FONTOS


 

ING-Magyar Kupa, férfiak, nyolcaddöntő, visszavágó
Kovács csapata remek rajttal jutott tovább
Jó kezdet, nem csak fél siker

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.02.10
--------------------------------------------------------------------------------

Miután az első mérkőzésen a fantasztikusan küzdő Fradi az idényben elsőként tudott nyerni a Kőér utcában, minimum lebilincselőnek ígérkezett a visszavágó - ráadásul a hajrát pénteken csúnyán elbaltázó bajnokcsapat az egygólos hátrányt egy "Fodor Rajmundnyival" megtoldotta, hiszen a Domino egyik legjobbját 39 fokos láz döntötte le már az első meccset követően. Persze, az "igazán" hazai pálya előnyét a tévéközvetítés miatt feladó zöldeknél is foghíjas volt az állomány, Gyöngyösi András cserelehetőségeit Lehmann eltiltása szűkítette, s Paján sem számított teljes értékűnek, elvégre ő épphogy leküzdötte a Fodoréhoz hasonló fajsúlyú lázat.
Igen higgadtan indított a Honvéd, az első meccsen halovány Biros két remek bejátszásából Bárány egy gólt és egy emberelőnyt szerzett, utóbbit Biros bepattintotta, így két perc alatt 2-0 volt a vendégeknek. Erre egy elég haloványan megjátszott Fradi-fór, továbbá két, Gergely által hatástalanított átlövés volt a nem túl meggyőző válasz, így amikor Kiss kapáslövése is becsusszant, akár a továbbjutást eldöntő lélektani folyamatok is megindulhattak az agyakban. Erre újabb bizonyítékul szolgált egy kapufán csattanó Nyéki-bomba, továbbá Molnár remek centerezése.
A folytatásban négy vérszegény ferencvárosi átlövési kísérlet és Sugár előnygólja hovatovább zavarba ejtően nagyra növelte a különbséget (0-5). Tíz perc pergett le, amikor Hosnyánszky egy igen mutatós "surrantással" valahára Gergely mögé juttatta a labdát emberelőnyből, majd egy perccel a félidő előtt Katonás is úgy lőtt, ahogy tőle várható - szintén fórból -, ami cseppnyi izgalmat csempészett a partiba. Eztán Kiss másodjára elpasszírozta a labdát Nyéki blokkja mellett, ám a túloldalon a Fradi időkérést követően egymás után a harmadik előnyét is kihasználta: négy másodperc alatt sikerült eljuttatni Balatonihoz a labdát, aki hat tizeddel a dudaharsanás előtt egy kapufás pipával izgalmas második félidőnek ágyazott meg (3-6).


Kézzel-lábbal, valahogy így kell Tóth László (9) ellen - Vári Attila, mint látható, mindent bevetett, csapatával készülhet is a folytatásra
Két percig inkább a Fradi játéka tűnt átgondoltabbnak - a Domino sehogy nem lelte a zöldek amúgy kockázatos zónájának ellenszerét -, mígnem Katonás egy pillanatra elfeledkezett Kissről, márpedig a balkezest nagy bűn otthagyni öt méteren. A reménytelibb periódusnak kis híján vége szakadt, ám Pelle két remek védéssel tartotta a lelket az övéiben, akik közül Hosnyánszky elég szépen eltalálta a jobb felsőt (4-7). Minthogy a honvédosok továbbra is pusztán bolyongtak az M-zóna rejtelmei között, góllövési esély eztán is a Fradi előtt adódott csak, ám a negyedzáró fórt elbaltázták Székelyék, a labda jóval a duda után akadt meg a hálóban, így maradt a közte három.
Alighanem dönthetett volna a Domino, ám Kiss két méteren belülre tévedt egy emberelőnynél, a zöldek jöhettek, csakhogy Hosnyánszky sokadszorra is a felső lécet találta el. Szívós segítség gyanánt elkövette azt a hibát, hogy a két megugrásra kész ember közül lőtte el a labdát (rosszul), így ketten spricceltek Gergely kapujára, más kérdés, hogy az indítás a katasztrofális és a tragikus mezsgyéjén mozgott, Katonás mellé esett a labda, aki eltempózott mellette, az ellenfél köszönte szépen, s Biros három perccel a vége előtt eldöntötte a továbbjutás sorsát. Közte kettő helyett közte négy, avagy így lett hamuvá a rengeteg munka, amit a 0-5-ről való felállásba fektettek már-már sikerrel kecsegtetően a hazaiak. Ez meg is látszott rajtuk, a hátralévő időszakban Kádár szép átlövésgólja sem javított sokat a kedvükön (5-8): tavaly decemberben kezdődött rossz szériájukat nem sikerült megtörni. S ami az érzetet gyalázatossá fokozza: volt rá esélyük, nem is akármilyen, nem is akárkik ellen.

Mestermérleg
Gyöngyösi András:
- Nehéz mit mondani ... Nulla-öt után csak kapaszkodtunk, hiába. Le kell szűrnünk a tanulságokat, elsősorban nekem.
Kovács István: - Mindjárt másképp festett a meccs, hogy az elején odafigyeltünk, és belőttük ugyanazokat a helyzeteket, amelyeket pénteken kihagytunk. Persze, abból a bizonytalankodásból is okulni kell, ami a második félidőben történt a támadásaink során.

A Fradi újra kiverheti a Dominót, ám ehhez Molnáréknak is lesz néhány szavuk
Ismétlés vagy visszavágás?

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.02.09
--------------------------------------------------------------------------------

Ami nem sikerült Szolnokon vagy épp Szegeden, összejött a Domino ellen. Fura egy játék ez, annyi szent. A gödörbe kerülő Ferencváros hihetetlen, de igaz: a bajnoki címvédő, Bajnokok Ligája-ezüstérmes, klasszisokkal teletűzdelt Honvéd otthonában állította helyre megtépázott tekintélyét. Meglepetésre 7-6-ra nyert a Kőér utcában, azaz a mai nyolcaddöntő-visszavágók közül kétségkívül a két gárda soros csatája ígérkezik a legizgalmasabbnak.


Öröm a köbön, avagy Székely Bulcsú és társai diadalittas meccset zártak a Kôérben - na de vajon mi lesz a Komjádiban?
A rugalmas zöld-fehérek a televízió kérésére (az m2 ugyanis élőben közvetíti a második felvonást is) a népligeti katlan helyett a Komjádiban fogadják vetélytársukat, ahol számukra már a döntetlen is a továbbjutást jelentené. Mindazonáltal az odavágón sárga, majd piros lapot is begyűjtő Gyöngyösi András (miután megszűnt az automatikus eltiltás, valószínűleg ott lehet a padon) megjegyezte, még így is a Honvéd az esélyesebb. A Honvéd, amely nem játszott jól pénteken, s amely ha jól játszik, már-már megállíthatatlan együttes.
"Szerettük volna az első találkozón eldönteni a továbbjutás kérdését, volt is erre esélyünk, de számtalan biztos helyzetet rontottunk el. Nem marad más hátra, a visszavágón minimum két góllal kell győznünk" - elmélkedett Kovács István, a Domino trénere, aki nem átallotta megdicsérni az ellenfél remeklő kapusát, volt játékosát, Pelle Balázst (amúgy csapata egyesének, az utolsó negyedben például háromszor is emberhátrányban hárító Gergely Istvánnak a teljesítményét sem érhette kritika).
"A héten éreztem a csapaton, hogy képes lehet a bravúrra, az edzéseken nagysze-rűen dolgoztak a fiúk" - jegyezte meg boldogan Gyöngyösi, aki Pelle mellett a triplázó Katonás Gergővel, valamint az elnyűhetetlen centerével, Tóth Lászlóval lehetett maradéktalanul elégedett. Az egyéni értékelésnél persze hatványozottan fontosabb volt számára a csapat akarása, hite, ami az utóbbi időszakot figyelembe véve felettébb üdvözítő lehet számára. Esztendeje amúgy így sikerült az MK-elődöntőben kivernie a zöld-fehér gárdának a Dominót - a  kérdés tehát adja magát: megismétlődik mindez a mostani nyolcaddöntőben, avagy duplán visszavágnak Kovács mester fiai?

Az m2 18 órától élőben közvetíti az FTC-VMAX-Domino-BHSE férfi Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágót.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK