FONTOS


 

Bizakodó Mladost-játékosok

Két nappal a Vasas szenzációs, KEK-döntőbeli sikere után megszólalt az első találkozót elvesztő horvát Mladost Zagreb vízilabdacsapatának néhány képviselője is. Az Újpest 1999-es LEN-kupa sikere óta először jutott be magyar pólóegyüttes az európai kupák valamelyikének fináléjába, ahol az 1995-ös kupagyőztes Vasas-Plaket Európa egyik legsikeresebb klubjával, az eddig 12 nemzetközi címmel büszkélkedő Mladosttal mérkőzött.

A találkozót végül a magyar együttes 6-3-ra megnyerte, így háromgólos előnnyel utazhat az április 13-i, zágrábi visszavágóra. A horvát lapok a Mladost bukását az emberelőnyök rossz kihasználásával magyarázták, hiszen kilenc "fór" maradt kihasználatlanul, s bizony számukra Dalibor Percinic kapus volt a csapat legjobbja, megmentve a gárda reményeit a KEK-trófea megszerzésére.

"Szörnyen használtuk ki az emberelőnyöket, és ez döntően befolyásolta a mérkőzés végeredményét" - értékelt szomorúan Bruno Silic, a Mladost edzője. "Ez volt a problémánk, ezt kell kiküszöbölni, hogy ismét a megszokott játékunk érvényesüljön. A visszavágón természetesen a magyarok az esélyesebbek, már csupán az eredmény miatt is, de négy negyed még hátra van. Meglátjuk, mi lesz."

Ratko Stritof, a csapat egyik játékosa is biztos abban, nem lefutott még az összecsapás: "Egészen bizonyos, hogy Zágrábban jobban fogunk játszani. És azt is gondolom, a Vasas nem tudja megismételni ezt a produkcióját. Segítségünkre lehet a remek hangulat és légkör, hiszen a mi szurkolóink is képesek olyan atmoszférát teremteni, mint a magyarok."

Pincési László, SZTÁRSport 2002.03.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  KEK-döntő 2002.03.23

 
LINKEK