FONTOS


 

Vasas–Sabadell a KEK elődöntőjében
Egyelőre nincs testvérharc

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.02.03
--------------------------------------------------------------------------------

Ami a legfontosabb: a Vasasnak nem kell Volgográdba utaznia (egyelőre ... ), s tolódik a testvérpárharc (Steinmetz Ádám kontra Barna), plusz Kásás Tamás magyarországi látogatása (egyelőre ... ). A szombaton, késő este megtartott nápolyi sorsoláson ugyanis a Volgográdot és a Posillipót rendelte egymás ellen a sors, míg a Vasasnak a három lehetséges ellenfél közül tán a legideálisabbnak számító Sabadell jutott.

Itt is játszik egy magyar, válogatottunk egyik balkezese, Kiss Csaba - továbbá a spanyoloknál véd a tavaly Világligát és Világkupát nyert orosz válogatott kapusa, Nyikolaj Makszimov.
A KEK-ben egyébként óriási csatát hozott a Posillipo-Vuliagmeni csata, amely csak a hirtelen halálban dőlt el az olaszok javára: egy kivédekezett emberhátrányt követően Alekszander Jerisov használta ki a nápolyi emberelőnyt. Nagy meglepetésre kiesett a két éve még BL-t nyert Jug Dubrovnik, amely ráfizetett arra, hogy Volgográdban elszórta 3-0-s előnyét.
A BL-ben a Honvéd pontvesztését "kompenzálta" a nagy rivális, Olympiakosz nizzai döntetlenje: Kásás Zoltán együttese 0-3-ról kapaszkodott vissza a franciák "világválogatottja" ellen, Hadzitheodoru 14 másodperccel a befejezés előtt mentette ikszre a partit. A másik csoportban papírforma eredmények születtek, avagy a Recco - melynek soraiban Benedek Tibor ismét elemében volt - magabiztosan masírozik a Final Four felé.
A LEN-kupában szinte teljes az olaszok tarolása, a legjobb négy között három talján gárda is található - így a három magyarral felálló Savona -, míg a horvátok fekete hétvégéjét a spliti és a rijekai együttes kiesése tette teljessé.

Bajnokok Ligája
Piros-csoport: Domino-BHSE-Mladost Zagreb 11-11, Olympic Nice (Komlósi 1)-Olympiakosz Pireusz 7-7. Az állás: 1. Domino 3 (21-18), 2. Mladost 3 (20-17), 3. Nice 1 (14-17)), 4. Pireusz 1 (13-16). A következô fordulóban: Olympiakosz-Domino, Mladost-Nice. Kék-csoport: Recco (Benedek 3)-Partizan Beograd 12-6, CN Barcelona-Spandau 04 7-4. Az állás: 1. Recco 4, 2. Barcelona 2, 3. Spandau 2, 4. Partizan 0. A következô fordulóban: Spandau-Recco, Partizan-Barcelona

KEK
Negyeddöntô, visszavágó: Vasas-Plaket-Euroleasing-Jadran Herceg-Novi 5-5, összesítésben: 10-9. Duisburg-Sabadell (Kiss. Cs. 3) 4-11, összesítésben: 7-24. Posillipo Napoli (Kásás, Steinmetz B.)-Vuliagmeni 7-6 (hirtelen halálban), öszszesítésben: 14-13. Jug Dubrovnik-Lukoil Volgográd 8-7, összesítésben: 15-16. Az elôdöntôben: Vasas-Sabadell, Volgográd-Posillipo

LEN-kupa
Negyeddöntô, visszavágó: RN Florentia-Barceloneta 5-9, összesítésben: 16-14. Mornar Split-Leonessa Brescia 1-8, összesítésben: 7-20. Primorac Kotor-Ethnikosz Pireusz 3-5 (hosszabbítás után), összesítésben: 11-12. Primorje Rijeka-Savona (Varga Zs. 1, Märcz, Monostori) 5-5, összesítésben: 8-9. Az elôdöntôben: Savona-Florentia, Brescia-Ethnikosz
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK