FONTOS


 

Maradjunk a pólónál!
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Népszabadság 2002.09.27.
--------------------------------------------------------------------------------

Az FTC, a Balatoni Úszók Egyesülete, a Posta Takarékpénztár és a Kistétény-Budafok SE csapatának részvételével 1904-ben kiírt, első országos pólóbajnokság óta nagyot változott a világ; hogy mást ne mondjunk, a holnap rajtoló 97. OB I előtti hetek, hónapok sem a hajdani, békebeli miliőt idézték. Ezzel együtt a tegnapi sajtótájékoztató barátságos légkörben zajlott, bár az együttesek képviselői a legkevésbé sem udvariaskodtak egymással.

A legutóbbi döntőben fájdalmasan emlékezetes párharcot vívó alakulatok delegáltjai közül Kovács István, az aranyérmes Honvéd edzője természetesen a címvédést jelölte meg célként, ugyanakkor megjegyezte: mivel a klub - két újabb olimpiai bajnok, Fodor és Vári érkezésével - immár hét játékost ad a válogatottnak, a társaság csupán két hete gyakorol együtt, ráadásul a harmadik új szerzemény, a szlovák nemzeti csapat hálóját őrző Gergely kapus változatlanul sérült.

Az ominózus finálé ötödik meccsén kitört verekedés nyomán első fokon eltiltott pólósokat - Hesz Mátét, Mátyás Zoltánt, Varga Tamást, Varga II Zsoltot -, továbbá Somossy József edzőt nélkülözni kénytelen Vasas nevében felszólaló Földi László technikai vezető az említettek okán "felemásra" sikerült felkészülésről beszélt, illetve arról: fogalma sincs, hogyan tovább. Ami biztos: két sydneyi győztes, Vári, valamint az FTC-be viszszatért Székely már nem erősíti az alakulatot, szemben az egyaránt Olaszországból szerződtetett Tóth Frankkal és Binderrel, továbbá a Honvédból átigazolt Gombossal.

Noha a szakma véleménye, hogy bármennyire kemény idők köszöntöttek is az angyalföldi egyesület vízilabdázóira, a bajnokság változatlanul kétesélyes, Wiesner Tamás, a Ferencváros szakosztályvezetője ellentmondott ennek: határozottan kijelentette, hogy együttese a tavasszal döntőt kíván játszani. A negyedik élcsapat, a BVSC részéről megnyilatkozó Mészáros Csaba - a legutóbbi szezonban még játszó - technikai vezető "rendkívül homogénnak" nevezte a vasutas garnitúrát, és ugyancsak bizakodva nézett a jövőbe.

Ami a lebonyolítást illeti: a tizenkét együttes az első szakaszban oda-vissza vágó alapon mérkőzik egymással, majd az első négy helyezett rájátszás keretében folytatja. Az aranyéremért - a június elején kezdődő szlovéniai Európa-bajnokság miatt - már áprilisban vízbe száll a két legjobb. Ez a párharc odébb van ugyan, a reménykedést azonban nem lehet elég korán kezdeni: bízzunk benne, hogy a csata ezúttal kizárólag labdával zajlik.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK