FONTOS


 

Európai kupák: rajt szerdán, magyar bírókkal
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Sportfórum 2002.10.15
--------------------------------------------------------------------------------

Szerdán kezdődik és csaknem napra pontosan 7 hónapig, május 17-ig tartanak az európai vízilabdás kupaküzdelmek, összesen 29 ország 95 csapatának részvételével. A magyar együttesek először november 8-án szállnak vízbe, e héten csak a parton van hazai érdekeltség. A játékvezetőink ismét nemzetközi feladatokat kapnak, ami az korábbi időszakában tapasztalt sportdiplomáciai kudarcok után nagyon megbecsülendő, s örömteli hír.

A BEK (később módosul majd az elnevezés BL-re) előselejtezőjének lodzi csoportja nyitja a monstre mérkőzéssorozatot, itt a házigazda lengyel mellett a szlovák, a szlovén, az izraeli és a svájci bajnok verseng a legjobb 16 közé jutást jelentő első két hely valamelyikéért. A hollandia Alphenben, Barcelonában és Máltán két nappal később, pénteken kezdődnek a 4-4 csapatos csoportokban a vetélkedések.

A kontinens 8 elitgárdája kiemelt, a Honvéd, a horvát Mladost Zagreb, a német Spandau 04, a címvédő görög Olimpiakosz Pireusz, a francia Olympique Nice, az olasz Pro Recco, az orosz Olimpijszkij Moszkva és a jugoszláv Partizan Beograd a vasárnapi továbbjutókkal kiegészülve november 8-10-én kezd.

A második számú európai kupacsata, a KEK nyitánya is csak ekkor lesz: a Vasas hazai pályán fogadja majd a német, a szlovák és az ír kupagyőztes.

A LEN Kupa viszont szintén most rajtol: péntektől 12 együttes csatázik azért, hogy csatlakozhasson ahhoz a 8 kiemelthez, akik közé tartozik a BVSC és a Szeged is. Folytatás: november 8-10. között.

A 4 érdekelt csapat mellett ugyanennyi medenceparti közreműködőt delegál a magyar póló az eheti, illetve a három hét múlva esedékes kupamérkőzésekre: Salamon Ferenc november 8-10. között a spanyolországi Sabadellben KEK-csoport ellenőre lesz, míg a mostani nyitány során Császár György Barcelonában, Fekete Balázs Lodzban bíráskodik BL-selejtezőn, Kiszelly Gábor a rijekai LEN Kupa-premieren dirigál. A magyar játékvezetők foglalkoztatása azért is figyelemre méltó, mert tavasszal bántó mellőzöttségben volt részük az Európai Úszó Liga részéről.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK