FONTOS


 

Kószék óvatosak

Bár a Vasas férfivízilabda-együttese már csak egy győzelemre áll a bajnoki címtől, a csapat és trénere egyaránt a híres francia meseírót, La Fontaine-t és hőseinek, a rókának és a hollónak esetét emlegeti.

Somossy József, a Vasas-Plaket vezetőedzője, aki idén már begyűjtötte társulatával a KEK-trófeát, a Magyar Kupát és a hazai Szuperkupát, csak annyit volt hajlandó elismerni a kedd este megnyert második mérkőzés után, hogy az arany "csiszolódik". A 13-szoros bajnok Vasas, amely utolsó bajnokságát éppen 13 éve nyerte, a három győzelemig tartó döntő első mérkőzésén 9-7-re győzött a Kőér utcában, a másodikat pedig 10-6-ra a Komjádi uszodában a finálé előtt jóval esélyesebbnek tartott, az alapszakaszt gond nélkül megnyert Honvéd-Domino ellen.

Somossyék már csütörtök este, 19 órától feltehetik a pontot az i-re a Kőér utcában. "Ne szaladjunk még annyira előre, az arany csiszolódik, de még egy győzelem hiányzik. Az első meccsen cserével végleg kiállított, s ezért egy meccsre automatikusan eltiltott olimpiai bajnok Vári Attila hiányát is elbírtuk, ez mutatja, milyen egységes az együttes, milyen erős a csapatszerkezet. De remélem, nem járunk úgy, mint La Fontaine meséjében a holló..." - mondta a vezetőedző.

A döntő eddigi két mérkőzésének legjobbja, a Vasas olimpiai bajnok kapusa, Kósz Zoltán sem volt hajlandó jóslásokba bocsátkozni. "Akár már csütörtökön eldőlhet a bajnoki cím, de nem szaladnék előre. Láttunk már számos példát rá, hogy egy csapat innen felállt, például amikor a Ferencváros tagjaként 2000-ben úgy nyertünk bajnokságot, hogy vert helyzetből fordítottunk a BVSC ellen. Úgyhogy én még nem kiabálnék el semmit" - óvatoskodott Kósz.

A fenomenálisan védő kapus egyébként szerényen elutasította, hogy az angyalföldi szurkolók rigmusaihoz híven pólóiskolát nyitott volna a Honvéd ellen a Vasas. "A 10-6-os végeredmény azért tűnhet fölényesnek, mert bajnoki döntőben ritka a négy gólos győzelem. De csak a végére lett az előnyünk négy gól, végig vezettünk ugyan, de benne volt az egyenlítés esélye."

Kósz egyébként "civilben" egy az aktív életmódot és rekreációs módszereket népszerűsítő és bemutató konferencia és kiállítás házigazdája ezekben a napokban a SAP-csarnokban. "Belső indíttatás nélkül persze senki sem fog kondigépre pattanni, mégha a legjobb gépet mutatjuk is be neki. De az egészség megőrzése terén a sportolás csak egy a sok összetevő közül, legalább ilyen fontos az egészséges étkezés, a szakszerű pihenés és a rekreáció. Ezen a kiállításon egyébként számos olyan géppel találkoztam, amihez hasonlót még nem láttam soha, így örülök, hogy én lehetek a házigazda, mert rögtön ki is próbálhatom. Huszonöt év sportolás után végre meg fogom tudni, mi az egészséges élet titka."

Németh Andrea, SZTÁRSport 2002.05.15.

Férfi válogatott
Női válogatott
Rájátszás 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Honvéd-Vasas 05.19

  
  Vasas-Honvéd 05.18

  
  Honvéd-Vasas 05.16

  
  Vasas-Honvéd 05.14

 
LINKEK