FONTOS


 

A Honvéd és a Vasas is győzelemre játszik szombaton
Jön a Mladost és a Jadran

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.01.31
--------------------------------------------------------------------------------


Bereczki Miklós és társai komoly erôpróba elôtt állnak: a Mladost látogat a Kôérbe
Következik a szokványos Mladost-látogatás: 1994 óta mindössze egyetlen európai kupaidény akadt (a ’95-ös), amikor minden idők legeredményesebb klubcsapata, a hétszeres BEK-győztes zágrábi együttes nem játszott hivatalos meccset Budapesten. Egyébként pedig a horvátok úgy ismerik fővárosunkat, mint a tenyerüket, elvégre a mérkőzéseken túl rendszeresen átrándulnak egy-egy kétkapuzásra: otthon nincs olyan erős csapat a környezetükben, amellyel kellő komolysággal gyakorolhatnának a nagyobb partikra, ezért a pesti élcsapatokkal vívnak edzőmeccseket. Egy hónapja a BVSC-Brendonnál vendégeskedett Ozren Bonasics együttese, azaz Kovács István a Szőnyi út lelátójáról felmérhette, mit tud a Domino-BHSE BL-ellenfele.

Merthogy - ha még nem mondtuk volna - szombat este hattól, a Kőér utcában csapnak össze a két legrangosabb európai kupa tavalyi fináléinak vesztesei. A magyar bajnok az Olympiakosz Pireusztól szenvedett vereséget a BL-fináléban, míg a Mladost (amely pénteken érkezik hazánkba) a Vasas-Plakettől a KEK döntőjében (az angyalföldiek a pólóhistóriában elsőként voltak képesek úgy felülkerekedni a Mladoston, hogy a horvátok otthonában volt a finálé visszavágója). Persze egyik együttes sem azért akar most nyerni, hogy feledtesse az akkori kudarcot: egy olyan kvartettben, amelyben két ilyen bitangerős gárda mellett a BL-címvédő Olympiakosz is a továbbjutást hajszolja, a hazai mecscsek megnyerése alapkövetelmény (Domino), ugyanakkor két pont begyűjtése az egyik nagy rivális otthonából a révbe érést sejtetné (Mladost).
Magyarán nem mindennapi derbire van kilátás, amelyre nem csupán a vízben, de egyéb külsőségekben is készülnek a honvédosok. Amint arról Novák Ferenc szakosztály-igazgató beszámolt, elkészült egy VIP-lelátó, továbbá az uszoda "ridegebbik" oldalán immáron nem a köveken, hanem padokon ülhetnek az érdeklődők: "A zsűri helye is kényelmesebbé vált, azaz még otthonosabb az uszoda - köszönhetően fő támogatónknak, a Westelnek, amely ismét áldozott arra, hogy még kulturáltabb körülmények fogadják a szurkolókat." Akik egyébként alighanem megtöltik majd a nézőteret, az 1200 forintos jegyek ugyanis elég jól fogynak már elővételben (az uszodában és a Dózsa György úti klubházban) is.
Valószínűleg a Komjádi uszodában is dörzsölhetik majd a tenyerüket, elvégre az angyalföldi szurkolók is szép számmal buzdítják majd kedvenceiket. A média szempontjából ugyan nem a legszerencsésebb a késő esti időpont (szombaton 20 órakor kezdődik majd a derbi) - a lényeg persze az, hogy a Vasas túlélje a KEK-negyeddöntőt, és várhassa ezt követően a Nápolyból érkező híreket, azt, hogy Mr. Angela kit sorsol majd az elődöntőbeli ellenfélnek. "Gyorsabb csapatot szeretnék a vízben látni" - vázolta a piros-kékeket már készer is KEK-győzelemre vezető tréner, Somossy József, aki viccesen jegyezte meg, hogy mindenki egészséges, csupán Gombos Gábor kapta el a "Honvéd-vírust". Mint ismeretes, Franciaországban sorra döntötte le lábukról a honvédosokat valamiféle nyavalya, amely most a bajnoktól érkező szélsőt érte utol. Az esélyeink jók, elvégre Montenegróban, a Jadran Herceg Novi otthonában is győzni tudtak Madarasék (5-4), azaz az előny náluk, döntetlennel is ők léphetnének tovább. Mindazonáltal természetesen a sikerért güriznek majd a játékosok, akik feljövőben vannak: a Szegednek tizenkettőt, az Egernek tizenhetet vágtak. Jó lenne, ha folytatódna ez a sorozat, még ha tudjuk: a Sefik vezérelte szerb gárda ereje messze nem említhető egy kalap alatt a felsorolt magyar vidéki alakulatokkal. Reményeink szerint persze a Vasas sem a pénteken hazánkba érkező jugókkal ...

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK