FONTOS


 

Torday Árpáddal erősödött a Szeged Beton VE
Weszelovszky a Fradiban

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2003.06.04
--------------------------------------------------------------------------------

Weszelovszky László döntött. A vízilabda OB I 21 éves gólkirályát hiába marasztalta klubja, a Szeged Beton VE, a remekül lövő pólós úgy határozott, pályafutását a Ferencvárosban folytatja.

– Tudom, hogy milyen sokan szerették volna, ha újabb egy esztendőre Szegeden maradok; sajnálom, ha csalódást okoztam nekik – jelentette ki Weszelovszky László. – Átigazolásomat nem a pénz mozgatta; eltökélt szándékom, hogy egyszer a fejemre húzzam a válogatott sapkáját. Márpedig úgy tapasztaltam, erre lényegesen nagyobb esély mutatkozik egy fővárosi csapatból, mint a Szegedből. Hiába dobtam az alapszakaszban 53 gólt, hiába szerepeltem 8-szor a forduló válogatottjában, esélyem sem volt beférkőzni a nemzeti gárdának még a huszonöt fős keretébe sem. A szerződést még nem írtam alá, erre a hét második felében kerülhet sor. Egyelőre nem dőlt el pontosan, hogy 1 vagy 1+1 évre költözőm az immár Csapó Gábor által irányított népligeti alakulathoz.

A gólgyáros a jövőt illetően megjegyezte, a Szeged VE elnökével, Körtvélyessy Péter folytatott beszélgetésen szóba került az is, hogy nem csukja be végleg maga mögött nevelőegyesületének kapuját. Nem tartja ugyanis elképzelhetetlennek, hogy néhány éven belül ismét a Szeged Beton VE sikereiért küzd majd.

A klubhoz kapcsolódó hír az is, hogy a következő évadban Horváth Viktor együttesében szerepel majd Torday Árpád, aki legutóbb a német Rote Erde Hamm gárdájában játszott, azt megelőzően pedig az olasz Bogliascóban. A szentesi születésű 25 esztendős balkezes pólós egyéves szerződést szignózott.


Komlósi a Szentes edzője

Július 1-jétől Komlósi János irányítja a Kontavill-Szentesi VK férfi vízilabdacsapatának szakmai munkáját, amelyet szaktanácsadóként dr. Tóth Gyula mesteredző segít.

A Kontavill-Szentesi VK férfi vízilabdacsapatánál megtalálták a lejáró szerződését meghosszabbítani nem kívánó Kádár József edző utódját.

– Az elkövetkezendő időszakban a klub MNK-t is nyert pólócsapatának egykori kitűnősége, Komlósi János látja majd el az edzői teendőket az első csapatnál – jelentette ki Juhász József, a Szentesi VK elnöke. – Június 15-én lejár a szerződése az OB I/B-s Nagykanizsánál, ezt követően, július 1-jétől egy évre kötelezi el magát hozzánk. Szintén sikerült megegyeznünk dr. Tóth Gyulával; a mesteredző szaktanácsadóként segíti majd az új tréner munkáját.

A klub első embere az alakulandó keretről is beszélt. Elmondta, hogy az érvényes szerződéssel rendelkező Szebeni Zoltán, Döbrössy Viktor, Somogyi Balázs és Újházi Attila mellett a régiek közül újabb évre aláírt Hyc Tamás, Vígh Róbert, valamint Juhász Endre. Ugyanezt tette a Kecskemétről visszatérő Hyc Zoltán is. Írásban még nem, szóban viszont már elkötelezte magát a klubhoz Szabó Tamás, valamint a svájci pontvadászatból augusztusban hazatérő Berki András és Kis István.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK