FONTOS


 

Pólóparádé Hajdúszoboszlótól Aligáig

Szombaton indul a hat hétvégén keresztül tartó Dreher Strandvízilabda-bajnokság, amely az ország tizenhat legjobb profi strandpólócsapatát, továbbá vállalkozó kedvű amatőrök százait szólítja vízbe. A profiknál az első helyezett egymillió forintos pénzdíjat kap.

A sportág - a medencében űzött játék tengeri, tavi, folyami változata - mediterrán eredetű, a kilencvenes évek közepén Olaszországban határoztak el, hogy kidolgozzák szabályrendszerét. Két éve meg is rendezték az első Európa-bajnokságot - Európai Nemzetek Kupája elnevezéssel -, s idén június utolsó napjaiban már másodszor mérkőztek meg kontinensünk legjobb strandpóló-válogatottjai, ezúttal Marseille-ben.

Oroszország megvédte bajnoki címét, Magyarország megismételte bronzérmes helyezését. Válogatottunk tagjai - Németh Zsolt kapus, Bíró Attila, Petőváry Zsolt, Tóth Frank, Kis Gábor, Sugár Sándor, Takács Attila - a Dreher pólóparádén is vízbe szállnak, természetesen ki-ki a saját csapatában. A küzdelemsorozat védnöke egy olimpiai bajnok, Kósz Zoltán.

A strandpólót a sportág hagyományos változatához képest kisebb pályán és kapura, kisebb labdával játsszák, két nyert hatos "szettre" megy a küzdelem, akár a teniszben, s játszmaegyenlőség esetén harmadik, döntő játszma következik. Három mezőnyjátékos és egy kapus alkotja a csapatokat, cserélni három pólóst lehet, de folyamatosan és korlátlan alkalommal.

A Dreher Strandvízilabda-bajnokság programja:
1. selejtező: július 6., Hajdúszoboszló
2. selejtező: július 13., Eger
3. selejtező: július 20., Orfű
4. selejtező: július 27., Gyulai Várfürdő
nyolcas elődöntő: augusztus 3., Velence északi strand
négyes döntő: augusztus 10., Club Aliga

Ch. Gáll András, SZTÁRSport 2002.07.04.

Férfi válogatott
Női válogatott
Strandvízilabda-bajnokság 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK