FONTOS


 

7. Unicum-kupa, férfi nemzetközi torna, Margitsziget
Folytatódó pólóláz a margitszigeti Unicum-kupán


Csütörtöktől vasárnapig a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezik meg az Unicum-kupa férfivízilabda-tornát. A házigazda magyar együttes, a szintén Világliga-résztvevő Olaszország, az augusztus végi belgrádi Világkupán csoportellenfél Jugoszlávia mellett vízbe száll Ausztrália, az Egyesült Államok és Németország válogatottja is.

"Ez a viadal többek között arra is jó, hogy a 4x9 perces mérkőzésekről visszaszokjunk a hagyományos 4x7-esekre" - mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány a szerdai sajtótájékoztatón. "Az elkövetkező napokban felmérjük, hogy mennyit fejlődtünk, a játékosok mennyire fáradtak és mit kell még gyakorolnunk a Világkupáig. Lehetőséget kívánok adni a fiataloknak is, hogy lássam, kiket lehet az olimpia előtt a csapatba építeni."

Az Unicum-kupa eddigi története során a magyar válogatott háromszor nyerte el a trófeát, és ugyanennyi alkalommal lett második.

[origo] 2002.08.07.

Büntetésre ajándék?

Folytatódik az erőltetett menet: a magyar válogatott a Világliga maratoni sorozata után és a Világ Kupa belgrádi eseménye előtt mától a Margit-szigetre hivatalos. A hagyományos nemzetközi torna vasárnapig tart, a mezőny - ugyancsak tradicionálisan - erős: a házigazdák mellett a jugoszlávok, az olaszok, az amerikaiak, az ausztrálok és a németek szállnak vízbe.

Kemény Dénes szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az elsődleges cél, hogy a kilencperces negyedekkel játszott Világliga-programot követően visszazökkenjen az együttes, és felkészülten érkezzen a megszokott, hétperces játékrészekkel rendezendő VK-ra. Ugyanakkor a torna megnyerése is a tervek között szerepel, hiszen „kötelességünk, hogy ne csak jó, hanem eredményes játékkal ajándékozzuk meg az uszodát rendre csurig megtöltő közönséget".

Az összejövetelen természetesen szóba került a múlt heti, patraszi Világliga-döntőn kirobbant nemzetközi botrány is. A bundaváddal illetett magyar-orosz mérkőzés kapcsán Lemhényi Dezső, korábbi olimpiai bajnok megkérdezte Martin György szövetségi elnöktől, hogy mikor lesz újra magyar tagja a nemzetközi szervezet vízilabda-szakbizottságának. Az elnök azt válaszolta, kollégáival mindent megtesz annak érdekében, hogy a 2004-ben esedékes választási procedúrán kedvezően alakuljanak a dolgok, és ismét legyen képviselőnk a FINA-ban. A Népszabadság kérdésére, miszerint mekkora eséllyel munkálkodnak, azt mondta: „Úgy hetvenöt százalékossal."

A magyar válogatott ma este háromnegyed héttől az ausztrálokkal mérkőzik a Hajós Alfréd uszodában. Az esély az ellenfél legyőzésére a fentivel nagyjából megegyező.

Népszabadság 2002.08.07.

Férfi válogatott
Világkupa 2002
Unicum-kupa 2002
Vízilabda Világliga 2002
MVC-198W.MPG
Hajrá magyarok!

.. további gyöngyszemek >>   

VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Unicum-kupa 2002

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12
  .. további képsorok >>

 
LINKEK

  Unicum-kupa, 2002