FONTOS


 

Ballát Brome, a Szolnokot a Szeged ütötte ki
Honvéd: egy híján húsz

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2002.10.07.
--------------------------------------------------------------------------------

Domino-Honvéd-Kontavill-Szentesi VK 19-6 (4-2, 4-2, 5-1, 6-1)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Kőér u., 200 néző. Vezette: Juhász, Fekete.

Honvéd: KOVÁCS Z. - Kovács O. 1, BERECZKI 3, Sugár 2, KISS G. 3, Bárány 1, FODOR 5. Csere: Vári 1, dr. Molnár 2, Tóth I. 1. Frikk. Edző: Kovács István.
Szentes: Horváth T. - SZEBENI 3, Juhász E., Kis I. 1, Biltsik 1, Dornin, Szabó N. 1. Csere: Hyc, Somogyi, Berki, Döbrössy, Sarusi, Szabó T. Edző: Kádár József.
Gól - emberelőnyből: 9/6, ill. 7/4. Négyméteresből: 1/0, ill. -.

Némi meglepetésre a szentesiek kezdtek jobban: Szabó N. gyönyörű csavargóljával ők szerezték a mérkőzés első találatát. A szentesiek fordulásig jól tartották magukat, a címvédő, öt olimpiai bajnokot soraiban tudó Honvéd hiába fordult le többször is, a vendégek jól állták a sarat, ezek közül többet kivédekeztek. A harmadik negyedtől Kádár József egyre több lehetőséget adott a fiataloknak; volt olyan időszaka a találkozónak, amikor a komplett szentesi ificsapat volt a medencében. Mezőnyben nem játszott alárendelt szerepet a Kontavill, de amíg sok helyzetet elpuskázott, a Honvéd rendre kihasználta a lefordulások utáni szituációkat. Ez pedig elegendő volt ahhoz, hogy a végén kiütéssel nyerjen a címvédő, 19-6.

Kovács István: - Erőben sokat fejlődtünk az elmúlt héthez képest.
Kádár József: - Jól kezdtünk, de a végén megmutatkozott a két csapat közti tudáskülönbség.

Szegedi győzelem a Tisza-parti csapatok csatájában
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Varga Csaba, [origo] 2002.10.05.
--------------------------------------------------------------------------------

Szolnoki VSC - Tabán-Trafik Szegedi VK 6-10 (1-2, 1-1, 1-4, 3-3)
Damjanich uszoda, 300 néző
vezette: Báthori, Lakatos
Szolnok: Kiss T. - Mohi, LUKÁCS 1, BOROS 3, Broome, Krasznai B. 2, Cseh. Csere: Balog, Hangay, Hidasi, Pataki, Kenéz. Edző: Urbán Lajos
Szeged: BARÁT - Varga I. 1, Varga P. 3, Kittradge 1, Weszelovszki 1, MOLNÁR P. 2, Kozma. Csere: Samuels 1, Mód 1, dr. Török, Balla, Fábry, Éles. Edző: Horváth Viktor
gól emberelőnyből: 12/5, illetve 12/6
kipontozódott: Pataki a 15., Boros a 20., ill. dr. Török a 17. percben

Nyitott uszodában, napos, szeles, időben kezdődött a Tisza-partiak rangadója. Alig 40 másodperc telt el a meccsből, mikor Boros váltott gólra egy hazai emberelőnyös helyzetet. Ezt követően két elkapkodott szegedi helyzetet láthatott a közönség, ám már ekkor lehetett látni, hogy Molnárék fizikai erőfölényben vannak, ráadásul a játékvezetők is nekik kedveztek, egymás után három kontra faultot ítéltek a javukra. A negyed utolsó két percében aztán Varga és Molnár révén fordítottak a szegediek.

