FONTOS


 

Férfi KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Somossy is továbbjutást vár
Kiss Csaba a Vasasra fogad

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.01.18
--------------------------------------------------------------------------------

Tekintettel a körülményekre, a túlélés szót emlegeti leggyakrabban a találkozóval kapcsolatban. Nem mintha nem bízna az övéiben, igenis, tudja, messze jobb képességű egyének alkotják csapatát, csak hát a körülmények ...

"Csak magamat tudom ismételni: ez a hónap rámegy arra, hogy összeálljon a gépezet, hogy a sémákat megfelelő összhangban végezzék a játékosok. Ebből a szempontból korán jön nekünk ez a párharc, de miután ez nem a bajnokság, itt nincs idő, a két meccs alapján jobbnak kell lennünk, azaz túl kell élnünk a negyeddöntőt" - vélekedett a Vasas-Plaket-Euroleasing mestere, Somossy József. Az angyalföldiek a jugoszláv Jadran Herceg Novi otthonában lépnek fel a KEK negyeddöntőjének odavágóján - a cél pedig?

"Mondhatnám, hogy vívjunk minél szorosabb meccset, hogy majd a Komjádi uszodában harcoljuk ki a továbbjutást, de meg kell őriznünk a kivívott rangot, és győznünk kell idegenben is" - folytatta a mester, aki fiaival már csütörtök délután útnak indult Szerbiába. "Az útviszonyok miatt egy nappal korábban ültünk buszba, amellyel Belgrádig mentünk. Onnan repülővel folytattuk az utat, és végül szerencsésen megérkeztünk. Mindenki itt van velünk, teljes a létszám, Steinmetz Ádám is jobb erőben van a betegségét követően, már többet fog centerezni, Binder Szabolcsra így újra a védekezésben hárul kulcsszerep" - fogott a szakmai részletekbe Somossy. Voltak súgók, bizonyos kapcsolatokat felhasználva megfelelően sikerült feltérképezni a riválist, lévén az angyalföldi stáb a Jadran egyik vérbeli rangadójának, a Bajnokok Ligájában érdekelt Partizan Beograd elleni ütközetének a felvételét vetítette le Madaraséknak. "Sokat segített a videó, még akkor is, ha körülbelül arra számítottunk, amit láttunk. Remekül, biztonságosan védekező ellenfél vár ránk, amely a tipikus szerb iskolát játssza. Jó a kapusuk, Sefik, valamint a centerük, Zlokovics - ők mindketten tagjai a jugoszláv válogatottnak. Rajtuk kívül Jokicsra kell majd hatványozottan ügyelnünk, mondom ezt annak ellenére, hogy nekünk a saját játékunkat kell játszanunk" - így a KEK-győztes trénere.

A Vasasnak amúgy a körülményekkel is meg kell barátkoznia: az anyagi gondokkal küzdő patinás együttes (amelynek honlapját ennek ellenére mintegy negyven támogatói logó színesíti ... ) Igalóban, dubrovniki mintára, egy szálloda miniatűr, 33-as uszodájában rendezi a mérkőzést - már amennyiben sikerül kijavítani a napokban előforduló műszaki hibát ... A Jadran Herceg Novi a selejtezőben a sabadelli csoportból lépett tovább másodikként, úgy, hogy Kiss Csaba spanyol gárdája 7-5-re győzött ellene. Éppen ezért bízzunk Európa-bajnok balkezesünk véleményében, miszerint: "A Vasas jobb csapat, nem okoz majd számára gondot a továbbjutás."
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK