FONTOS


 

A magyar pólóválogatott már az olimpiára készül

A hajnali többórás autóbuszozás után már hétfőn reggel hazaérkezett a belgrádi Világkupán ezüstérmes vízilabda válogatott, s Kemény Dénes villámértékelését azzal kezdte, hogy nagyon csalódott.


"Megérdemeltük volna az újabb Világkupa-elsőséget"
A szövetségi kapitány szerint egy pihenőnap hiányzott ahhoz, hogy nyerjenek: "Elfogytunk a végére, mint egy gyertya" - érzékeltette játékosai vasárnap esti állapotát a kapitány. "Hat meccset játszottunk zsinórban, s ebből kettőt a házigazda jugoszlávok ellen, de gondolva arra, hogy a görögök is 7-7-re álltak ellenünk az utolsó negyed elején, akkor a döntő előtti utolsó három találkozóra igazán illik: mindent kivettek belőlünk."

Kemény még nem jutott el a részletes elemzésig, de önmagában is keresi a hibát: mit mikor csinálhatott volna másképp, jobban? "Ez természetes, hiszen megérdemeltük volna az újabb Világkupa-elsőséget" - magyarázta Kemény Dénes.

A szövetségi kapitány az egész különleges szezonnal kapcsolatan azt mondta, hogy szemben a tavaly tapasztaltakkal idén ismét sokszor játszott jól a csapata. Emlékezetes: 2001-ben a budapesti Eb-n a harmadik, a fukuokai vb-n az ötödik hely jutott a friss olimpiai bajnokoknak, ehhez képest az elmúlt hetek Világliga- és Vk-szereplése - nem csak eredményben, hanem a teljesítmény színvonalában is - feltétlenül előrelépés.

Ráadásul nem most, az oroszokkal szemben 10-9-re elvesztett Vk-finálé után, hanem a két és fél hónapos, 29(!) mérkőzésből álló sorozat előtt és alatt - akkor is, amikor sorozatban nyertek! - hangsúlyozta többször is a szakvezető: minden az athéni olimpia jegyében történik. "Júniusban csupán 'válogatottkánk' volt, tele előbb sérültekkel, azután betegekkel, mára viszont... Nos, kezd körvonalazódni a majdani 18-as olimpiai keret!"

Most végetért a szezon, jövőre Eb (június 6-15. között a szlovéniai Kranjban) és vb (Barcelona, július 13-27.) lesz, mindkét erőpróba olimpiai kvalifikációs eseménynek is számít. "Az biztos, hogy már ősszel lesznek közös gyakorlások, szerencsére egyre több válogatottjelöltem játszik itthon, így könnyebb a gyakorlások szervezése, ráadásul egyértelműen az a tapasztalatom, s ez megkönnyíti a munkámat, hogy szívesen vannak együtt a fiúk" - adott prognózist máris Kemény Dénes.

[origo] 2002.08.26.

Férfi válogatott
Női válogatott
Világkupa 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Unicum-kupa 2002

  
  Világliga 2002.07.16-19

  
  Világliga 2002.07.14

  
  Világliga 2002.07.12
  .. további képsorok >>

 
LINKEK