FONTOS


 

Férfi Bajnokok Ligája, Piros-csoport, 2. forduló
Egészséges bizakodás

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.02.01
--------------------------------------------------------------------------------

A mérleg kissé vegyes. 1994: az UTE a BEK negyeddöntőjében kiveri a Mladost Zagrebet. 1996: a lilák immáron nem bírnak a horvátokkal, ezúttal a BEK döntőjében az ellenfél a jobb. 1997: BL-csoportmeccsek, a BVSC-nek sem itt, sem ott nincs esélye a Mladost ellen. 1998: megint BL-csoportmeccsek, egy hősies vasutassikert egy sima zágrábi vereség követ, a Mladost továbbjut, a BVSC kiesik. 1999: ezúttal KEK-meccsek, elődöntő a Fradival - zöld esély nélkül. 2000: megint BL, megint BVSC. A selejtezőben a Gerendás-gárda meglepetésre nyer, ám amikor igazán fontos volna, a Final Four elődöntőjében a Mladost korlátlan úr. 2001: LEN-kupa-elődöntő, a Vasas nagyon csúnyán kikap a horvátoktól. 2002: KEK-döntő - végre valami jó hír, avagy ez a Vasas nem az a Vasas, két óriási meccsen, hosszabbításban sikerül felülkerekedni a zágrábiakon.

Majd’ egy évtized mérlege ez, s nem túl jó: 1994-et és 2002-t leszámítva a Mladostnak jött ki jobban a lépés, nyolcból hatszor a zágrábiak zárhatták elégedettebben a magyar klubokkal vívott párharcokat.
Természetesen idén sem úsztuk meg az európai kupahistória legeredményesebb egyletének látogatását: szombaton a Domino-BHSE vendége lesz a zágrábi szuperkompánia. Óriási partinak ígérkezik a BL-csoportkör második fordulójának csúcsrangadója, aki ugyanis nyer, az megnyugodhat kicsit (noha a vesztes hangulatán is dobna, ha az Olympiakosz Pireusz véletlenül kikapna a másik találkozón, Nizzában).
A magyar bajnok soraiban - nagy újság! - mindenki egészséges (így meccs előtti bizakodás is), bár az elmúlt héten is tomboló, csapaton belüli influenzajárvány után akadnak kérdőjelek. Például a csapat erőnlétét illetően. "Kétségtelen, több játékoson is meglátszik a kihagyás, a betegségbe visszaesett Molnár Tomi különösen fáradékony volt a hét elején. Ettől függetlenül úgy vélem, erre az egy meccsre összeállhat úgy a csapat, hogy mindez ne jelentsen problémát" - közölte Kovács István, aki egy hónapja látta a Mladostot, amint a Szőnyi úton gyakorol a BVSC-Brendonnal. A Vasas elleni KEK-finálét elbukó horvátok amúgy csak erősödtek tavaly óta, hiszen sokadszor is visszaédesgették az idős, ám a centerek lefogását továbbra is elsőrangúan mívelő bombagyárost, Dubravko Simencet. Kovács nem véletlenül állapította meg: "Remek csapat, igen masszív, Simenc továbbra is jól bekkel, míg elöl Csomakidze egészen hihetetlen dolgokra képes centerben. Megvan az Olympiakosz elleni első BL-meccsük felvétele is, semmi meglepőt nem csináltak, ugyanazt a szoros emberfogásból indított, rendkívül szervezett zónavédekezést játsszák, amit a BVSC ellen is, elöl pedig az emberelőnyöket lődözték be, így nyertek elég simán a görögök ellen. Egy biztos: hihetetlenül fegyelmezetten kell védekeznünk, s nagyon okosan támadnunk, ha nyerni akarunk. Márpedig nyernünk kell, a BL-ben ugyanis kötelező hozni a hazai meccseket."
Tavaly ez sikerült a Dominónak - háromból három siker, a legkisebb is minimum háromgólos volt. Egy biztos, most mindenkit kielégítene, ha a végén közte egy állna az eredményjelzőn.

Tv.: a Sport 1 ma 17.45-kor élőben közvetíti a mérkőzést

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK