FONTOS


 

Itthon selejteznek a Vasas pólósai

Stockholmban, a B kategóriájú vízilabda Eb szünnapján elkészítették a 2002-2003-as európai kupák programját és csoportbeosztását. Magyar szempontból a leglényegesebb, hogy a sok szempontból bizonytalan sorsú Vasas november 8-10. között Budapesten játszik KEK-selejtezőt.

A kupagyőztes angyalföldiek a duisburgiakat, a kassaiakat és a Half Moon nevű ír együttest fogadják. Még Barcelonában, Isztambulban és Marseille-ben lesznek tornák, összesen 15 együttes küzd a negyeddöntőbe jutással egyenértékű 1-2. helyekért.

"Egy hónap múlva kezdődik a hazai bajnokság, aztán nyakunkon a KEK-selejtező, de még semmi sem dőlt el a május 19-i Honvéd-Vasas bajnoki döntőt történtekkel kapcsolatban. Somossy József irányításával javában zajlanak az edzések, miután a szakvezetőnk felfüggesztése 'csak' a hivatalos szereplésre vonatkozik, munkavégzésére nem" - reagált Földi László, a Vasas technikai vezetője.

Földi szerint rendkívül zavaró az emlékezetes botrány kivizsgálása, s a bajnoki rajtig biztos, hogy nem lesz jogerős döntés. Mindenesetre Kósz, Vindisch, Steinmetz Ádám, Madaras, Varga Dániel, az újonnan igazolt Binder és Gombos javában készül társaival, s függetlenül attól, hogy milyen sors vár a májusi verekedésben vétkes Varga Tamásra, Varga Zsoltra, Heszre és Mátyásra, biztosan erős csapata lesz a Vasasnak.

A Bajnokok Ligájában érdekelt Honvédnak, valamint a LEN-kupában induló BVSC-nek és Szegednek nem kell játszania az október 18-20-i kvalifikációs fordulóban, ők a november 8-10-én sorra kerülő csoportselejtezők során szállnak először vízbe.

[origo] 2002.08.21.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK