FONTOS


 

A BVSC szétrobbant, Györe Lajos edző is távozott
Újra a dunaújvárosiak a favoritok

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szabó Gábor, Nemzeti Sport 2003.09.20
--------------------------------------------------------------------------------

A tipp ezúttal is: Dunaújvárosi Főiskola. A Mihók Attila edzette női pólócsapat, akárcsak a férfiaknál a Domino-BHSE három magyar bajnoki címet zsebelt be az elmúlt három idényben, és az erőviszonyok arra utalnak, hogy negyedszer is révbe érhetnek a Duna-partiak.


A Primász Ágnes (balra) vezérelte Dunaújvárosi Fôiskola a most rajtoló nôi bajnoki idényben is az aranyérem legnagyobb esélyese (Fotó: Árvai Károly)
Azért merünk jóslatokba bocsátkozni, mert a főiskolásoktól csak Valkay Ágnes távozott (Olaszországba tette át székhelyét), az érkezők között pedig felfedezhetjük Tóth II Andreát, aki a válogatott első számú hálóőrét, Sós Ildikót tehermentesíti. De azért sem tévedhetünk nagyot, mert a legutóbbi ezüstérmes, a BVSC felrobbant, több mint tízen hagyták el a Szőnyi utat, és a búcsúzók nem egy csapathoz rajzottak, hanem elosztva szívta fel őket a mezőny többi tagja.
"Nem tudom, mi lesz a felállás a négy között, rajtunk kívül a Vasas és a Szentes érhet oda - magyarázta Mihók Attila. - Ha nekünk nem jön ki a lépés, ezzel a két csapattal szoros meccseket vívhatunk. A középmezőny kiegyensúlyozottá vált az elszerződő BVSC-játékosok jóvoltából, így a negyedik elődöntős helyre többen is odaérhetnek. Lehet, hogy a Póló SC lesz a befutó. Azt azonban sajnálom, hogy a BVSC a korábbi szinten megszűnt létezni.”
Mihók és csapata a felkészülést elsősorban azzal töltötte, hogy a húzóembernek számító Valkay helyét megfelelően be tudják tölteni, a feladatot valószínűleg Bódi Anettnak kell megoldania. A Dunaújváros a bajnokság megnyerésén kívül a BEK négyes döntőjébe is pályázik.
A Tóth I Andreával és Hőnig Ágnessel megerősített Szentes valamint a Kisteleki Dórával és Tomaskovics Eszterrel sokat nyerő Vasas harcolhat az újvárosiak mögött a második helyért. A piros-kékek szakvezetője, Pálinkás Tamás szerint nagy az elvárás a csapattal szemben, ám nincs mese, az első háromban kell végezniük.
"Mindjárt az első fordulóban rangadót vívunk, egyfajta presztízspárbajt a Póló SC ellen. Mit ne mondjak, hozzám hasonlóan a lányok sem szeretik az első meccseket…” - morfondírozott a szakvezető.
Bizony, a Póló alaposan bekeményített az átigazolási időszak alatt: négy BVSC-s játékost "fogadott be”, nem véletlenül. Ugyanis a vasutasok trénere, Györe Lajos áttette székhelyét a kék-zöld-sárgákhoz, vele tartott két lánya, Anett és Zsuzsanna is. "A négybe kellene valahogy kerülni” - fogalmazott a tréner, akitől az után is érdeklődtünk, hogy miért távozott 16 év után a BVSC-től. Azt is lehetett hallani, hogy sok játékos az ő smirglis stílusa miatt váltott csapatot.
"Biztos van ilyen játékos is, de Kisteleki, Hőnig vagy a lányaim azért jöttek el, mert nem volt pénz, és azt is nehezen viseltem már, hogy heti négyszer rossz körülmények között, csak kis területen tudtunk edzeni - indokolt a szakember. - Ami pedig a stílusomat illeti, valóban nehezen tűröm a lötyögős játékot, és alkalomadtán el is küldöm a francba az érintettet. De azt mondom, jól kell játszani, ezért sportoló a sportoló.”
Gerendás György, a BVSC ügyvezetője diplomatikusan fejtegetett:
"Prózai oka van Györe Lajos elmenetelének: majdnem mindenki távozott a csapattól, mindössze két felnőttkorú maradt volna. Ekkor úgy határoztunk, hogy akkor már legyen ificsapat, és Györe Lajosnak felajánlottam a menedzseri szerepkört, ám ő azt mondta, hogy inkább edzősködne.”
Györe utódja végül Dolnay Ottó lett, aki igen fiatal csapattal vág neki a pontvadászatnak, amelyben kilenc helyett 12 csapat keresi a maga szerencséjét - három újonccal, a Szabóker Senior-Egerrel, az Angyalföldi SI-vel és a sajátos nevű H2O Póló-Szegeddel egészül ki a legutóbbi mezőny.

Férfi válogatott
Női válogatott
2003/04 NŐI BAJNOKSÁG
A bajnokság lebonyolítási rendje
Az alapszakaszban egy kört (11 forduló) játszanak a csapatok, ezt követően az 1–4. helyezettek az A- (december 13.–2004. április 3.), az 5–12. helyezettek a B-csoportban (december 13.–2004. június 5.) folytatják. A két csoportban két teljes kört (6, illetve 14 forduló) rendeznek úgy, hogy az együttesek magukkal viszik az alapszakaszban elért eredményeiket. A bajnoki címet az A-csoport tagjai döntik el rájátszással (2004. április 14–24.), oly módon, hogy a csoportban első helyen végző csapatot a negyedikkel, a másodikat a harmadikkal párosítják össze a rájátszásban, és a párharcokból az kerül ki győztesen, aki előbb eléri a 8 pontot. Figyelem, az elődöntőnek megfelelő párviadalokba beszámít a két vetélytárs csoportban elért egymás elleni eredménye, ennek megfelelően minimum két, maximum hat mérkőzésre kerül sor. Döntetlen eredmény nincs, így szükség esetén 2x3 perc hosszabbítás következik, ha ez sem hoz döntést, aranygólig játszanak a csapatok. A döntő (2004. május 1–15.) az egyik fél harmadik győzelméig tart, döntetlen esetén szintén hosszabbításra kerül a sor. A harmadik helyről az A-csoportban elért jobb helyezés határoz, a további helyezések a B-csoport végeredménye szerint alakulnak.
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK

  

 
női BAJNOKCSAPAT
1983/84 Vasas
1984/85 Vasas
1985/86 BVSC
1986/87 Szentes
1987/88 BVSC
1988/89 BVSC
1989/90 Szentes
1990/91 BVSC
1991/92 Szentes
1992/93 BVSC
1993/94 Szentes
1994/95 Szentes
1995/96 Szentes
1996/97 Szentes
1997/98 Szentes
1998/99 Szentes
1999/00 Szentes
2000/01 Dunaújváros
2001/02 Dunaújváros
2002/03 Dunaújváros