FONTOS


 

Férfi KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Somossy József csapata van előnyben
A Vasas győzelemmel élte túl

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.01.19
--------------------------------------------------------------------------------

Jadran Herceg Novi (jugoszláv)-Vasas-Plaket-Euroleasing 4-5
(1-1, 1-2, 0-1, 2-1)

Igalo, 1000 néző. V: Matache (román), Oszoy (török)
A Vasas gólszerzői: Steinmetz Á. 2, Varga T., Binder, Mátyás
További eredmények: Lukoil Volgográd (orosz)-Jug Dubrovnik (horvát) 9-7, CN Sabadell (spanyol, Kiss Cs. 3)-ASC Duisburg (német) 13-3, Vuliagmeni (görög)-Posillipo Napoli (olasz, Kásás 2, Steinmetz B.) 7-7

Az izraeli delegátus, Mr. Kramer megvizsgálta az igalói uszodát, majd engedélyt adott arra, hogy lejátsszák benne a Jadran-Vasas KEK-negyeddöntő odavágóját. Engedélyt adott - jobb híján ...
"Egy huszonötször harminchat méteres szállodai medencéről van szó, a bíró a rajtkövek mögött sétál, érdekes, annyi szent" - mesélte a telefonvégre kapott mester még a kezdés előtt. Somossy József mindenesetre optimistán várta a csatát (maximum a román, török bíróvonal idegesíthette kicsit), bízott csapatában, abban, hogy idegenben is sikerülhet előnyt szerezni a budapesti visszavágóra.
A bemutatásnál is igazolta hírét a montenegrói publikum, fütyült, kiabált, mint ahogy az egész mérkőzés folyamán megpróbálta kizökkenteni az angyalföldi játékosokat. Nem sok sikerrel, hála istennek!
A betegségéből felépülő Steinmetz Ádám egy lefordulásos, és egy ellépős góllal avatta fel az egyébként remekül védő Sefiket, miközben hátul Kósz Zoltán, a szenzációsan védő olimpiai bajnok kapus idegesítette a Jadran tagjait. A nagy hajtásban egyenlített ugyan a hazai alakulat, ám a körülményekkel mindinkább megismerkedő piros-kék pólósok állva hagyták ellenfelüket. A negyedik negyedben már 5-2-re vezetett a kupa címvédője, köszönhetően két belőtt emberfórnak (Mátyás Zoltán és Binder Szabolcs hátulról lőtte át a kézerdőt), valamint egy gyönyörű Varga Tamás akciónak (centerből), továbbá a hibátlan védekezésnek. A végén ugyan felzárkózott Petar Porobics együttese, ám a hazai vereséget így sem tudta elkerülni! Az ezerfős szurkolósereg csalódottan vette tudomásul az eredményt, miközben a vonattal kiutazó (!) ötfős Vasas-tábor boldogan ünnepelte csapatát. Joggal.
"Túléltük. Azt kaptuk, amit vártunk, nem véletlenül játszanak mindig szoros mérkőzéseket. Rendkívül tudatosan védekeznek, szinte mindent a világ egyik legjobb kapusára, a most is remekül védő Sefikre tesznek fel. Gyorsan meg kell említsem, Kósz Zoli is szenzációs volt, sokat köszönhetünk neki - mellette Steinmetz Ádám és Varga Tamás teljesítményét emelném ki. A helyzetkihasználásunkkal elégedetlen, az eredményel, a stabilitással, a fegyelmezettséggel maximálisan elégedett vagyok. Nehéz volt, és ugyan nyerhettünk volna nagyobb különbséggel is, törvényszerű volt, hogy így alakult. A bírók korrektül, nemzetközi felfogásban vezették a találkozót. Meg kellett szakadni egy-egy kiállításért, teljesen más típusú így a játék. Örülünk, hogy előnyt szereztünk, ám az ellenfél védekezését ismerve ki kell jelentsük: nem lefutott a visszavágó. Ezzel a csapat is tisztában van" - értékelt készségesen a lefújást követően Somossy József, aki fiaival vasárnap utazik Budapestre.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK