FONTOS


 

A BVSC LEN-kupa-búcsújáról, avagy a szegény embert az ág is húzza
Gerendás: benne volt a pakliban

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2002.11.13
--------------------------------------------------------------------------------

Gerendás elmondása szerint a sorsoláskor rosszabbul érezte magát. Egy csodás vasárnapon tudta meg, milyen "abnormálisan erős" csoportba kapott besorolást a csapata - rögvest lidércnyomások gyötörték. Eszébe jutott, hogy amióta fejét adta az edzősködésre, mindig túlélte fiaival az éppen aktuális kupa selejtezőjét, eszébe jutott, hogy ezúttal könynyen lehet, megszakad ez a nem mindennapi sorozat.

Megszakadt. A BVSC-Brendon - mint ismeretes - a LEN-kupa athéni halálcsoportjában vérzett el, lévén a címvédő olasz, több nemzet klasszisaival felálló Leonessa Brescia, valamint a hazai pálya előnyeit minden téren élvező, jónáhány görög válogatottal rendelkező Ethnikosz Pireusz mögött végzett.
"Benne volt a pakliban ... - kezdte nemes egyszerűsséggel a vasutasokat tíz esztendeje trenírozó Gerendás György. - Legyőztük a Catalunyát, majd a papírforma alapján kikaptunk a bivalyerős Bresciától. Jött a görögök elleni ki-ki meccs, amellyel ha stílszerűen akarok fogalmazni, lekopíroztuk a BVSC-Honvéd magyar bajnoki találkozót, méghozzá olyan formában, hogy mi voltunk a Honvéd. Magyarán az ég adta világon semmi sem jött össze. Mint tudjuk, jobb, rutinos csapatokkal is megesik az ilyesmi. Azért arra büszke vagyok, hogy a zárónapon becsülettel álltunk ki az időközben vérszemet kapó oroszok ellen, és felszabadult, jó játékkal legyőztük őket."
Utóbb említett összecsapáson Szécsi Zoltán és Németh Zsolt sem játszott, más más okokból. Amíg Sydney bajnokát pihentette, s helyén a roppant tehetséges Nagy Viktort (aki azonnal meghálálta a bizalmat) védette, addig Európa-bajnok védőjére egészségügyi okok miatt nem számíthatott. Ujjtörtés, szilánkos (!) ujjtörés "küldte" a lelátóra a játékost.
"Szegény embert az ág is húzza, szokták mondani. Nem ezek az athéni napok lesznek a legemlékezetesebb pillanataink, annyi szent. A görögök ellen az első negyedben veszítettük el Németh Zsoltot, ami önmagában is szomorú történet, nem beszélve arról, hogy ezzel ezt a fontos meccset is elveszítettük. Megbeszéltük, hogy végig szorosat játszunk, erre fel maradt két bekkünk, ráadásul az ő zónájuk ellenszerei pont Zsolt átlövései lehettek volna. Na mindegy, kiesett úgy négy hétre, legalább a hátát is pihentetheti" - ecsetelte Gerendás, aki mint látható, próbálja mindenben a pozitívumot megtalálni, még ha néha az irónia jeleit is felfedezhetjük mondókájában. Mindazonáltal azt a legkomolyabban mondta, hogy "Tanulni kell, tanulni fogunk ezekből a meccsekből. Szerettünk volna továbbjutni, persze, hogy szerettünk volna, de ebből a csoportból ki lehetett esni. A többiből meg továbbjutni ... "
Az időjárás sem volt kegyes, kintéltünk alatt a közlekedési káosz mellett a zord idő borzolta Vincze Balázsék idegeit. Egyszóval nem a BVSC hétvégéje volt az utóbbi. "Durva út volt, drága és cseppet sem mulatságos. Még szerencse, hogy Kásás Zoli segítségével a görögök által kínált szállodánál lényegesen olcsóbbat találtunk. Na de ez már a múlt, készülünk a Fradi ellen, aztán pedig újra belevágunk a munka közepibe, lévén sokára játszunk csak rangadót" - vázolta fel a montreali bajnok, aki nem hazudtolta meg önmagát, és a végén nem átallott megjegyezni: "A Honvéd két éve pont a LEN-kupa selejtezőjéből esett ki, aztán bajnok lett. Üsse kő, ha nekünk is ez kell a sikerhez!"

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK