előbbre lépnünk. Azért megpróbáljuk" - így a kitűnő védő, aki a KEK-elődöntőben is kiválóan látta el feladatát, többek között neki is köszönhetik a nápolyiak, hogy mindössze négyszer találtak be az oroszok. "Ragyogóan működött a zónavédekezésünk, hála istennek nem nagyon tudták bejátszani a labdát centerbe. Az elején kaptak ugyan gyorsan három fórt, de miután nem jutottak semmire, nyert ügyünk volt. Nagyon együtt volt a csapat, boldogak voltunk, hogy a várakozásokat felülmúlva idegenben is nyertünk. Jól éreztük magunkat, jobban, mint gondoltuk, csak a hideg időt szoktuk nehezen."
És hogy a magyar légiósok sikerét tovább fokozzuk: a Märcz Tamás, Varga Zsolt, Monostori Attila fémjelezte Savona a LEN-kupa elődöntőjében brillírozott: Fodor Rajmund excsapata, a Florentia 1-3 után ugyan még egyenlíteni tudott, ám ezt követően a "hazaiak" nem adtak esélyt. És hogy miért idézőjelben a hazai szó? A magyarázatot a gárda húzóembere, Märcz Tamás (kell-e mondani, ő is a sydneyi hősök egyike) adja meg: "Uszodaproblémáink miatt a várostól hetven kilométerre játszuk a hazai mérkőzéseket. Sokan elkísértek bennünket, volt szurkolás, és ünneplés a végén. Nyerhettünk volna többel, de voltak nekik is lehetőségeik, azaz reális eredmény született, amivel jók lehetünk a márciusi fináléra".
A tavalyi itáliai meglepetésgárda is kilábalóban tehát a hullámvölgyből, azaz akár a végső sikerre is esélyes lehet a LEN-kupában. "Végre a holland srác, van der Meer is beilleszkedett, talán elkapjuk a fonalat. A bajnokság alapszakaszából két meccs van hátra, két nehéz, idegenben a Camogli, és otthon a Canottieri ellen. Ezeket sikerrel kellene vennünk, hogy elérjük az ötödik helyet, azaz a négy közé jutásért a hasonló erőt képviselő firenzeiekkel csatázzunk" - elmélkedett a "Március" becenévre hallgató pólós, aki az említett elődöntőn a védőről levállva gyönyörű akciógólt zúdított Riccardo Tempesti kapujába (ez volt a Savona hetedik góla a meccsen). Varga Zsolt két fórt értékesített a szélről (az eredménylistáját természetesen nála is az ötkarikás arany vezeti ... ), Monostori Attila pedig a védekezésben vívott nagy harcot a spanyol légióssal, Salvador Gómezzel.
Alaposan kivették tehát a részüket a mieink a diadalból - persze, ezt már megszokhattuk tőlük.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK