FONTOS


 

Férfi ING-bajnokság, 7. forduló
Póló7

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.11.20
--------------------------------------------------------------------------------

1. Ez történt

Férfi ING-bajnokság 7. forduló: BVSC-Brendon–Szeged-Beton VE 9–2, Szent István Egyetem-Ybl–Domino-BHSE 5–18, Szolnok–OSC-British Knights 6–7, UTE-Taxi2000–Jégcsillag-FTC 7–8, Vasas-Plaket-Euroleasing–Ceglédi VSE-Geosaurus 12–3, ZF Hungária Egri VK–Legrand-Szentesi VK 7–7

3. Plusz-mínusz

Bizalommal telve tekinthetünk az Euroliga-hétvége elé, hiszen a részt vevő mindhárom csapatunk meggyőző teljesítménnyel vette a hétvége akadályait. A BVSC otthon győzte le a Szegedet, úgy, hogy a fél csapat hiányzott, leginkább a sérült Vincze Balázs. A Vasas is simán hozta a Cegléd elleni kötelezőt, holott Kósz és Vindisch egy percet nem töltött a vízben, és a többi menő is kímélő üzemmódban pólózott. Zárásként a bajnokról: a Domino úgy gyalulta le a Szent István Egyetem megszeppent csapatát, hogy a góllövőlistát vezető Biros meg sem jelent, míg Fodor Rajmund köpenyben nézte végig a gálát. Szóval, reszkess Európa!

Az árnyékosabb oldalon először a már citált szegediekről kell szólnunk: kettő gól még Szécsi Zoltánnal szemben is kevés. Igaz ugyan, hogy úgy évi ötven gól költözött a Fradihoz a nyáron Weszelovszky távoztával, de ennél még a gólkirály nélkül is többet kéne. Főleg, hogy a szombati, vasutasok elleni találkozón az utolsó nekibuzdulás előtt még csak kettővel voltak lemaradva a Tisza-partiak, a végén viszont már héttel… További szomorúság, hogy ha a táblázatra lesünk, látható: az újonc egyetemistákat leszámítva az alvégen csak vidéki társulatot találunk.

4. Számok víztükörben

A góllövőlista élcsoportja
Biros (Honvéd) 21
Madaras (Vasas) 19
Dávid (UTE) 15
Ibolya (OSC) 15
Steinmetz Á. (Vasas) 15

Emberelőny kihasználása
Szolnok 69.2%
Vasas 65.6%
FTC 48.3%
BVSC 46.6%
Honvéd 45.6%
OSC 44.8%

5. A hét csapata

Szécsi Z. (BVSC, 3) – Szívós (Honvéd, 1), Kovács R. (UTE, 2), Kovács O. (Honvéd, 1), Petik (Eger, 1), Lehmann (FTC, 2), Madaras (Vasas, 3)
Zárójelben: egyesület és hányadszor került a hét csapatába.

6. A hét legjobbja

Kovács Olivér (Honvéd, 1)
A Domino bekkje nem tartozik a körülrajongott mesterlövészek közé, mégis a bajnokcsapat egyik legfontosabb eleme. Szakmájából, a védekezésből adódik, hogy nem egy gólgyáros, de hátul rendre ő a főnök – szombaton pluszban négy gólt is berámolt szegény egyetemistáknak. Így ezen a héten ő az MVP, nem utolsósorban azért, mert az ellen hálójának szaggatása mellett, a saját portájánál is jól dolgozott.

7. Következik

8. forduló. November 29.: Jégcsillag-FTC–Ceglédi VSE-Geosaurus, Legrand-Szentesi VK–UTE-Taxi2000, OSC-British Knights–Vasas-Plaket-Euroleasing, Szent István Egyetem-Ybl–BVSC-Brendon, Szolnok–Domino-BHSE, ZF Hungária Egri VK–Szeged-Beton VE

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK