FONTOS


 

7. Unicum-kupa, férfi nemzetközi torna, Margitsziget
Kásás két hét kihagyás után az Unicum-kupán tér vissza
Kezdődik az új szigetbuli


Esztendeje "csak" egy gálára maradt erő a tönkrezsúfolt versenynaptár okán: igaz, az annak ellenére frenetikusra sikeredett, hogy az idényt elég nyögvenyelősen végigjátszó magyar együttes addigi teljesítményét meg nem hazudtolva kikapott a Világválogatottól.


Kemény és Molnár (balra, egymás mellett) kijelentette, elsőségre hajtanak a szigeten - Kásással (5-össel) tán könnyebb lesz
Mondhatni, idén "szét lehet osztani" a revánsot, hiszen jó néhány, akkor szerepet vállaló külföldi edző és játékos tér vissza idén, hogy ismét a normális, hat csapatot felvonultató Unicum-kupán végezze el az utolsó simításokat. Merthogy a ma kezdődő torna az utolsó állomás az augusztus 20-án rajtoló belgrádi Világkupa előtt, amelyet mindenki az évad legjelentősebb eseményének tart.
Ugyan a szezon nagyobbik részét a Világliga foglalta le, már csak a hagyományok miatt is a Vk szerepel a legtöbb nagy náció célkeresztjében. Különösen a miénkben, azok után, ami Patraszban történt. Hogy a sajnálatos események nem vertek éket a szövetség és támogatói közé, azt mindenesetre jól példázza, hogy a négynapos viadalt felvezető, hagyományosan medenceparti sajtótájékoztatón a hagyományosan Olaszországból hazaruccanó Zwack Péter aláírta a Zwack Rt. és az MVLSZ együttműködésének meghosszabbításáról szóló szerződést.
Amúgy az idei torna szokás szerint színvonalasnak ígérkezik, hiszen a tavalyi Eb két döntőse, Jugoszlávia és Olaszország is az ellenfelek között van. "Ez a két csúcsmeccs, de a többit is komolyan kell vennünk - jelentette ki Kemény Dénes. - A tizenhat, négyszer kilencperces mérkőzésből álló Világliga-sorozat után az Unicum-kupa kiváló alkalom arra, hogy visszaszokjunk a Világkupán esedékes négyszer hétperces találkozókhoz. Ezeken más a játék ritmusa, azaz megállapítható, valójában mennyit fejlődött a csapat, illetve az is, mennyire fáradt, mit kell csiszolni még a belgrádi rajtot megelőző tíz napban, hogy ott a lehető legélesebb formában játsszanak a fiúk. Mint mindig, most is nyerni akarunk, más nem is lehet a célunk, hiszen túlzottan elkényeztetett bennünket a közönség eddig azzal, hogy rendre csurig volt az uszoda. Ezt illik meghálálni."


Kásás Tamás

A szövetségi kapitány dolgát könnyíti, hogy visszatért Kásás Tamás, aki az elmúlt két hetet Olaszországban töltve némiképp feltöltődött. Kemény szerint a hétfő óta ismét edzésbe állt játékost az utolsó meccsnapokra már elfogadható fizikai állapotba lehet hozni, persze a cél vele kapcsolatban az, hogy Belgrádban adjon igazi pluszt.
A Kósz Zoltán örökébe lépett új Unicum-reklámember, az idén nyáron újra szédületes formában pólózó Molnár Tamás mindehhez annyit tett hozzá, hogy a Világliga-széria eléggé megterhelő volt, jellemző, hogy sokszor edzés helyett meccsel készültek a következő meccsre. "Most volt két nap pihenő, remélhetőleg felfrissültünk anynyira, hogy hírnevünkhöz méltóan szerepeljünk a kupán. Biztos, hogy a jugók és az olaszok elleni meccs lesz a legkomolyabb, ám úgy vélem, mindhárom gárda óvatosabb lesz a szokásosnál, hiszen a Világkupán kell igazán megmutatni, ki mit tud."
Persze, ettől még garantált, hogy a Duna közepén esedékes szigetbuli is emlékezetes lesz.

CSG, Nemzeti Sport 2002.08.08.

Férfi válogatott
Világkupa 2002
Unicum-kupa 2002
Vízilabda Világliga 2002
MVC-198W.MPG
Hajrá magyarok!

.. további gyöngyszemek >>   

VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Unicum-kupa 2002

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12
  .. további képsorok >>

 
LINKEK

  Unicum-kupa, 2002