A második negyedben továbbra is partiban volt a szolnoki gárda az ellenfelével, ám sorra puskázták el emberelőnyös helyzeteiket, ugyanis hálóőrük, Barát Ferenc vagy a kapufa hárította a bombákat. A fordulást követően nagyobb sebességre kapcsolt a Szeged, ennek jeléül a sérüléssel küszködő Varga Péter két jó átlövése mellett Samuels centergóljával távolodott házigazdáiktól. Lukács ugyan szépített, ám Kittradge csavargólja már 7-3-as vendégvezetést jelentett.

Az utolsó negyedben a Szolnok is jobban használta ki emberelőnyös lehetőségeit, ám a trafikosok semmit nem bíztak a véletlenre, ők is biztosan értékesítették helyzeteiket, és nem engedték felzárkózni a pályaválasztó legénységet. A szolnokiak két negyeden át jól tartották magukat, ám a folytatásban a rutinosabb és jobb erőben lévő vendégek megérdemelten szerezték meg idei első győzelmüket.

Urbán Lajos: "Ha az emberfóros helyzeteinket értékesítjük, akkor mi nyerünk, ám így vendégsiker született."

Horváth Viktor: "Mint ahogy azt megszokhattuk, kemény mérkőzést vívtunk a Szolnokkal, szerencsére a régi és új szerzeményeink egyaránt jól játszottak, így nem maradt el a győzelmünk."

A Kontavill a Honvéd ellen Pesten, Szeged Szolnokon játszik
Mivel köszöntik fel Kádárt?

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2002.10.05.
--------------------------------------------------------------------------------

A férfi vízilabda OB I második fordulójában mind a két Csongrád megyei csapat idegenben száll vízbe: a Tabán Trafik Szeged 16.30-kor Szolnokon, a Kontavill-Szentesi VK 18 órakor a címvédő Honvéd otthonában szerepel.

A múlt heti nyitófordulóban a szegediek balszerencsés vereséget szenvedtek a BVSC-től. Már csak emiatt is rendkívül fontos lenne két ponttal gazdagabban távozni a szolnoki összecsapásról.

- Egyelőre nem tudom felmérni, hogy milyen állapotban van a csapat - magyarázta Horváth Viktor, a Szeged edzője. - Egyrészt nyilvánvalóan nem dobta fel a társaságot a szerintem jogtalan vereség, másrészt pedig a sátortető-építés miatt a heti felkészülésünk elég furcsára sikeredett. Volt, hogy a "Gombában" lubickoltunk, aztán átmentünk Ceglédre, Kecskemétre, de játszottunk a Szabadkával is. Ráadásul a keretből kénytelenek voltak többen is edzéseket kihagyni, sérülés miatt. Közülük Varga Petié a legsúlyosabb; a mellizmában részlegesen elszakadt az egyik rost, valószínűleg ki kell hagynia a mai derbit. Problémáink ellenére - még ha azt nagy küzdelem árán harcoljuk is ki - azért győzelmet várok.

A címvédő, olimpiai bajnokok egész sorát (dr. Molnár, Kiss G., Biros, Fodor, Vári) felsorakoztató Domino-BHSE ellen az esélytelenek totális nyugalmával készült a Szentes. A Kurca-partiaknak egyetlen céljuk lehet csak: igyekezzenek minél kisebb gólkülönbségű vereséggel megúszni a Kőér utcai kirándulást.

- Vasárnap leszek 50 éves, de most nem is álmodhatok arról, hogy a fiúk jó eredménnyel köszöntsenek fel - újságolta a Kontavill trénere, Kádár József. - Szerdán megtehették volna az OSC ellen, de én sajnálom a legjobban, hogy elpuskázták a lehetőséget. A sérültjeink állapota nem javult: Szénászkinak még nem jött rendbe a műtét után a háta, Víghnek hat öltéssel varrták össze homlokán a szétnyílt bőrt, de Juhász keze is dagadt még a darázscsípéstől.

A Kontavill-Szentesi VK vasárnap késő este elutazik Egyiptomba. A meghívó arra a kairói nyolccsapatos nemzetközi viadalra szól, melyen Szabó Nándorék a helyi juniorválogatottal, a német Stuttgart Cannstatt gárdájával, valamint a holland Hammal kerültek közös csoportba.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK